Odmlouvání, drzost, neposlušnost

Napsat příspěvek
Velikost písma:
31292
30.11.16 14:55
@Tamtama píše:
to jsem udělala taky, chvilku koukal a pak zařval a plivl ještě jednou.. a dělá to pořád.. :zed:

já vždycky mám na jazyku „tak je asi potřeba přitlačit“, ale zároveň vím, že je to nesmysl, třeba kamarádčin syn by se nechal snad zabít a stejně by pokračoval. Věřím jí, že je to na psychárnu.
U nás naštěstí fungují zákazy pohádek či jiných oblíbených činností. Momentálně to vedem tak, že pohádky na počítači jsou za odměnu, tedy že ve dnech, kdy učitelky řeknou, že byl zase nějakej výlev, tak žádná nebude, zatímco když je v pohodě, tak se cestou ze školky udělá něco podle jeho gusta (jede se k nějakému kamarádovi na návštěvu, třeba).
Výsledky to má tak střídavě oblačno, no…

Ono je to prostě těžký, protože na jednu stranu si samozřejmě nemůže dovolit k učitelkám nějaké extrémy, na druhou stranu, já z něj taky nechci vymlátit duši, aby se stal nějakou stádní ovcí, bez názoru, bez invence, co jen slepě poslouchá příkazy „toho většího“, protože kolikrát mám pocit, že už učitelka neví, co by ještě chtěla :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30.11.16 15:01

Nás bylo doma šest parchanťat. U nás fungovala práce za trest. Plivnou na někoho nás nikdy nenapadlo. Měli jsme mantinely hodně pevně daný a co si pamatuju, tak si je nikdo z nás nedovolil překročit. Rodiče byli autorita a co řekli, to platilo. Ale opravdu platilo. žádný opakování slovně toho, co má udělat. Prostě jsme šli a udělali to. Jediný, kdo nemusel, tak byl bratr a taky podle toho dopadl. Řvoucí vztekající dítě překročit a odejít s tou největší lhostejností i v krámě. Občas klidně jednu plácnout. Děti často spoléhají, že na veřejnosti tohle rodič neudělá, ale to překvapení stojí za to. Bylo nám vtloukáno, že když uděláme HNED činnost, kterou nechceme dělat, že nám zbyde víc času na to, co chceme dělat.
Vidím u švagrové tu liberální výchovu domluvou. Obě děti jsou rozcapený, nechtějí nic dělat a nic dělat nebudou. Práce s nima je nepředstavitelná..nemožná. Děti se neustále vztekají, řvou, brečí, mámu doslova vysávají.
Nedovolte dětem NIKDY nic, co nechcete aby dělaly. :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.11.16 15:05

Taky raději anonym. Syn zlobil neskutečně, vztekal se neposlouchal. No jak jsem byla zoufalá tak jsem použila sice drsnou ale účinnou metodu mamky. Jak byl oblečený tak šel pod ledovou sprchu. Udělala jsem to 2× a byl klid. Když začne tak se zeptám sprcha? a je klid. Jinak podotýkám, vody asi sprchy se nebojí, když se jde koupat. podpis V.

• Citovat
  • Upravit
15503
30.11.16 15:14

Je opravdu vtipné, jak všechny neschopné matky, které neumí dítě vychovat bez bití, jsou tu anonymně :roll: Zakladatelka píše o sotva tříletém dítěti. To, že plive je samozřejmě špatně, že odmlouvá, neposlouchá, není až tak neobvyklé, pro rodiče jistě náročné. Mě třeba zarazila věta, že toto malé dítě nedodržuje sliby… Zajímalo by mě o jaké sliby jde? Třeba slíbí, že uklidí hračky a neuklidí, nebo slíbí, že u zubaře otevře pusu a pak neotevře? Je běžné, že tříleté dítě, perfektně funguje a co slíbí vždy dodrží? Já si myslím, že ne. Lepší je dítě nazahlcovat pokynama, předcházet kritickým situacím a trvat si na zásadních věcech, neřešit maličkosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10351
30.11.16 15:31

Pliv by jednou, druhou by vzal o futra, prehnane receno. Pliv by zas, dostal by zas. Ve trech letech teprve, to potes 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50
30.11.16 19:41

Vsem moc dekuji za reakce. Musim rict, ze jsem byla vychovavana prisne a to same se snazim praktikovat. Dcera byla vztekla uz od miminka…s vekem se to zhorsuje a prichazi to ve vlnach, chvili je milius, posloucha a pak ze dne na den vse, co doposud nebyl problem neguje, at uz je to strojeni, odchod, myti, chozeni do schodu.Je pravda, ze prskani odkoukala od vrstevniku, jinak zdravi, prosi, dekuje…na verejnosti tolik nespratkuje jako doma…Prijde mi, ze driv me dokazala vnimat a domluvily jsme se spolu.Ted nevydrzi chvili stat, byt zticha a poslouchat co rikam, fakt jak kdyz je uplne mimo. Mozna uz jsem trochu rezignovala na ty vystupy a tim jsem asi povolila. Proste asi musim vic trvat na tom, ze se bude svlikat ihned a ne 20min sedet na zidlicce, hrat si s rucickama a podobne. Nepoznam, jestli se proste opravdu nedokaze koncentrovat, nebo na ni malo tlacim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4990
30.11.16 19:50

U nas funguje zavrit do pokoje. A pak, když přijde, tak si ho chvilku nevsimam. Ale k to teda boj. Taky na období, kdy dělá naschvály. U nas to ale spouští přítomnost neteře, která je osobnost :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4284
30.11.16 20:13
@kacuch píše:
Vsem moc dekuji za reakce. Musim rict, ze jsem byla vychovavana prisne a to same se snazim praktikovat.

A nejsi přísná moc? Jedna věc je přísnost (tresty), druhá věc autorita. Co pochvaly, radost ze správného chování, zná?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2700
30.11.16 20:39

Já mam stejně starou dceru a neposlouchá taky, vše musim říct minimálně pětkrát, myslim ale, že je to v tomhle věku normální a časem to přejde. Plivat ji teda ještě nenapadlo, ale když udělá něco, co je přes čáru(třeba dnes házela jídlo z talíře na zem), tak jí vezmu, odnesu do pokoje a řeknu jí, at přijde, až bude hodná holčička, většinou to opravdu funguje. Přes zadek dostala párkrát(už ani nevim kdy naposled), moc to neuznávám a myslim, že je to většinou stejně k ničemu. Přes obličej bych ji nedokázala uhodit vůbec, to mi přijde trochu moc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49159
30.11.16 20:46
@kacuch píše:
Dobry den, potrebuji poradit, jaky vychovny postup zvolit. Dceri budou 3roky. V poslednim ctvrt roce se rapidne zhorsilo jeji chovani. Odmlouva, je drza ve stylu, ze na nas prska,plive.Lze (neco mi slibi a pak to popre).Nevim, kde prisla k takovemu vzorci chovani.Ja vzdy vsechno dodrzim.Doma nelzeme. Manzela doslova sikanuje. Domlouvani nepomaha.Mam pocit, ze uz nevim jak na ni.Kdyz ji neco rikam, mam pocit, ze me snad ani neposloucha, pritom mi to pak zopakuje co po ni chci, ale skutek utek.Jak kdyz to dela schvalne.Ani tresty nepomahaji(nemyslim fyzicke, ale kdyz neco nesplni, tak proste neni odmena).Mam pocit, ze z ni roste fracek. Poradte nejakou publikaci treba.

doporučuju knížku od PhDr Lidmily Pekařové : Malý tyran, za mě nejlepší knížka psaná se zdravým selským rozumem plná návodů a vysvětlení příčin a důsledků, Výborná je taky knížka : Jak žít a nezbláznit se..také má paní Dr na youtube i jinde videa z přednášek atd.. vřele doporučuju..
jinak k malé, nebila bych ji, tím ničemu nepomůžete - ale kopáš a pliveš = jdeš do izolace - pokojíček, ložnice a tam můžeš a až se vyzlobí tak dát důrazně najevo NE..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17472
30.11.16 20:49

@Mar__tanka1983 syn je přesně to dítě, co by se nechalo radši umlátit, než by ustoupilo.. domluvy, odměny, zákazy, nic nefunguje :zed: dneska dokonce ve školce vylezlo z učitelky, že když jdou na procházku, tak ho musí obléknout, jinak by nikam nevyrazili, že prostě dělá kraviny a ruší od oblékání ostatní děti :zed:

@Veronika.Berta píše:
Nedovolte dětem NIKDY nic, co nechcete aby dělaly. :cert:

tak to bych prosila radu, jak nedovolit pětiletému dítěti se počůrávat :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50
30.11.16 21:48

@Icestar Ano,pochvaly zna.Driv delala spoustu veci automaticky a ted pomalu, abych ji o vsechno desetkrat prosila, nebo upozornovala.

Studeny sprchy mame za sebou, to nemelo valny efekt. Zavirat ji nemuzu, mame sklenene dvere a ve vzteku by je vysklila, i kdyz ji poslu pryc, nebo ja jdu pryc, tak je jak ocasek, lomcuje za kliku apod.Je hodne impulzivni. Takze jsem se vzdy snazila predchazet konfliktum. Jeste pred rokem to slo,…no nezbyva nez doufat, ze se uklidni a ja mezitim neprijdu o nervy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.11.16 22:09
@Anonymní píše:Takže my jsme naprosto zrušili tělesné tresty. Z mého pohledu tělesné tresty mají smysl, Pokud vyjíždí, tak opět zavřu. Když se uklidní, tak mu v klidu vysvětlím, co se dělo a proč to tak bylo. Případně má odebrané výhody - zakážu pohádku, místo koupání má sprchu…
Popiš nějakou konkrétní situaci, se kterou je problém.
AnonymkaX

Přesně tak, kdo toto doma nezná, samozřejmě se přivalí s vařečkou… také jsme praktikovali a čím víc, tím horší to bylo, studená sprcha -nechtěl svléknout to mokré oblečení, zabavení autíček - donesl mi poslední, na které jsem zapomněla atd atd
Takže teď také jsme v režimu řešit co nejvíce v klidu, ale když zařvu, tak to platí. Vymezit hranice a zároveň dát najevo lásku, takže hodně trpělivosti.

• Citovat
  • Upravit
7355
30.11.16 22:27
@kacuch píše:
přeju pevné nervy a dostatek trpělivosti. Přesně jak někdo zmínil: metoda pokus - omyl, vysleduj, co na ní platí nyní. Povyrostla, potřebuje asi trochu jiný režim. Dříve maminka plnila přání první poslední a najednou se po ní něco chce, tak si to nejprve musí sednout, že má nějaké povinnosti. :kytka:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1128
30.11.16 22:54

@kacuch pises, ze se zhorsila za posledni tri mesice. Nenastoupila nahodou do skolky? Nemuze to byt tim? Mne takhle reagovaly deti po tom, co zacaly navstevovat skolku.
Trosku me desi, kolik maminek by pritvrdilo. Chjo. Hele, pri plivnuti by mi asi taky vyskocila ruka, ale snazila bych se dopatrat z ceho to chovani plyne. Nejaka nejistota? Zmeny? Jen zkousi? Pokud bych vyzkousela uz kde co, tak bych se pokusila jeste chovat necekane. Treba az by plivla, tak bych ji pevne chytla, jakoze objeti, ale at mas moznost ji udrzet a rekla bych ji, ze ja ji mam rada i kdyz se mi nelibi jeji chovani a ze vztek muze citit, ale mela by ho ventilovat jinak. A treba ukazat priklad.
Je to tezke obdobi a preji hodne trpelivosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí