Odstavení 18měsíčního batolete od prsu

6.3.26 03:58

Odstavení 18 měsíčního batolete od prsu

Dobrý den, prosím o radu.Jsem už zoufalá. Mame 18 mesicni batole, plné kojené od narození. Teď už papa normálně s námi vše. Davala jsem prso kdykoliv na požádáni. Dudlik také neměl, místo dudliku jsem nabízela prso. Nevite prosím někdo jak ho odstavit? Kdykoliv ho mám v náručí tak se mi sápe do výstřihu, to je třeba kolikrát i každou hodinku.Kdyz mu nedám tak začne hodně brečet. Usíná také na prsu v noci, bez prsa by ani neusnul. :/ Moc děkuji za rady :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14727
6.3.26 04:24

Tatínek si vezme dovolenou a ty na týden odjedeš někam na wellness. Když nebudeš doma, dítě se nebude dožadovat mléka a s tatínkem klidně usne. A to i pokud ho tatínek nikdy dřív neuspával. Kdybys neodjela a jen na večer odešla nebo v horším případě zůstala v obýváku a nechala tatínka uspávat, tak by dítě nejspíš hrozně řvalo. Ale pokud budeš pryč od rána a tatínek se bude dítěti cely den věnovat, bude to v klidu. Ale ať je to doma, kde je dítě zvyklé. Ne ho dávat hlídat babičce apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101764
6.3.26 06:08
@Janča6 píše: Více

No a az se vrati z wellnessu, tak dítě zajásá a pujde na mliko…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14727
6.3.26 06:23
@j.a.n.i1 píše: Více

Jenže mu mnohem snáz vysvětlí, že mlíko už není, než kdyby ten týdenní wellness neabsolvovala. Vlastní dvojnásobná zkušenost (poprvé ne cíleně, ale musela jsem na týden do nemocnice, podruhé už cíleně, a jednou jsem odstavovala bez toho, abych odjela, a to bylo peklo). A zkušenosti mých kamarádek, které to udělaly podle mě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.3.26 06:29

Starší dceru jsem dostavovala ve 2 letech a 2 měsících domluvou, že mléko už neteče…2 dny se zeptala a byla odstavená, měla dudlík…mladší je nedonošená, bezdudlíková, takový můj mazel…ještě se kojí ve 2,5 letech, nějaké pokusy o omezení proběhly, že třeba zkoušel uspávat tatínek…ale moc to nešlo, tak to bude mít natvrdo, až půjdu teď do nemocnice na pár dní, furt jsem to odkládala…a uvidíme, jestli to půjde

• Citovat
  • Upravit
35970
6.3.26 06:37
@Janča6 píše: Více

Jj taky se musela odejt, teda jen víkend a když sem se vrátila tak sem, řekla že sem tam mlíko zapomněla a bylo to. Samozřejmě nějaký kňourání v noci bylo, ale prostě sem už nedala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7457
6.3.26 07:50

Zalepit prsa, že je tam au. A prostě nedat. I přes křik, břes kňouraní. My rušili jen UM před druhým rokem, které pila kolem 4.ráno… taky brečela, knourala až tak do 6-7mi ráno… ale už tak pátá noc byla ok.
Rozhodnout se že není! Nedám a nepolevit. Jinak to bude začarovaný kruh.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6019
6.3.26 08:40

No… prostě nedat. Ať už to uděláš jakýkoliv stylem. Jednou řekni ne a to už dodrž.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14727
6.3.26 08:44
@KKK85 píše: Více

Přesně tak jsem to dělala u nejmladší. A v porovnání s týdenním wellnessem to bylo mnohem náročnější pro všechny. Na mě se dítě dobývalo, mělo z toho stres a ostatní poslouchali ten hrozný řev. Kdežto při wellnessu byli všichni spokojení. Jen to manžela stálo pár dní dovolené. Ale bylo to okolo Husa a Cyrila s Metodějem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6626
6.3.26 10:20

Je hloupost to dělat najednou. Nejdřív přestaň kojit na požádání. Kojí se jen v určitou dobu, třeba ráno, v poledne a večer. Pak utni denní kojení a nech jen večer před spaním. A přestaň uspávat u prsu. Nakojit, položit vedle sebe do postele a hladit dokud neusne. Pak to můžeš utnout úplně. Odjet někam a nechat ho tátovi není normální a dítěti to jen ublíží. Najednou mu zmizí máma, zmizí mu pocit jistoty a zdroj mléka. Nechápu, proč tohle někdo doporučuje, když to jde v klidu, postupně a bez týrání dítěte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7457
6.3.26 10:23
@Janli píše: Více

a 18m dítě pochopí tady toto, že může ráno v 8, ve 12 a 20hodin…?? A pochopí proč večer nee? Za mě je lepší prostě zalepit.. bolí, au… není. Maminka tu je pro dítě. Ale takové v 8 ráno ano, ale za hodinu ne!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6626
6.3.26 10:38
@KKK85 píše: Více

Dítě jsem takhle odtavovala a proběhlo to naprosto v pohodě a klidu. Dítě si pomalu odvyklo. Do tří týdnů bylo komplet vyřešeno. Já nechápu ten přístup - jeden den kojím na požádání a druhý den nic. Navíc ještě vyvolávat v dítěti pocit, že maminku něco bolí? Proč? Manipulace už od rannýho věku….

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí