Odstavuje se sama v 6 měsících?

49
28.10.21 11:31

Odstavuje se sama v 6 měsících?

Dobrý den, maminky, mám třetí dítko, první dvě jsem kojila cca do šestinedělí, pak kvůli stresu bohužel mlíčko nebylo, teď při třetím jsem už od porodu kojila a dokrmovala um. Krásně jsme si na to zvykly obě. Od půlky 5 měsíce jsme začaly s příkrmy, a moc jí chutná. Problém začal, když ji vykouknul první zoubek, začala odmítat prso přes den, kojit se nechala velmi výjimečně, ale v noci bez problému. Teď, když už má. dva zuby venku, mně přes. den do prsou jen kouse, přisátí ani nezkusi i v noci už je to horší. Spíš jen podudlat a. kousnout. :mrgreen: mlíko zatím ještě docela teče. Teď jsem to navíc ještě dostala, to asi tím, že kojime.min a min. Radši než mlíko ma normální jídlo 😊 😊 Myslíte, že se tedy sama úplně odstavuje už takhle brzy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
34322
28.10.21 12:10

Normalne by to byl klasicky bojkot, ale vzhledem k tem dokrmum je pro ni UM proste pohodlnejsi.
Az bych rekla, ze vam to vydrzelo prekvapive dlouho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49
28.10.21 12:22
@Lucie_Sx píše:
Normalne by to byl klasicky bojkot, ale vzhledem k tem dokrmum je pro ni UM proste pohodlnejsi.
Az bych řekla, ze vam to vydrzelo prekvapive dlouho.

To si říkám taky, ji bylo jedno právě jestli pije z prsa nebo láhve. Dokázala to střídat krásně. Díky bohu za to, že to šlo tak dobře aspoň toho půl roku. 🙏 🙏 😊

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28.10.21 12:39

S menstruací se chuť mléka prý změní.. dostavuje se určitě :) ale nevzdávej se..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44
1.11.21 16:28

Samoodstav v 6 měsících je nesmysl, tak brzy se miminko samo neodstaví. Pokud chceš dál kojit, přemýšlela bych, zda má nějaké rušivé elementy, které kojení kazí (dudlík, láhev, špatná technika). Nejlépe bych konzultovala s laktační poradkyní. Často se třeba jedná o růstový spurt, kdy je dítě neklidné, protože mléko neteče tak rychle, jak by chtělo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
1.11.21 16:41
@Atka6 píše:
Samoodstav v 6 měsících je nesmysl, tak brzy se miminko samo neodstaví. Pokud chceš dál kojit, přemýšlela bych, zda má nějaké rušivé elementy, které kojení kazí (dudlík, láhev, špatná technika). Nejlépe bych konzultovala s laktační poradkyní. Často se třeba jedná o růstový spurt, kdy je dítě neklidné, protože mléko neteče tak rychle, jak by chtělo.

Pokud dava UM, tak odstavi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49
3.11.21 18:01
@Lucie_Sx píše:
Pokud dava UM, tak odstavi.

Ano um dávám už od narození, bohužel mi ji začali v porodnici prikrmovat, protože shodila víc, než by měla…bohužel už jsem ji nedokázala dohnat a plně se rozkojit… takze jsme do 2 měsíců používaly cévku a pak láhev, střídala to krásné, nebyl problém…fakt to začalo až s růstem zoubků, jakmile vykoukly, začala kousat, štípat, a je to horší a horší…ona fakt. nejraději papa normální jídlo, než to mlíko…teď už začala odmítat i noční kojení 😔 ale pořád si říkám…vydržely jsme to skoro 7 měsícu, takže lepší aspoň tohle.nez. Vůbec nic 😊 😊 😊 😊 ještě ji prso úplně neberu…ale už je nepotřebuje. ani na usínání, jen se přitulit a je spokojená

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3.11.21 18:18

@GDmimino já jsem dostala v porodnici taky dokrm, protože se mi pomalu rozjíždět mléko, to měl jen tak 2 dny.. přikrmovat jsem začla ve 4 měsících. Někdy v tom 6-7 měsíci jsem příkrm jsme byla na 1 kojení přes den, na spinkání a 1 v noci.. pak jsem kojení přes den ukončila, ještě tak měsíc jsem kojila i v noci a v 9 měsících jsme to ukončili úplně.. byl to pomalý za mě přirozený odstav.. neměla jsem ani žádný problém s prsama.. třeba má hlad, tak ji dát víc příkrm.. ještě mě napadá, jestli třeba nejsi nějak ve stresu, že by se málo spouštělo mléko.. mě pomáhal klid a soustředění se na syna..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49
3.11.21 18:32
@Laďka Petránková píše:
@GDmimino já jsem dostala v porodnici taky dokrm, protože se mi pomalu rozjíždět mléko, to měl jen tak 2 dny.. přikrmovat jsem začla ve 4 měsících. Někdy v tom 6-7 měsíci jsem příkrm jsme byla na 1 kojení přes den, na spinkání a 1 v noci.. pak jsem kojení přes den ukončila, ještě tak měsíc jsem kojila i v noci a v 9 měsících jsme to ukončili úplně.. byl to pomalý za mě přirozený odstav.. neměla jsem ani žádný problém s prsama.. třeba má hlad, tak ji dát víc příkrm.. ještě mě napadá, jestli třeba nejsi nějak ve stresu, že by se málo spouštělo mléko.. mě pomáhal klid a soustředění se na syna..

Budu ji dávat klidně jednou tak dlouho,.dokud se chytí, ale spíš mi přijde že ji tím trápím víc, než sama sebe… Kdybych měla. jen ji, tak věřím, že bych to zvládla jinak, ale mám. keste dva velký kluky a. zrovna se narodila v.dobe, kdy.bylo.vse zavřeno a navíc distanční výuka 😅 😅 takže jsem ráda aspoň. Za to málo, co jsem jo dala ♥️️ ona je nejspokojenější fakt tehdy, pokud ji to prso nedávám mrška malá 😅 🤷

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3.11.21 20:17

Nemá smysl věci lámat přes koleno, pokud to cítíte na odstav, nemá smysl se tím trápit..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová