Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@smurfka píše:
nevim proč…kdo nedokáže vytáhnout kočár po jakýchkoliv schodech ( obchod, uřad, autobus, atd ) tak at si ho nepořizuje..existují nosítka, šátky případně lehké golfáče či sportáky.
Já si o pomoc nikdy neřekla - odvozené dvě děti dva roky po sobě. Když si nedokážeš pomoct sám, tak nemužeš očekávat pomoc od ostatních..
Já jsem nereagovala na Tebe, z Tvých příspěvků je vidět, že Ty jsi nadčlověk. Nehraju si na hrdinku, která NIKDY nepožádala nikoho o pomoc a přijde mi úsměvné, že bezdětná slečna ví naprosto jistě, že nikdy nebude v žádné situaci potřebovat pomoc od ostatních. ![]()
@Lychee13
ona nepslala v žádné situaci..ona psala o mhd…a tam se opravdu muže stát že tu pomoc nikdy potřebovat nebude.. ![]()
@Bábrdl píše:
Myslím, že se to zbytečně řeší.
Normální je pochopitelně pomoci, pár exotů, kteří nepomáhají z principu holt vždycky bude. Někdo by pomoci chtěl, ale ze zdravotních důvodů nemůže
A šmitec.
Hm…asi tak, no…a jak je vidět obránci „nepomahačů z principu“ se nám do toho nějak zamotávají
aneb když si zlomíš nohu, koukej to nejdřív rozchodit a pak teprv ti dáme sádru, holenku líná ![]()
@smurfka píše:
Když si nedokážeš pomoct sám, tak nemužeš očekávat pomoc od ostatních..
Co to je za žvást? ![]()
@Xsvel píše:
@Lychee13 to si klidně vytisknu, jelikož já MHD jezdit neplánuju
Jako nikdy jsem matku neodmítla, ale říkám, že chápu lidi, co odmítnou.
Sice neplánuješ, ale může se stát cokoliv.
Jako mě, auto v servisu, manžel s druhým autem na služebce a doprav se přes půl města na 7 ranní s dítětem na krev bez MHD. Tvůj výrok bude mít váhu opravdu až budeš mít dítě a opravdu si za 2 roky s kočárkem ani jednou neřekneš o pomoc. ![]()
@smurfka píše:
@Lychee13
ona nepslala v žádné situaci..ona psala o mhd…a tam se opravdu muže stát že tu pomoc nikdy potřebovat nebude..
Toto už je slovíčkaření.
Samozřejmě jsem myslela v žádné situaci, co se cestování týká a upřímně se ani nedivím, že jsi musela tahat kočár všude sama, protože jestli jsi tak příjemná, jak vystupuješ tady, i ve skutečnosti, tak bych se taky nehrnula Ti pomáhat. ![]()
Pomaham vzdycky, kdyz vidim, ze je to potreba. Prvne se teda zeptam, jestli chce pomoct, ale nemam s tim problem.
@Lychee13 a pokud se to stane, pomůžu si sama.
Po mne naštěstí chtěla pomoct s kočárem matka jen jednou. Jinak se asi mezi lidma tvářím natolik nepříjemně, že po mně lidi nic nechcou. ![]()
@Xsvel píše:
@Lychee13 a pokud se to stane, pomůžu si sama.
Po mne naštěstí chtěla pomoct s kočárem matka jen jednou. Jinak se asi mezi lidma tvářím natolik nepříjemně, že po mně lidi nic nechcou.
Budu Ti držet palce, ať je Tvůj sen i realitou ![]()
Já jsem jezdila s kočárkem pro dvojčata, takže by mě nikdy nenapadlo požádat někoho o pomoc, jezdila jsem pouze nízkopodlažními autobusy a jen když jsem opravdu musela, žádné výlety MHD se nekonaly. Jinak sama s kočárkem klidně pomůžu, ale nedivím se když někdo odmítne, třeba toho člověka bolí záda nebo nese tašky s nákupem. I když to zní možná blbě radila bych, aby si také čekala na ty nízkopodlažní autobusy a nespoléhala na pomoc druhých.
Já si tahala taky kočár sama, to třebya když s váma z tramvaje vystupujou lidi co je jim 100 a mají berle ale s korbou to bylo hodně blbý, a stávalo se to často, takže jsem to rychle přendala na sporťák.. Jako většinou mi i nabízeli. Fakt jsem se nesetkala s néé nepomůžu.. Já pomáhám i bez optání se nabízim. Já taky byla za pomoc ráda. ale my teda cestovali v šátku a nebo od roka a půl cca už bez kočáru..(jakože běžný pochůzky).
Jako myslete si co chcete, ale nejhorší typ, člověk je ten, když vidí někoho, že prostě si nemůže pomoct sám a postaví se k tomu- pomož si sám, nebo když si sám nepomůžeš, nejezdi..
To je stejné, jakoby šla nějaká stará paní - důchodkyně o holi a škrábala se do autobusu a nešlo jí to, a místo pomoci si někdo řekl.. si stará seď doma..
Myslím, že je to klasická česká vlastnost, jako montovat se do všeho- chytrečení, rady, ale pokud někdo potřebuje pomoct, tak najednou nikdo nevidí, neslyší..
Já si pamatuji, jak spadl důchodce v zimě na ledu před dveřmi autobusu.. Myslíte, že někdy vylezl?, My byly 16 leté dvě holky s batohy na zádech a tahaly jsme se dědů.. vůbec by mě nenapadlo, si říct, máš umět chodit nebo tak nějak.. a to jsme autobusem nejely jenom stály opodál..
každopádně je to každého věc, ale je to prostě životní kolotoč. tento postoj vidí děti a budou se chovat stejně…
Já dávám příklad dětech, že v autobuse mamince pomáhám.. jak to má kdo jiný a říká dětem, že si ma každý pomoct sám a nebo, že tako´vé maminky mají sedět doma, to je na každém ![]()
@ehoor jak jsem psala…za rok, jsem bohužel musela jet vysokou mhd „až“ 10krat…ne, nejsem z těch, co vyžadují pomoc, protoze jsem máma…ale jak tady čtu, tak nechápu, ze se ještě Divím, ze někdo někomu nepomůže…či už s kočárem do mhd anebo si sednout, nebo cokoliv…