Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
mmonica píše:
coz me ovsem nastvalo je ze jsou na tom ze spoda male silikonove nebo co ovalky aby ohradka prave nejezdila, ale ty postupne odpadavaji, takze hrozi, ze je dite spolkne, vsechny jsme je museli odstranit, tim me teda vyrobce ponekud sokoval a chystam se mu napsat
Souhlasím s těma pidi doplňkama, kamarádka měla stejný problém. My měli doma (půjčenou a nevyužitou - páč dítko známejch tam nevydrželo) smontovanou klasickou dřevěnou ohrádku cca 130×130 cm. Užila jsem ji od 10m do 13m věku dítěte, hezky se o ní malá opírala, cupkala po obvodu a měla přehled, jinak si v ní moc nehrála. Jakmile zjistila, že klouže po koberci, dostala se kam potřebovala a už to byl jen krůček k tomu se snažit ji nadzvednout. Kvůli tomu jsme ji odložili do sklepa.
Rozhodně bych doporučila vyzoušet, zda si dítě bude v ohrádce samo hrát a zda tam vydrží. Pokud ne, nemá smysl kupovat velikou, na tu chvíli co ho tam potřebuje máma odložit, stačí něco menšího.
Bydlíme v klasickém paneláku. Jenže kuchyň mam na opačné straně a na malou nevidím a v kuchyni ji nemam kam dát. Už teď přemýšlím jak to vyvedem se její židlí.
Ahoj holky.
Nemáte niektorá skúsenosti s touto ohrádkou?
http://www.baby-centrum.cz/…kladaci.html?…
Stále som sa nerozhodla, ako vyriešim,,2 spanie´´.?alý bude mať v pokojíčku postielku, a do obývaku by sme chceli niečo iné. Uvažovali sme nad cestovnou postielkou, kolébkou a teraz vymýšlam s ohrádkou.
Kolébku sme uplne zavrhli, nejsom na tieto serepetičky.:-)
Ale zase neviem, či v tej ohrádke to nebude,,divné´´ už od malého miminka. Či tam dám nejakú matračku alebo čo?
ďakujem za všetky názory.
![]()
@miisenka já to zvládla bez ohrádky.. Malou jsem měla na denní spaní na sedačce - máme hodně širokou.. Když byla při vědomí, tak na hrací dece, později na pěnovém puzzle, pak lezla všude - v ohrádce by stejně nevydržela.. Když jsem potřebovala aby byla chvíli v bezpečí dala jsem jí do postýlky..
Já měla v obyvaku kolíbku (po mně) a potom ohrádku. dokud malá moc nelezla, tak ok. aspoň přes ni nechodili psi
ale jak začla být živější, přetáčet se a podobně tak se každou chvilku bouchla hlavičkou o ty šprušle, tak šla ohrádka do sklepa a má jen puzzle
Já mám tuto http://www.detskyruzek.cz/…eta_borovice a do ní toto http://www.detskyruzek.cz/…ohradky_peta
Ta hrací deka je poměrně silný molitan, takže se na tom leží jako v postýlce, pokud tam dítě usnulo, tak se mu tam myslím spalo dobře, ale já děti lifruju do postýlek, abych se tu nemusela plížit po špičkách, abych je nevzbudila.
Druhý a třetí tam byli od malinka, divný to nebylo, mají to tam i dobře vystlané, když se učili/učí otáčet z bříška na záda, že když to dítě nevychytá a spadne trošku na kebuli, tak to nebolí. A když povyrostou, tak vyndám šprušle a chodí si tam sami pohrát
@Gladys
aké ma rozmery tá Tvoja?..nejak som to tam nevyčítala…
@gabriela82
to my práve potrebujeme ničo, v čom bude,,ukrytý´´ pred psom..predsa len nenechám psa a mimi na sedačke.. ![]()
@miisenka 130×120 tuším (nebo 130×140?
si nejsem jistá), každopádně je to velké, koulet se v tom může i větší dítě a vejde se tam pak dost hraček, roční syn tam měl i hrací stoleček od fisher price
Měli jsme „denní postýlku“ v obýváku na malé nehýbající se mimi (máme studenou podlahu, parkety) a teď máme ohrádku. Kdybych volila znovu, vybrala bych variantu, co má @Gladys, ohrádku s podlážkou od začátku. Máme jednoduchou ohrádku bez vyndavacích šprušlí, ty bych teď ocenila.
Mládě má bez mála 10 měsíců, v ohrádce tráví minimum času, co se rozlezl a začal stavět. Je to „odložiště“, když potřebuju někam odběhnout, vyndat nádobí z myčky…jinak ho nechám volně.
Taky nemáme 100% bezpečný byt, máme 3 kočky = když nejsem v místnosti, chci si být jista, že žádnou netahá za ocas, nepadá ze sníženého okenního parapetu apod.
Zvládáme bez ohrádky, jen u babičky má cestovní postýlku. Kdyby mě měla spat v obyváku, tak by moc dlouho nespala, když by tu neměla klid ![]()
Záleží na dítěti, malý to začalo vadit až někdy kolem roka. A od té doby se to stupňuje, teď už ani nespí v kočárku, jedině v zatemněném pokoji. Ale do toho roka jí to bylo celkem šumák..