Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Já měla nacpaný ručník v kalhotách, jízda téměř hodinu. Úplně v pohodě, až když jsem na místě vylezla z auta, tak to naráz hrclo ven a v tu ránu byl durch ručník i kalhoty. Byl studený podzim a zafoukal ledový vítr, no metelila jsem do tepla jak postřelená srna ![]()
U prvního předčasného porodu (33tt) v noci. Měla jsem divný pocit cuknutí, zvedla jsem se a po nohách mi teklo samovolně…došla jsem pár metrů na záchod a jak jsem vkročila, tak to luplo dost a chlístlo…sedla jsem si na mísu a asi hlavička ucpala otvor ve vaku. Takže vlastně k dalšímu šplouchnutí došlo až za pár minut, po vysprchování a převlečení. Takže znova převlíct a zabalit. Cesta nám tvrvala díky velkému sněhu asi necelou hodinu. V autě jsem měla dva ručníky v složené ve víc vrstvách, na sobě dvě porodnícké vložky na sobě. Při vystupování v nemocnici to najednou povolilo a já měla nohavice mokré až do bot
a to ze mě pak ještě vymačkali za dvě hodiny další vodu při vyšetření. Je to strašně individuální. Myslím, že termínový porod nemá tolik vody, jako ten předčasný, kdy miminko nezabírá tolik místa a je tam samá voda. ![]()
Tak já ani nevím přesně, kdy mi odtekla, ale říkala sestra, že prý asi nejspíš po klistýru na záchodě ![]()
@alisekR píše:…Tak to jsme to měli stejně
U prvního předčasného porodu (33tt) v noci. Měla jsem divný pocit cuknutí, zvedla jsem se a po nohách mi teklo samovolně…došla jsem pár metrů na záchod a jak jsem vkročila, tak to luplo dost a chlístlo…sedla jsem si na mísu a asi hlavička ucpala otvor ve vaku. Takže vlastně k dalšímu šplouchnutí došlo až za pár minut, po vysprchování a převlečení. Takže znova převlíct a zabalit. Cesta nám tvrvala díky velkému sněhu asi necelou hodinu. V autě jsem měla dva ručníky v složené ve víc vrstvách, na sobě dvě porodnícké vložky na sobě. Při vystupování v nemocnici to najednou povolilo a já měla nohavice mokré až do bota to ze mě pak ještě vymačkali za dvě hodiny další vodu při vyšetření. Je to strašně individuální. Myslím, že termínový porod nemá tolik vody, jako ten předčasný, kdy miminko nezabírá tolik místa a je tam samá voda.
U prvního mi praskla v posteli. Probudil mě v 1 v noci takový divný pocit a najednou začala téct voda. Tak jsem sebou mrskla dolů z postele (asi jako když se mrskne velryba) a počkala, až to přestane. Pak úklid, sprcha a čekala jsem, co bude.
Nakonec jsem ve 4 ráno volala mamce, měla radost. ![]()
Kolem páté začaly pomalu kontrakce, tak jsem se dobalila a v 7 jsme byli v porodnici. Malý se narodil v půl třetí odpoledne. ![]()
U dalších dvou kluků mi píchali vodu až při porodu když jsem byla skoro úplně otevřená.
@axlpol píše: …Tak to jsme to měli stejně34.týden, ucítila jsem lupnutí a hrklo to, kaluž jak prase, až mi nohy podjely
do nemocnice hodinu i s balením tašky, vystoupení z auta taky dost hrklo(měla jsem šaty a snadály bylo léto
![]()
)…a na sále říkali u císaře, že taky ještě dost vyteklo.
Kdyz jsem sla obcas v noci na chodbu porodnice a parkrat videla prijem porodu, tak damy nevypadaly, ze by resily katata
ja mela vyvolavacku, takze jsem si na porodni box odskotacila a rupli mi to az na sale s misou podemnou a ac toho vyteklo fest, zblunkalo to az do konce:)