Okno do zahrady souseda

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3931
10.8.16 10:43

@Natysek36 Se sousedama je to občas těžký a není radno se s nima pouštět do bitvy páč ta pak nikdy nekončí :(. Naši mají léta letoucí barák, který je cca 2m. od sousedovic baráku a páč si s bývalým sousedem rozuměli (prarodiče kteří dřív využívali barák jako chatu se s ním kamarádili xy ) a ty dva metry byli rozděleny dle katastru kostrbatě tak se domluvili že udělají plot přesně v půlce a každej bude mít metr pozemku mezi baráky. Jak se domluvili tak se taky stalo. Soused pak bohužel zemřel a děcka barák prodali. Současný sousedi co se tam nastěhovali si na černo postavili okno k našim (jelikož naši nejsou nijak extra konfliktní tak to v té chvíli neřešili) a pak souseduv pes pokousal a téměř zabil psa našich takže začal konflikt…Sousedka naštvaná že to naši řeší (nebyla s nima řeč tak se to řešilo přes policii, obecní úřad…) tak začali řešit na katastru plot páč není tak jak má být (prarodiče to se sousedem nesepsali páč v tý době nebylo potřeba) a že se bude přestavovat atd…No mamka už to nevydržela a řekla jim jestli nedají pokoj že je nahlasí na SÚ za to okno na černo…asi se lekli páč je chvíli klid a vypadá to že barák prodávají, ale situací kdy našim dělali ze života peklo bylo víc a ta doba byla hodně náročná takže pozor na to ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6509
10.8.16 10:52

Víš, náš soused je vážně fajn, ale mně jeho návrh vyhovoval, byť by mohl argumentovat úplně stejně jako Ty, druhá věc je, že je na domě malá hypotéka, banka by nepovolila, byť to není velká změna, ale mohla bych zaplatit znalecký posudek a zkusit to, kdybych řekla takto před ním, už vidím, že by nabídl zaplatit náklady, ale jak píšu, já prostě stejně nechci, stejně jako s ním nechci řešit důvody :lol:

Já Ti rozumím, že to třebas tak ani nemyslíš :kytka:, ale většina Ti psala, jak to na ostatní působí :nevim: a zřejmě by tedy i v reálu mohlo vyznívat jinak, než se domníváš.. toto bych si z toho vzala ;)
@Natysek36 píše:
Cokoliv napíšu, je použito proti mně :( Jen jsem tím chtěla říct, že sousedka nemá svůj názor, říká, co jí říkali lidi a děti. Proto se chceme zeptat syna, ne někoho obcházet. Nemáme s nimi absolutně problém se bavit, tak snad za zeptání nic nedáme. Třeba nám řekne konečně normální důvod, např. že mají plány si udělat na zahradě posezení, apod. Jsem samozřejmě ochotná to respektovat, nejsem žádná zrůda, ktErá neuznává jiné názory než svoje :jazyk:

@Natysek36

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101910
10.8.16 10:58
@Natysek36 píše:
Třeba nám řekne konečně normální důvod, např. že mají plány si udělat na zahradě posezení, apod. Jsem samozřejmě ochotná to respektovat, nejsem žádná zrůda, ktErá neuznává jiné názory než svoje :jazyk:

Ale ona vám žádný důvod říkat nemusí, ani rozumný, ani jiný… a tobě v této situaci zákon přikazuje to respektovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3731
10.8.16 11:00
@Magdaleeena píše:
Víš, náš soused je vážně fajn, ale mně jeho návrh vyhovoval, byť by mohl argumentovat úplně stejně jako Ty, druhá věc je, že je na domě malá hypotéka, banka by nepovolila, byť to není velká změna, ale mohla bych zaplatit znalecký posudek a zkusit to, kdybych řekla takto před ním, už vidím, že by nabídl zaplatit náklady, ale jak píšu, já prostě stejně nechci, stejně jako s ním nechci řešit důvody :lol:

Já Ti rozumím, že to třebas tak ani nemyslíš :kytka:, ale většina Ti psala, jak to na ostatní působí :nevim: a zřejmě by tedy i v reálu mohlo vyznívat jinak, než se domníváš.. toto bych si z toho vzala ;)

@Natysek36

Já jsem si právě všimla, že většina lidí tady vůbec na všech diskusích, ani nemá zájem poradit, spíš se vrtají v tom, proč zakladatel jedná tak nebo onak. Nicméně děkuji za názor a třeba někdy na jiných diskusích na shledanou ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3731
10.8.16 11:01
@j.a.n.i1 píše:
Ale ona vám žádný důvod říkat nemusí, ani rozumný, ani jiný… a tobě v této situaci zákon přikazuje to respektovat.

Samozřejmě respktuji zákon i souseda, ale pokud s ním chci udržovat normální vztahy, bylo by dobré si situaci vysvětlit, objasnit, alespoň tak to vidím já ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2740
10.8.16 11:05
@Natysek36 píše:
Cokoliv napíšu, je použito proti mně :( Jen jsem tím chtěla říct, že sousedka nemá svůj názor, říká, co jí říkali lidi a děti. Proto se chceme zeptat syna, ne někoho obcházet. Nemáme s nimi absolutně problém se bavit, tak snad za zeptání nic nedáme. Třeba nám řekne konečně normální důvod, např. že mají plány si udělat na zahradě posezení, apod. Jsem samozřejmě ochotná to respektovat, nejsem žádná zrůda, ktErá neuznává jiné názory než svoje :jazyk:

Vaše sousedka je staší paní. Psát, že nemá svůj názor, protože vám nechce říct důvod, no pardon, to už opravdu zacházíte za hranice elementární slušnosti.
Znovu vám říkám, i kdyby vám podepsala souhlas, tak to neznamená, že tam to okno můžete dát. Vy potřebujete vyjímku od SÚ a ta nezávisí na tom, zda vám to sousedka povolí či ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3451
10.8.16 11:09
@Natysek36 píše:

Ale ona ti nemusí!!! říkat vůbec žádnej důvod. Pokud bys takhle urputně otravovala mě, i poté, co bych ti už poněkolikáté řekla, že NE, normálně bych se ti buďto vyhýbala, nebo tě rovnou odkázala do patřičných míst :roll: :roll: jako jít s tím otravovat ještě i jejího syna, je dobrý psycho 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101910
10.8.16 11:10
@Natysek36 píše:
Samozřejmě respktuji zákon i souseda, ale pokud s ním chci udržovat normální vztahy, bylo by dobré si situaci vysvětlit, objasnit, alespoň tak to vidím já ;)

No, ale to to vidíš špatně, ty po ní chceš laskavost, takže vysvětlovat a objasňovat máš ty, když ona odpoví, že ji pro tebe neudělá, tak tento postoj nemusí nijak zdůvodňovat a je neslušné to po ní požadovat. A upřímně, pokud jsi stejná vůči ní, jako se projevuješ i zde na diskuzi, tak bych se ani nedivila, kdyby už apriori nepovolila nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3731
10.8.16 11:12
@Sojkka píše:
Vaše sousedka je staší paní. Psát, že nemá svůj názor, protože vám nechce říct důvod, no pardon, to už opravdu zacházíte za hranice elementární slušnosti.
Znovu vám říkám, i kdyby vám podepsala souhlas, tak to neznamená, že tam to okno můžete dát. Vy potřebujete vyjímku od SÚ a ta nezávisí na tom, zda vám to sousedka povolí či ne.

Znovu opakuji, že paní sama za sebe říká, že jí to je jedno, v podstatě jí to nevadí, nemá s tím problém, ale…říkají jí lidi děti, že NE. Proto píšu, že nemá svůj názor, to není myšleno tak, že ji nerespektuji, v podstatě je lehce ovlivnitelná. Já myslím, že jsem slušný člověk, obzvláště ke starým a nemocným lidem, jiné sousedce například pomáhám s nákupy. Ale co nesnesu, je lidská blbost. A pokud Vy osobně, nemáte pro mě radu, o kterou jsem zde prosila, a která tady ještě nezazněla, prosím, nepiště mi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2740
10.8.16 11:14

@Natysek36 Ale vždyť je to pochopitelné, jsou to její děti. Třeba do budoucna plánují tam bydlet, či stavět. Co vám je do toho, jak si cizí rodina řeší nebo neřeší svůj majetek.
Můžete mi prosím napsat, zda vaše rekonstrukce je na ohlášku nebo stavební povolení?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3731
10.8.16 11:15
@j.a.n.i1 píše:
No, ale to to vidíš špatně, ty po ní chceš laskavost, takže vysvětlovat a objasňovat máš ty, když ona odpoví, že ji pro tebe neudělá, tak tento postoj nemusí nijak zdůvodňovat a je neslušné to po ní požadovat. A upřímně, pokud jsi stejná vůči ní, jako se projevuješ i zde na diskuzi, tak bych se ani nedivila, kdyby už apriori nepovolila nic.

Protože nmám stejný názor jako Ty, nemusím být hned neslušná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20514
10.8.16 11:16

@Natysek36 tak třeba jí to ty děti říkají proto, že jednou ten její domek zdědí a prostě si nepřejí mít do zahrady vaše okno :nevim: já bych se ani nedivila…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3731
10.8.16 11:19
@Verunecka289 píše:
Ale ona ti nemusí!!! říkat vůbec žádnej důvod. Pokud bys takhle urputně otravovala mě, i poté, co bych ti už poněkolikáté řekla, že NE, normálně bych se ti buďto vyhýbala, nebo tě rovnou odkázala do patřičných míst :roll: :roll: jako jít s tím otravovat ještě i jejího syna, je dobrý psycho 8o

Nemusí, to máš pravdu, ale kdo tady píše o tom, že někoho urputně otravuji? Neřekla mi několikrát NE! Řekla, že ano, podruhé řekla, že ne, protože jí to řekly děti, tak se můžeme domluvit jako rozumní lidé s těmi dětmi. Ne, že jdu někoho otravovat. Ty budeš asi taky dobrá prudička ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3731
10.8.16 11:22

A jinak, líbí se Vám tady většině se do mě navážet? Ono, když jste v davu, jste silní, že? Přišla jsem sem pro radu a zatím tady sklízím, jaká jsem, že nerespektuji něčí názor, v podstatě bych měla držet hubu a krok a být ráda, že tady můžu vůbec bydlet :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3731
10.8.16 11:26
@weyky píše:
@Natysek36 tak třeba jí to ty děti říkají proto, že jednou ten její domek zdědí a prostě si nepřejí mít do zahrady vaše okno :nevim: já bych se ani nedivila…

Já to všechno chápu, nejsem úplně blbá, i když na mnohé tady asi tak působím, ale stačilo by říct, budou to mít děti…ale sousedka si ztěžuje, že děti domek nechtějí, nikdo se tam nehrne, an ona v něm není šťastná. Já vůči ní nechovám žádnou zášť. Nevím, co k tomu dodat víc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí