Ohlášení písemky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
74217
14.9.21 19:54
@Aspera píše:
Tak u mě ví, že zkouším, ale neví kdy na ně přijde řada. Kdo je šikovný naučí se to a jde jako dobrovolník, kdo ne musí čekat, kdy ho hodím kostkou.

U třídní je na to v Ma, Pří a Zem celá třída zvyklá. U jiné ve fyzice taky, že se zkouší namátkově. To je ok. Je tehdy šokovalo, že chtěla barevné rámečky v učebnici. Holou teorii přeříkat. To po nich žádná uč. před touhle nechtěla. Nebo ne na známky. No jednou to přijít muselo. O téhle uč. se ví, že je drsná a náladová paní a podle toho zkouší. Zas na druhou stranu, když se jí bude holka držet, tak ji dobře připraví na přijímačky. Tak budiž ji odpuštěn jeden šok. Musí si to mladá důkladněji hlídat, když ji víc poznala. A ví, jaké má uč. požadavky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11029
14.9.21 19:57
@SAJ píše:
Znovu se tě ptám, kdy a jak bys začala zkoušet?

Ale já tady na to několikrát odpověděla. Klidně si to dělejte jak chcete. Ale v jednolitém zadání jako jsou vyjmenovaná slova ta děcka ty chyby prostě nasekají. Však si to zítra vyzkoušej, ale chtělo by to stejný text, který měly děti zakladatelky.

Příspěvek upraven 14.09.21 v 19:58

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2324
14.9.21 19:57
@Trojlístek píše:
@milami já to psala, ve vyjmenovaných slovech se prostě dělá nejvíce chyb. A pokud tam byly i nějaké chytáky, tak se výsledku vůbec nedivím. A to učitelky dobře vědí. Máme tady v diskusi myslím hnedle dvě, tak ať to zítra třeba vyzkouší. Za mě prostě slabá učitelka. Zajímavé, že některé tohle nemají zapotřebí. Já tohle nezažila, stejně tak mé dítě.

Slabá učitelka, protože si dovolila dát osmákům doplńovací testík z učiva 3. třídy? Aha.
Tak jo, máš pravdu, měla jim dát minimálně větný rozbor, pak už by nebyla slabá učitelka…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15917
14.9.21 19:58

Chtělo by to nějakou časovou smyčku a ty dnešní děcka hodit do lavic ve škole před rokem 1989. To by je asi ze školy odvážela záchranka.
To je strašné, jaké zmetky a chcípáky dnešní systém vyrábí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
SAJ
17073
14.9.21 19:58
@Sexynohy píše:
Pomyslela bych si, co je to za školu, kde 17 dětí dostalo z blbých vyjmenovaných slov tak hrozné známky. Když jsem chodila do ZŠ, tak toto uměli i lemplové, kteří se doma snad nikdy neučili, protože se to co nějaký ten měsíc opakovalo. Že je to ostuda dětí, rodičů, to beru, ale fakt je mi záhadou, která základka to nebyla schopná za pět let, nacpat dětem do hlavy.

Po covidu? Vstupní test prváků (opakování ZŠ) mi včera dopadl zcela katastrofálně - 86% pětek. Stejný test píšu roky, nic nestandardního tam není. Pět jich podvádělo tak, že jsem na to přišla na první kouknutí do testu.

A teď mi řekni, mám milánky lakovat narůžovo? Říkat jim, jak jsou šikovňoučcí? Nebo je nechat trochu narazit o realitu a donutit je k jakési snaze?

Podle @Trojlístek Jsem další neschopná úča, co si beztak neumí zjednat pořádek, ale to je blbost. Já s nimi mám pracovat a něco je naučit - otlapkávat je a nechat je dál hnípat není řešení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408
14.9.21 19:59
@Zumpa píše:
Chtělo by to nějakou časovou smyčku a ty dnešní děcka hodit do lavic ve škole před rokem 1989. To by je asi ze školy odvážela záchranka.
To je strašné, jaké zmetky a chcípáky dnešní systém vyrábí.

Systém je vyrábí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9798
14.9.21 19:59
@Trojlístek píše:
Se mi líbí, jak tady většina má doma dítě génia. Ať zakladatelka písemku vloží. Mě by zajímalo kolik chytraček by na to dojelo. Pokud to byla podobné zadání, jak tady kdosi zmiňoval, tak klidně to mohla valná většina projet. A co jako?Že se krátké písemky nehlásí předem asi není chyba, každopádně tohle udělat ihned po covidu opravdu může udělat jen učitelka, která si neumí vyjednat pozornost a pořádek jinak. Neříkám, že rodiče jednali správně. Takové věci jako je školní WA by vůbec neměl existovat, to skoro ani jinak dopadnout nemohlo. Pěkně si naběhla.

Nemám dítě génia, ani jedno. Ale přijít některé z nich (5. a 7. třída), že má čtverec nebo kuli z VS, tak nejdu nadávat na úču, ale robátka dostanou sodu a zasednou k učebnici. Neříkám, že se nemůže přihodit špatná známka, ale ta rozhodně není vinou učitele a ani není jeho povinností řešit učivo 3. třídy v osmičce. I kdyby to byly chytáky. Jako sorry, ale i ta vížka, ližiny, siví holubi a lesní pych se v té 3. třídě řeší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4928
14.9.21 20:00

Co je vlastně pointou takové písemky?

Poukázat na to, že půlka třídy je i po letech povinného vzdělávání, za dohledu učitelů a rodičů, pologramotná a ocenit výjimky? - OK.
K většímu studijnímu úsílí to ale asi nepovede - je-li jedinou cestou pro příští úspěch doučit se učivo několika posledních ročníků, protože nikdo neví, co a kdy přilítne příště.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
SAJ
17073
14.9.21 20:00
@Trojlístek píše:
Ale já tady na to několikrát odpověděla. Klidně si to dělejte jak chcete. Ale v jednolitém zadání jako jsou vyjmenovaná slova ta děcka ty chyby prostě nasekají. Však si to zítra vyzkoušej, ale chtělo by to stejný text, který měly děti zakladatelky.

Já těžko, neučím češtinu.

Ale sorry, sem tam chyták v zadání bývá, to jo - ale aby rozlišil jedničkáře, dvojkaře a trojkaře - nikoli aby potápěl děti a dělal z nich čtyřkaře a pětkaře. O tvorbě testů toho moc nevíš, co?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42348
14.9.21 20:01
@milami píše:
Slabá učitelka, protože si dovolila dát osmákům doplńovací testík z učiva 3. třídy? Aha.
Tak jo, máš pravdu, měla jim dát minimálně větný rozbor, pak už by nebyla slabá učitelka…

Navrhuji psaní velkých písmen.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11029
14.9.21 20:02
@milami píše:

Budeš se divit, ale ten by pravděpodobně dopadl lépe. Monotónní písemky většinou dopadají blbě. Já to beru naprosto prakticky. Vidím to denně i u vzdělaných lidí. A co jako, mám je za to poučovat? Znají zase jiné věci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
SAJ
17073
@hanka.br. píše:
Systém je vyrábí?

No jo, vyrábí. Za nic nemohou ony, na vině je systém, učitel se má snažit, učitel vykazuje, jak pracuje se školním neúspěchem. Jedině děcko nemusí lautr nic.

Příspěvek upraven 14.09.21 v 20:05

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11029
@Havlova píše:
Navrhuji psaní velkých písmen.

:palec: :mrgreen: to dopadne dost podobně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42348
14.9.21 20:03
@Trojlístek píše: :palec: :mrgreen: to dopadne dost podobně.

Trochu hůř.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11029
14.9.21 20:03
@SAJ píše:
No jo, vyrábí. Za nic nemohou ony, na vině je systém, učitel se má snažit, učitel vykazuje jak pracuje se školním neúspěchem. Jedině děcko nemusí lautr nic.

Ale tohle si nemyslím, jen aby bylo jasno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí