Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Ahoj prosim jak mam uchovat odstrikane mleko?? budu to zkouset poprve zatim nemam odsavacku tak zkusim kolik mi pujde jen s rukou ale chci se zeptat jak uchovat kdybych mela v planu ze by to bylo jen na par hodin, mam na mysli ze odstrikam a treba za 3hodinky by se male podalo…asi rovnou do lahve ze??mam ji pak rovnou uzavrit??cetla jsem tu ze do lednice ale to by se pak podavalo studene ne?
Dáte mléko do lednice, potom ohřejete ve vodní lázni. V lednici vydrží myslím 24h a ano můžete rovnou do vysterilizované láhve.
Ja teda odstrikavala do takovych kelimku, primo na MM, a uchovavala v lednici. Ono vydrzi i par hodin normalne v pokojove teplote, ale ted v tech teplech bych to uplne nepokousela. Studene to mimcu nedavejte, ja to ohrivala v teple vode… do hrnku jsem natocila teplou kohoutkovou a do toho dala nadobu s MM, ty drtky jsou takhle ohrate hned…
Klidně můžeš odstříkat přímo do lahvičky, zavřít a dát do lednice. Před podáváním stačí ohřát ve vodní lázni.
Pokud víš, že to spotřebuješ do pár hodin, tak ani není potřeba to dávat do lednice. MM vydrží docela dlouho i v pokojové teplotě, 4 hodiny určitě bez problémů, pokud máš doma kolem 20 stupňů, tak i déle. To není jak UM, které se hned zkazí. V lednici MM vydrží bez problémů 2 dny, v mrazáku rok (Odsávala jsem víc jak rok)
Tak jasně, že to ohřejes z té lednice i když to budeš mít v pokojovce tak by si to pak měla ohřát na 37 stupňů.