Odmítnutí pomoci s kočárkem

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3487
21.10.16 17:46
@smurfka píše:
nevim proč…kdo nedokáže vytáhnout kočár po jakýchkoliv schodech ( obchod, uřad, autobus, atd ) tak at si ho nepořizuje..existují nosítka, šátky případně lehké golfáče či sportáky.
Já si o pomoc nikdy neřekla - odvozené dvě děti dva roky po sobě. Když si nedokážeš pomoct sám, tak nemužeš očekávat pomoc od ostatních.. :nevim:

Já jsem nereagovala na Tebe, z Tvých příspěvků je vidět, že Ty jsi nadčlověk. Nehraju si na hrdinku, která NIKDY nepožádala nikoho o pomoc a přijde mi úsměvné, že bezdětná slečna ví naprosto jistě, že nikdy nebude v žádné situaci potřebovat pomoc od ostatních. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smurfka
21.10.16 17:49

@Lychee13
ona nepslala v žádné situaci..ona psala o mhd…a tam se opravdu muže stát že tu pomoc nikdy potřebovat nebude.. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
146
21.10.16 17:50
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
146
21.10.16 17:50
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1695
21.10.16 17:51
@Bábrdl píše:
Myslím, že se to zbytečně řeší.
Normální je pochopitelně pomoci, pár exotů, kteří nepomáhají z principu holt vždycky bude. Někdo by pomoci chtěl, ale ze zdravotních důvodů nemůže :nevim:
A šmitec.

Hm…asi tak, no…a jak je vidět obránci „nepomahačů z principu“ se nám do toho nějak zamotávají :lol: aneb když si zlomíš nohu, koukej to nejdřív rozchodit a pak teprv ti dáme sádru, holenku líná :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11439
21.10.16 17:52
@smurfka píše:
Když si nedokážeš pomoct sám, tak nemužeš očekávat pomoc od ostatních.. :nevim:

Co to je za žvást? 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3487
21.10.16 17:53
@Xsvel píše:
@Lychee13 to si klidně vytisknu, jelikož já MHD jezdit neplánuju :D
Jako nikdy jsem matku neodmítla, ale říkám, že chápu lidi, co odmítnou.

Sice neplánuješ, ale může se stát cokoliv. ;) Jako mě, auto v servisu, manžel s druhým autem na služebce a doprav se přes půl města na 7 ranní s dítětem na krev bez MHD. Tvůj výrok bude mít váhu opravdu až budeš mít dítě a opravdu si za 2 roky s kočárkem ani jednou neřekneš o pomoc. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3487
21.10.16 17:57
@smurfka píše:
@Lychee13
ona nepslala v žádné situaci..ona psala o mhd…a tam se opravdu muže stát že tu pomoc nikdy potřebovat nebude.. :nevim:

Toto už je slovíčkaření. :roll: Samozřejmě jsem myslela v žádné situaci, co se cestování týká a upřímně se ani nedivím, že jsi musela tahat kočár všude sama, protože jestli jsi tak příjemná, jak vystupuješ tady, i ve skutečnosti, tak bych se taky nehrnula Ti pomáhat. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7188
21.10.16 17:59

Pomaham vzdycky, kdyz vidim, ze je to potreba. Prvne se teda zeptam, jestli chce pomoct, ale nemam s tim problem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
543
21.10.16 18:07

@Lychee13 a pokud se to stane, pomůžu si sama.
Po mne naštěstí chtěla pomoct s kočárem matka jen jednou. Jinak se asi mezi lidma tvářím natolik nepříjemně, že po mně lidi nic nechcou. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3487
21.10.16 18:11
@Xsvel píše:
@Lychee13 a pokud se to stane, pomůžu si sama.
Po mne naštěstí chtěla pomoct s kočárem matka jen jednou. Jinak se asi mezi lidma tvářím natolik nepříjemně, že po mně lidi nic nechcou. :D

Budu Ti držet palce, ať je Tvůj sen i realitou :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
213
21.10.16 18:21

Já jsem jezdila s kočárkem pro dvojčata, takže by mě nikdy nenapadlo požádat někoho o pomoc, jezdila jsem pouze nízkopodlažními autobusy a jen když jsem opravdu musela, žádné výlety MHD se nekonaly. Jinak sama s kočárkem klidně pomůžu, ale nedivím se když někdo odmítne, třeba toho člověka bolí záda nebo nese tašky s nákupem. I když to zní možná blbě radila bych, aby si také čekala na ty nízkopodlažní autobusy a nespoléhala na pomoc druhých.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
896
21.10.16 18:30

Já si tahala taky kočár sama, to třebya když s váma z tramvaje vystupujou lidi co je jim 100 a mají berle ale s korbou to bylo hodně blbý, a stávalo se to často, takže jsem to rychle přendala na sporťák.. Jako většinou mi i nabízeli. Fakt jsem se nesetkala s néé nepomůžu.. Já pomáhám i bez optání se nabízim. Já taky byla za pomoc ráda. ale my teda cestovali v šátku a nebo od roka a půl cca už bez kočáru..(jakože běžný pochůzky).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9880
21.10.16 18:41

Jako myslete si co chcete, ale nejhorší typ, člověk je ten, když vidí někoho, že prostě si nemůže pomoct sám a postaví se k tomu- pomož si sám, nebo když si sám nepomůžeš, nejezdi..
To je stejné, jakoby šla nějaká stará paní - důchodkyně o holi a škrábala se do autobusu a nešlo jí to, a místo pomoci si někdo řekl.. si stará seď doma..
Myslím, že je to klasická česká vlastnost, jako montovat se do všeho- chytrečení, rady, ale pokud někdo potřebuje pomoct, tak najednou nikdo nevidí, neslyší..
Já si pamatuji, jak spadl důchodce v zimě na ledu před dveřmi autobusu.. Myslíte, že někdy vylezl?, My byly 16 leté dvě holky s batohy na zádech a tahaly jsme se dědů.. vůbec by mě nenapadlo, si říct, máš umět chodit nebo tak nějak.. a to jsme autobusem nejely jenom stály opodál..
každopádně je to každého věc, ale je to prostě životní kolotoč. tento postoj vidí děti a budou se chovat stejně…
Já dávám příklad dětech, že v autobuse mamince pomáhám.. jak to má kdo jiný a říká dětem, že si ma každý pomoct sám a nebo, že tako´vé maminky mají sedět doma, to je na každém :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
146
21.10.16 19:43

@ehoor jak jsem psala…za rok, jsem bohužel musela jet vysokou mhd „až“ 10krat…ne, nejsem z těch, co vyžadují pomoc, protoze jsem máma…ale jak tady čtu, tak nechápu, ze se ještě Divím, ze někdo někomu nepomůže…či už s kočárem do mhd anebo si sednout, nebo cokoliv…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí