Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
U nás to samé. Hlad taky podle mě nemá. Zkus si najít něco o bojkotu kojení. Jen u nás to trvá už aspoň dva týdny ![]()
Pokud normálně přibírá a má denně dostatek počůraných plínek, tak má dost.
Jestli dobře přibírá, tak máš mléka dost. Tady pomůže asi jediné, zavřít se na kojení před příbuznými do jine místnosti a tohle téma s nimi vůbec neotvírat. 5 minut na nakojení stačí, některé děti jsou rychlé, v tom vůbec není problém a podle nalitých prsou už vůbec nelze usuzovat. Jestli si někdo jistá, zavolej laktační poradkyní a konzultuj to s ní. Přispívá na to i zdravotní pojišťovna.
Příspěvek upraven 24.10.21 v 19:49
U nás jsme poznali, že má syn hlad tím, že si po kojení strkal ruce do pusy, bylo to potvrzeno i doktorkou, že měl málo, vůbec nepribiral.
@Umík píše:
U nás jsme poznali, že má syn hlad tím, že si po kojení strkal ruce do pusy, bylo to potvrzeno i doktorkou, že měl málo, vůbec nepribiral.
Tak můj syn si ruce do pusy strká celý den a hladem to není. Dělá to před jídlem, po jídle. Když je vzhůru tak skoro pořád.
@Dara90
Každé dítě to má asi jinak, náš to dělá když má hlad ![]()
Naše malá má ruce v puse take pořád. S hladem to vůbec nesouvisí ![]()
@K92 včera jsem zkusila odstrikat. Večer jsem mu dala z prsu, nechtěl a z láhve moje mleko pil, takže asi hlad měl. Po vypití z láhve ani neknour ![]()
@Anonymní píše:
@K92 včera jsem zkusila odstrikat. Večer jsem mu dala z prsu, nechtěl a z láhve moje mleko pil, takže asi hlad měl. Po vypití z láhve ani neknour
Pokud chceš kojit, tak mu nedávej tu flašku! Jemu se nechce sát, nelíbí se mu, že to mléko teče pomalu. Proč by se měl snažit, když mu to z té flašky vyteče samo.
@Nicole 1234 ja jsem to chtěla jen zkusit, zda ten hlad ma nebo by si nevzal stejně jako z prsa
Resim stejnou situaci.Syn 2,5 mesice. kojim z kazdeho prsu pres deset minut.Pres den kazdou hodinu, pak spi 20 minut a zase kojim. V noci spi od 20h-1h a pak ocistec az do rana co dve hodiny se budi pul hodinu kojeni pak rihani a za hodinu si to zopaknu znova. U prsa se mi krouti ale u nas za to muze reflux ktery ma. Takze neni schopen se ani poradne nasat, pali ho to, propi na se a chropti. Proto kojim furt, tipuji i 10× denne.
Chci to vzdat a na noc mu dat sunar. Prijde mi ze ty prsa nemam uz tak nality, pritom by mely byt pri tak castem kojeni.
Zalezi co ti na to rekne doktor-ka a jestli prospiva. Vzhledem k tomu ze se jede podle tabulek a kazde dite je jiny, tak uvazuji o pohode maminky i mimca a prejit na sunar.Nebo to stridat.Mam medelu s calmou a nebojim se toho ze by pak chtel jen lahev. Pokud kojenec spi 3h, mliko mu staci a taky kolik pocuranych plen ma, ale vylozene nasakly.
Uz si fakt nevím rady a začínám být zoufalá z těch,, chytrých,, rodinných rad. Mám 3,5 mesicniho chlapečka. Od začátku plně kojen. Nyní už asi měsíc máme kojení v takové fázi, ze třeba po 5 minutách kojení začne brečet a k prsu se jen přiblíží a nechce ho. Myslím si, ze ma dost, ale asi nemá, protože téměř vždy po kojení tak minutu brečí. Pak přestane a je téměř 3 hodiny do dalšího kojení spokojený (ne taky vždy). Pořád mi doma říkají, ze mam málo mléka, at mu dam UM. Jenže když třeba po kojení prsa zmáčknu, tak z toho mléko jde, někdy se po kojení i poblinka. Co byste mi poradili? Má málo a ma hlad když není spokojený? Prsa mam nality jen v noci, když kojim po 6 hodinách.