Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Bábrdl píše:
Já tě chápu. Ale ty nechceš slyšet jiné názory než ty své. Furt drmolíš jako kolovrátek, že paní teď pozemek nevyužívá a když ti někdo řekne, že to tak nemusí být za deset let, zacpeš si uši a zpíváš lalala.Stejně jako jsi se upnula k myšlence, že paní prodat chce, ale rozmluvili jí to lidi. A nechceš slyšet, že možná si to prostě jen rozmyslela.Zkus jí navrhnout okno z mléčného skla. Nebo z neprůhledného vlnkovaného. Nebo luxfery, ale bacha, promrzají.
Možná jsem to špatně napsala, ale paní mi to říká pořád a v jedné větě: Zahradu nepotřebuju, ale neprodám, protože jí to řekli lidi. Okno by jí už vůbec nevadilo, ale zase jí to někdo poradil, pro mě je to prostě nepochopitelné. Není to tak, že by před měsícem řekla, že zahradu nepotřebuje a pak změnila názor, ať už z jakéhokoli důvodu, to je její věc, to bych pochopila, úplně blbá nejsem ![]()
@Natysek36 píše:
Ahoj, mám dotazRekonstruujeme domek a potřebujeme probourat okno v obýváku, které tam není, ale vedlo by do zahrady sousedky. Ta nám už dopředu řekla, že nám to nedovolí. Přitom je to jen zahrada, na kterou oni nechodí, jak sama řekla, ani ji nepotřebují, nevyužívají. Měli jsme zájem ji odkoupit, to však také odmítla
Prosím, poraďte, jestli máme nějakou šanci to okno tam mít, je tam dost tma
Děkuji
Ahoj, necetla jsem diskuzi, ale co udelat kompromis a misto okna udelat jen luxferovou stenu? Vam to zajisti svetlo a sousedka nebude mit pocit, ze ji chcete na zahrade smirovat.
@tronelka píše:
Ahoj, necetla jsem diskuzi, ale co udelat kompromis a misto okna udelat jen luxferovou stenu? Vam to zajisti svetlo a sousedka nebude mit pocit, ze ji chcete na zahrade smirovat.
Ahoj, jj, to už tady navrhovali. Ale o ztrátu soukromí tady nejde, jedno okno už tam je a z naší zahrady je vidět na jejich krásně, dokonce i z oken v patře.
@Natysek36 píše:
Ahoj, jj, to už tady navrhovali. Ale o ztrátu soukromí tady nejde, jedno okno už tam je a z naší zahrady je vidět na jejich krásně, dokonce i z oken v patře.
@Natysek36 promiň, ale ty jsi jak kolovrátek, umanutá a pořád dokolečka jedno a to samé
vůbec se nedivím, že se sousedkou nejsi schopna dohodnout kompromis. ty si v první řadě musíš uvědomit, že chceš něco, na co nemáš nárok a od sousedky požaduješ laskavost, abys to mohla získat a podle toho s ní jednat a k problému přistupovat. návrhů na náhradní řešení tady padlo dost ![]()
@sagina píše:
@Natysek36 promiň, ale ty jsi jak kolovrátek, umanutá a pořád dokolečka jedno a to samévůbec se nedivím, že se sousedkou nejsi schopna dohodnout kompromis. ty si v první řadě musíš uvědomit, že chceš něco, na co nemáš nárok a od sousedky požaduješ laskavost, abys to mohla získat a podle toho s ní jednat a k problému přistupovat. návrhů na náhradní řešení tady padlo dost
To snad není možný
Píšu to opakovaně pro ty, kteří to nečetli. Ptám se tu, na co mám nárok,,ani o žádný kompromis vlastně nejde, buď budeme mít okno, nebo ne. Světlík si můžu udělat i bez jejího souhlasu.
@Natysek36 Uz několikrát ti bylo odpovezeno, ze na okno nemas narok a ty jsi jak sekly kolovratek.
@Natysek36 Když chcete vědět na co máte nárok, tak vám to napíšu. Máte nárok na to, rekonstruovat svůj RD v souladu se SZ a vyhláškami s ním souvisejícími.
Vaše řešení vyhláška zakazuje a vzhledem k tomu, že vyjímku je reálné udělit v případě, že není jiné řešení, je to u vás věc takřka nereálná.
Takže v konečném důsledku je úplně jedno, zda s tím sousedka souhlasí či nesouhlasí.
@j.a.n.i1 píše:
@Natysek36 Uz několikrát ti bylo odpovezeno, ze na okno nemas narok a ty jsi jak sekly kolovratek.
Někdo tady i psal, že sousedka by měla být účastníkem řízení a vyjádřit se k tomu. Nicméně děkuji za názory ![]()
@Natysek36 píše:
Někdo tady i psal, že sousedka by měla být účastníkem řízení a vyjádřit se k tomu. Nicméně děkuji za názory
Ne, sousedka je účastníkem řízení, pokud máš projekt v souladu se SZ, pak se k tomu může vyjádřit a stavební úřad rozhodne, ale ty chceš něco co zákon nepovoluje, tedy bys musela mít její souhlas, abys vůbec o nějakou vyjímku mohla žádat.
@Natysek36, dočetla jsem celou diskuzi a mám dojem, že sousedka přenesla svůj nepřátelský vztah, který měla k původním majitelům, na vás. Z toho, že před okno v kuchyni zasadila v jeho blízkosti smrk, se dá pochopit, že jí vaše okno do její zahrady vadí. Mně by zase vadil ten smrk, protože má povrchní kořeny, které se stářím rozrůstají a můžou vám nadělat pěknou paseku se základem domu. Nevím, jak stojí ten strom daleko od okna, ale tuším, že jsi psala, že je bezprostředně před ním
Zkusila bych se s paní domluvit, jestli by vám neodprodala alespoň 3 metry šířky ze svého pozemku, po celé délce vašeho domu, tam by jste si mohli zasadit živý plot a zadělat tak výhled do její zahrady. Tady musí být 3 metry mezi hranicí pozemku souseda a stavbou domu, tak vycházím z toho, třeba by vám prodala víc, zkusila bych se domluvit touto cestou a možná by to zároveň vyřešilo i ten strom, pokud je blízko domu, je ho potřeba přesadit jinam.
@Michelangelo píše:
@Natysek36, dočetla jsem celou diskuzi a mám dojem, že sousedka přenesla svůj nepřátelský vztah, který měla k původním majitelům, na vás. Z toho, že před okno v kuchyni zasadila v jeho blízkosti smrk, se dá pochopit, že jí vaše okno do její zahrady vadí. Mně by zase vadil ten smrk, protože má povrchní kořeny, které se stářím rozrůstají a můžou vám nadělat pěknou paseku se základem domu. Nevím, jak stojí ten strom daleko od okna, ale tuším, že jsi psala, že je bezprostředně před nímZkusila bych se s paní domluvit, jestli by vám neodprodala alespoň 3 metry šířky ze svého pozemku, po celé délce vašeho domu, tam by jste si mohli zasadit živý plot a zadělat tak výhled do její zahrady. Tady musí být 3 metry mezi hranicí pozemku souseda a stavbou domu, tak vycházím z toho, třeba by vám prodala víc, zkusila bych se domluvit touto cestou a možná by to zároveň vyřešilo i ten strom, pokud je blízko domu, je ho potřeba přesadit jinam.
Konečně to někdo pochopil, to jsem ráda
Ano, také z toho mám ten dojem, pokaždé, když jsme spolu mluvili, tak začala mluvit o té paní, která tady bydlela, co všechno jí dělala. Pokusíme se ještě promluvit s jejím synem, třeba s ním bude řeč. Ty tři metry, to je hranice od pozemku k domku, pokud bychom chtěli živý plot? Ještě jak končí náš domek, tak jejich zahrada pokračuje, takže tam je k nim stejně vidět…
Nečetla jsem celou diskusi, ale myslím, že je-li dům na hranici vašich pozemků, tak zcela jistě potřebuješ jejich souhlas, v opačném případě máš smůlu. A ani varianta mléčného skla by neměla projít, protože ty jednoho dne dům prodáš a noví majitelé vymění sklo za průhledný profil a sousedka má smůlu. Upřímně chápu, že to nechceš slyšet, ale ty bys tímto omezila sousedčino soukromí, ať si říkáš, co chceš, bez ohledu na to, že už tam nějaká okna jsou. Je to její pozemek a ona rozhoduje, co je ochotna strpět a co už ne. Nemyslím to zle, ale podle mé zkušenosti moc šancí nemáš ![]()
@klenice píše:
Nečetla jsem celou diskusi, ale myslím, že je-li dům na hranici vašich pozemků, tak zcela jistě potřebuješ jejich souhlas, v opačném případě máš smůlu. A ani varianta mléčného skla by neměla projít, protože ty jednoho dne dům prodáš a noví majitelé vymění sklo za průhledný profil a sousedka má smůlu. Upřímně chápu, že to nechceš slyšet, ale ty bys tímto omezila sousedčino soukromí, ať si říkáš, co chceš, bez ohledu na to, že už tam nějaká okna jsou. Je to její pozemek a ona rozhoduje, co je ochotna strpět a co už ne. Nemyslím to zle, ale podle mé zkušenosti moc šancí nemáš
Ok, taky si myslím ![]()
Mno, já jsem také panu sousedovi jednou řekla „ne“ (jinak máme hezké vztahy), ale bych tedy „měla opravdu radost“
, kdyby soused obcházel mé děti, aby mi domluvily..
Připomenulo mi to řemeslníky, když jsem cosik chtěla (třeba dlaždu nakoso, protože se mi l-í-b-í, byť je pracnější, ale jako platící zákazník, jsem se domnívala, že k tomuto požadavku mám oprávnění
, tedy stejně jako sousedka), chtěli mluvit s mužem
![]()
Jako nemyslím to zle
, ale prostě Ty ji nerespektuješ ![]()
@Natysek36 píše:
Konečně to někdo pochopil, to jsem rádaAno, také z toho mám ten dojem, pokaždé, když jsme spolu mluvili, tak začala mluvit o té paní, která tady bydlela, co všechno jí dělala. Pokusíme se ještě promluvit s jejím synem, třeba s ním bude řeč. Ty tři metry, to je hranice od pozemku k domku, pokud bychom chtěli živý plot? Ještě jak končí náš domek, tak jejich zahrada pokračuje, takže tam je k nim stejně vidět…
@Magdaleeena píše:
Mno, já jsem také panu sousedovi řekla „ne“ (jinak máme hezké vztahy), ale jednou bych tedy „měla opravdu radost“, kdyby soused obcházel mé dcery, aby mi domluvily..
![]()
Připomenulo mi to řemeslníky, když jsem cosik chtěla (třeba dlaždu nakoso, protože se mi l-í-b-í), chtěli mluvit s mužem
![]()
Jako nemyslím to zle, ale prostě Ty ji nerespektuješ
@Natysek36
Cokoliv napíšu, je použito proti mně
Jen jsem tím chtěla říct, že sousedka nemá svůj názor, říká, co jí říkali lidi a děti. Proto se chceme zeptat syna, ne někoho obcházet. Nemáme s nimi absolutně problém se bavit, tak snad za zeptání nic nedáme. Třeba nám řekne konečně normální důvod, např. že mají plány si udělat na zahradě posezení, apod. Jsem samozřejmě ochotná to respektovat, nejsem žádná zrůda, ktErá neuznává jiné názory než svoje ![]()