Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
To celkem chápu, taky bych z toho byla nesvá, já mám na zprávě všechny měřené hodnoty, pak grafy u některých, kolik by to asi tam mělo být a pak výsledné pravděpodobnosti pouze z hlediska věku a pak se zahrnutím výsledků…
A přitom na naše zdravotnictví nadáváme
asi bysme si ho měli víc vážit.
Ja dostala dopis. Ze me zaradili do low risk skupiny a dalsi testy a vysetreni mi nabizte nebudou. Ze podle kombinovaneho testu tj utz a odbery krve mam riziko 1:241..
Zadny graf, zadna tabulka.. nic..
4.11 jdu na konzultaci s midwife tak se ji muzu zeptat, ale pochybuji ze s tim neco bude delat…
Tak to je fakt o ničem
alespoň kdybys věděla hodnoty, tak by ti to mohl někdo alespoň na dálku vysvětlit, ale takhle je to fakt naprd.
Mam jenom papir z toho utz. Zkusim ho prilozit a fotku z posledniho utz, kde je taky par cisel. Ale ja se v tom vubec nevyznam
![]()
a tady je fotka.
Ten dopis z nemocncie mam doma. Ale tam zadne hodnoty krome 1:241 nebyly…
Já už si přesně všechny hodnoty nepamatuju, ale riziko na Downa jsem měla tuším 1:250 a dr mi říkal že je to hraniční vysledek. Poslal mě na amnio, ale tam mi to nakonec nedělali snad z duvodu, že je mimco zrovna v rizikové pozici, a že i podle toho vysledku by to oni nedoporučovali. že to riziko amnio je skoro stejne jako ten muj vysledek. Takže jsem nic už neřešila a mimčo mam zdravé.
Ty 2 měřené hodnoty z UTZ mi přijdou v pořádku, krásně se vejdou mezi křivky ohraničující většinu, to projasnění je kousek nad průměrem, řekla bych tak někde okolo 65%, já ho zas měla podprůměrné byla jsem až na té spodní hranici 5%
Ale bez výsledků krve stejně moc nevíme… nicméně dle projasnění to vypadá dobře
hanapospis píše:j.a.n.i1 píše:no jak k tomu dospeli nevim. Vysledky prisly postou.hanapospis píše:Tak ono je taky otázka na co to riziko je a na základě jakých hodnot to je spočítané…
Ahoj holky,
me prisel vcera dopis z nemocnice, ze me zaradili do nizkorizikove skupiny a zadne dalsi testy ani vysetreni mi nabizet nebudou (ziji v zahranici). Projasneni jsem mela 2mm (12.10 a byla jsem 12+6tt).
Riziko mam 1:241.. Je mi 29let.
me se to teda nezda moc nizke…![]()
Jinak co jsem koukala na svoje, tak bylo 1,2mm ale ty 2 mm mi podle grafu přijdou ještě taky v normě… ale pak nevím proč dospěli k takovému číslu? já měla riziko cca 1:10000 (na downa) a bylo mi 31 let.
Jsem z toho uplne spatna. Vsude tady na diskuzich ctu vysledky v radach tisich nebo desetitisicich… a ja mam 1:241![]()
![]()
Ahoj, nečetla jsem celou diskuzy, ale já měla 1:250 down a 1.40 opitzuv sy
na druhou stranu, riziko úmrtí dítěte na následky vpichu při amnio je 1:100. tak nevím, co je pro tebe horší? Moje kamarádka mla riziko Dawna 1:35, dítě si nechala a je úplně zdravé.
ahojky,
taky jsem nešla na plodovku a měla jsem riziko na DS dokonce 1:50,věřila jsem spíš prvnímu ultrazvuku než tripl testům a ten byl v pořádku.jasně že nás nutili na odběr,strašili postižením,ale přesto jsem odmítla a máme krásného zdravého kluka a už nám je měsíc.
Přeju hodně štěstíčka a zdravé miminko
anonymjit píše:
ahojky,
taky jsem nešla na plodovku a měla jsem riziko na DS dokonce 1:50,věřila jsem spíš prvnímu ultrazvuku než tripl testům a ten byl v pořádku.jasně že nás nutili na odběr,strašili postižením,ale přesto jsem odmítla a máme krásného zdravého kluka a už nám je měsíc.
Tak po negativním NT screeningu jsem na triplech vůbec nebyla, právě aby nemohlo dojít k tomuhle nátlaku…
j.a.n.i1 píše:anonymjit píše:Tak po negativním NT screeningu jsem na triplech vůbec nebyla, právě aby nemohlo dojít k tomuhle nátlaku…
ahojky,
ono taky zalezi co se bere jako negativni NT screening
hanapospis píše:j.a.n.i1 píše:ono taky zalezi co se bere jako negativni NT screeninganonymjit píše:Tak po negativním NT screeningu jsem na triplech vůbec nebyla, právě aby nemohlo dojít k tomuhle nátlaku…
ahojky,
negativní v českém výkladu ![]()
jinak tedy pokud riziko ze screeningu vyjde menší než obecné populační riziko dle věku a screening provedlo akreditované pracoviště
j.a.n.i1 píše:hanapospis píše:negativní v českém výkladuj.a.n.i1 píše:ono taky zalezi co se bere jako negativni NT screeninganonymjit píše:Tak po negativním NT screeningu jsem na triplech vůbec nebyla, právě aby nemohlo dojít k tomuhle nátlaku…
ahojky,
jinak tedy pokud riziko ze screeningu vyjde menší než obecné populační riziko dle věku a screening provedlo akreditované pracoviště
V CR je to totiz tusim 1:300
kdezto v Uk je to 1:150
me vyslo 1:240 a nepovazuji ho za negativni i kdyz oni mi tady tvrdi ze negativni je
![]()
Ahoj holky, nevím jestli sem ještě někdo z vás chodí, ale můžete mi poradit? Ve 13+1 jsem byla na prvotrimestrálním screeningu. Utz vše bylo ukázkové. Ale krevní výsledek pozitivní. Vyla jsem v té době hodně nastydlá a zahleněná. No a výsledek mi vyšel na DS 1:172 a snaží se mě nahnat do plodovky. Včera 15+6 dělali další utz a opět vše v pořádku. Já teda včera amnio zamítla, protože to nachlazení se mě drží stále, ale mám si to prý během 2 týdnů promyslet… Navíc jsem konzultaci měla jen s doktorem né s genetikem. Myslíte, že bych jí měla podstoupit nebo si trvat na svém? Děkuji