Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahojky,
holky chci se jen zeptat - kde v Olomouci kupujete dětem botičky?Máte nějakej oblíbenej obchod??
Jinak všechni zdravím,paaa
Holkyyy,
tak Ani dostala v patek naslepo sirokospektra ATB a do 24 hodin byla bez teploty!!!!!!!!!!!
Tak je to po tydnu nezvyk…ALE JSEM STASTNA A RADA SE ZAS VYDAM NEKAM KOCARKOVAT,TED UZ ALE MAX VSECHNY TRI HOLCICKY DOMA..:-)
A zitra a ve stredu jsem CELY DEN V PRACI ,takze nemuzu…Jedine ve ct a pak snad v patek…Nebo muzete vzit deticky a prijit si k nam pohrat-uz jsme zprovoznili i HRACI DVORECEK
![]()
DEKUJU,ze jste na Anicku myslely,holky!!!!!!!!!!!
Farska, tak to je skvělé, že už je Anince líp. Dělala Vám doktorka nějaké odběry nebo testy? Co jste to teda měly?
kacudka my kupujeme boty jedině u paní naproti Prioru. Jak je v té pasáži. Ani má strašně úzkou nohu, tak nám vyhovují jedině Barteky. Kupuju všechny této značky, letní, zimní,… a jsem spokojená. Jsou sice drahé, ale nemůžeme si vybírat. Paní je tam příjemná, vždy poradí, kupujeme tam i papučky. Kamarádka měla obchod v Kateřinské, ale musely skončit, nevyplatilo se jim to. Ale stále prodává přes MMB zn. Fare a Superfit. (Ale nevím, kolik toho má).
Zdenuli,
no-tak CO JI BYLO,to nevi ani doktorka.....
A ja jen doufam,ZE SE TO HLAVNE NEBUDE OPAKOVAT
![]()
Premyslim,kde je co naproti Prioru a umim si vzpomenout leda na dve pekarny a zradlo pro zvirata plus bazar v pasazi a prvnim patre…:-)
Ja dnes objevila paradni zdravou obuv pro deti v PRVNIM PATRE SENIMA,fakt jsem CUCELA ![]()
farska jak je točitý vchod do Prioru, tak naproti němu je pasáž. Tak uvnitř té pasáže je dětská obuv, za ním je tuším nějaký sekáč a pak je tam i hračkárna. Vedle té pasáže je pizzeria se zahrádkou. V Senimu jsem nikdy nebyla, ale také jsem slyšela, že je tam dobrá obuv.
Farska držím palečky ať je malé lépe. No já mám ve čtvrtek plno a v pátek nevím. Pokud přijede manžel, tak nemůžu. Pokud budu i nadále slaměnná vdova, tak ano
ale to se asi zase dozvím až na poslední chvíli ![]()
Zdeni pěkně koukám, jak se Ti metřík přehoupl za druhou půlku
to je paráda…za chvíli už budeme vozit spolu.
Domi byli jste už procházkovat?
Já dnes musela ještě na odběry na jaterní testy. Můj gynekolog opět nezklamal a na šestinedělní prohlídce se ukázal, že je pořád svůj. Za preeklampsii a porod CS si prý můžu sama (jo jedla jsem asi málo zeleniny) a příště se mám prý více snažit. No a pro změnu mám zase extremně nízký tlak a pak si chce být jistý, že už mám v pořádku ty játra…tak jsem si teď trošku poběhala po vyšetřeních. Snad to bude ok. Ale na výsledky nečekám…za manželem chci jet na stopro.
Peto, hm, tenhle vševědátorský přístup pana Dr. mi tady nechybí. Ale ten můj v Olomouci je taky trochu takový. Jednou mi říkal, že kleště byly proto, že jsem si u porodu nevěřila. Přitom já se porodu nebála, já se na něj těšila. S kleštěma jsem rozhodně nepočítala, ale pak už jsem fakt byla ráda, že je vytáhli. O té preeklampsyi si taky myslím, že to bylo psychikou, ale ne že by sis za to mohla sama, ale jaký byl přístup pánů doktorů v olomocké porodnici. To je přece logické. Ach jo, budu si muset zase na podzim zvykat, že se u nás doktoři chovají jako bohové.
PS: Peta se mě nedávno ptal, „tak mamuško, udělali jsme si tentokrát menší dítě?“ Víš jak jsem Ti říkala, že mi to doporučovala paní Dr. v olomoucké porodnici po porodu. No nevím, nevím,… pořád nevím,jak se menší dítě dělá.
![]()
Zdeni to se dělá asi tak (dle našeho pana doktora), že jíš jen zeleninu a zeleninové polévky. A to porce zeleniny u něho je jedna lžíce kysaného zelí. Takže si dáš tři lžíce denně a budeš mít „zaručeně“ malé mimi se zaručeně dlouhou pupeční šňůrou..no a samozřejmě, že Ti pak ani nepřiroste placenta
![]()
Kdy jedete domů, už teď o víkendu? Tak hlavně šťastnou cestu
a opatrně.
ahojky…
o obuvi v Senimu taky nevím …my jsme zatím kupovali pro Filipka jenom sandálky v lékárně…a boty na lítačku v Globusu
jo, vlastně jarní botky v Tescu v Baťovi…
v pátek jdu na velkej UTZ k Polákovi - jak je Hanáckej kopec - tak jsem pak taky k dispozici ![]()
zdeni - kolik měla Anička?…mě by taky zajímalo,jak se dělají malé děti ![]()
Peťo
Jo,jo, teorie …
Jedeme bud v pátek nebo sobotu. Takže v klidu, ani my nevíme, jestli má Peta v pátek volno nebo ne. Neřeším to, počítám se sobotou. Ale už se strašně těším domů, protože je opět ze mě sociální deprivant. Už se mi nechce chodit ani do města, přestávám se malovat, nesnáším chodit na hřiště,… je to prostě pořád stejný a nemám s kým promluvit
Já jsem nakonec ráda, že tu nebudeme 2 roky. To bych asi zešílela. Mně už asi celkově ta mateřská leze na nervy, už to cítím od loňska. Ale tím, že jsem tady s Ani sama, je to horší. Peta chodí domů pozdě, kolem 6 hod., 2× týdně pak jde večer do fitka. Dětský koutek ted v srpnu není, tak jsem s Ani furt.
Do toho ty poblázněné těhotenské hormony, které z 1.těhu neznám. To si říkám, že to musí být kluk.
![]()
Napoly , Andulka vážila 3,46kg a 50cm. Řekla bych, že normál. I když na naši rodinu to byl skutečně nadprůměr. Ona mi ta dr. ještě říkala, že jsem mamuška uzounká
Ale hlavinku měla Ani velkou, tuším 37cm, všechny čepičky ji byly malé. Takže hlavně menší hlava jak se dělá??? ![]()
tak s menší hlavičkou taky neporadím - malej měl 4480g, 56cm a hlavičku taky myslím 37cm…z porodnice odjížděl s kapuckou - čepičku jsem mu neoblíkla ani omylem ![]()
Napoly , to Vás byl kus
Já to tuším s tou velikostí hlavy asi fakt správně, nikdo mi teda neřekl, že měla Ani velkou hlavu. Ale viděla jsem to i ve srovnání s ostatními mimi. Asi bude génius od narození
Ještě jen nevíme na co
![]()
Zdeni Vaše malá je úžasná! Celou dobu to s D obdivujeme…a snažíme se okoukat, jak tak skvělé děťátko vychovat…opravdu jsme ve svém okolí neviděli tak hodné dítko..
Já Ti nevím, jestli Ti přát toho kluka…jsou to takoví uplakánci ![]()
Ahojky,
Wape - ven chodíme už dlouho
Dneska jsem byla bez Vojty, tak jsem si užívala letní miminko s kamarádkou u frappé na zahrádce ve městě ![]()
A tan tvůj dr. - není to Gebauer??? Znám jej JEN z vyprávění, ale to, co píšeš, do toho popisu sedí…
Teď budou několik dnů zavřené Smetanovy
y kvůli floře
Nějak mi to teď s dětma vadí. Vůbec netuším, co budem dělat… Ale včera jsem na netu četla, že je opravené hřiště na Mišákové, tak se asi půjdem podívat tam…