Ometání auta v zimě

Napsat příspěvek
Velikost písma:
26248
10.12.21 16:41

No… tihle sváteční řidiči mě krapítek děsí… jako fakt si někdo koupí auto a nechá ho stát několik měsíců na dvoře? A bojí se, že ometením sněhu poškrábe lak? To ho chce ometat obkladačkou? Do provozu vyrazí, až nebude muset mít zimáky?

To by mě roublo, mít auto a nejezdit, když můžu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11242
10.12.21 16:50
@neumisa píše:
No… tihle sváteční řidiči mě krapítek děsí… jako fakt si někdo koupí auto a nechá ho stát několik měsíců na dvoře? A bojí se, že ometením sněhu poškrábe lak? To ho chce ometat obkladačkou? Do provozu vyrazí, až nebude muset mít zimáky?To by mě roublo, mít auto a nejezdit, když můžu…

Asi je to celkem normální. Příbuzný důchodce z bytovky říká, že minimálně polovina aut už několik měsíců stojí na stále stejném místě. On je paradoxně jako důchodce v té druhé polovině, co pravidelně vyjíždí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7355
10.12.21 16:53

Tady u nás každá rodina 2 auta a bez nich bychom byli totálně v perdeli…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20902
10.12.21 18:02
@jita22 píše:
Asi je to celkem normální. Příbuzný důchodce z bytovky říká, že minimálně polovina aut už několik měsíců stojí na stále stejném místě. On je paradoxně jako důchodce v té druhé polovině, co pravidelně vyjíždí.

Ono to je v Brně krásně vidět když nasněží. Klidně i 1/2 až 3/4 aut zůstanou x dní zasněžený na těch parkovisštích na sídlištích dokud to neroztaje. Jako chápu, že kdo jezdí do práce MHD, tak to auto fakt potřebuje na nějaký větší nákup, návštěvu mimo město a nebo na chatu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24714
10.12.21 18:48
@Cenarius píše:
Ono to je v Brně krásně vidět když nasněží. Klidně i 1/2 až 3/4 aut zůstanou x dní zasněžený na těch parkovisštích na sídlištích dokud to neroztaje. Jako chápu, že kdo jezdí do práce MHD, tak to auto fakt potřebuje na nějaký větší nákup, návštěvu mimo město a nebo na chatu.

Ano, přesně proto máme auto my. :D Ale jestli neprojde příští technickou, další si pořizovat nebudeme, není to pro nás životní nutnost. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3734
10.12.21 19:24

@petra.prelouc1 Nevím co poradit, ale to nejezdíte vůbec nikam? Na nákup, na výlet atd.?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3598
10.12.21 19:30

@Švédka87 To jezdí na nákup busem s taškou RVHP a strašně nasávají že to nestavi hned u baráku :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10.12.21 21:49
@Švédka87 píše:
@petra.prelouc1 Nevím co poradit, ale to nejezdíte vůbec nikam? Na nákup, na výlet atd.?

No v zimě jezdím nejčastěji v MHD a na velký nákup se domluvíme a koupíme to přes nějaký rozvoz - oni nám to v ceně vynesou až ke dveřím a nemusíme se brodit sněhem s taškami a těžkými balíky nápojů.

Navíc jak jsem psala nemám zimní pneumatiky. Kamarádka mě říkala, že jejich souseda minulou zimu zastavil policista a když zjistil, že má na autě letní pneumatiky, tak mu na místě sebrali řidičský průkaz :,(
Taky se trochu bojím toho provozu, v zimě je to samá havárka, teď toho byla plná televize jak nasněžilo. Nějaký kamion nedobrzdil a odhodil nevinné osobní auto do příkopy.
Takže vyjíždímě až na jaře a je to bez starostí. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10.12.21 21:50

A na výlety teď jezdíme vlakem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10.12.21 21:53
@neumisa píše:
No… tihle sváteční řidiči mě krapítek děsí… jako fakt si někdo koupí auto a nechá ho stát několik měsíců na dvoře? A bojí se, že ometením sněhu poškrábe lak? To ho chce ometat obkladačkou? Do provozu vyrazí, až nebude muset mít zimáky?To by mě roublo, mít auto a nejezdit, když můžu…

Já tomu tolik nerozumím, ale na youtube mi teď naskočil nějaký kanál obchodníka s auty a ten ukazuje jak kupuje auta pro zákazníky. Má takový přístroj a tím nějak měří lak na autě. Několikrát tam říkal, že lak je poškrábaný a tím pádem se snížila hodnota vozu.
Snažíme se tedy, aby to naše auto neztrácelo na hodnotě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11242
10.12.21 22:07
@petra.prelouc1 píše:
Já tomu tolik nerozumím, ale na youtube mi teď naskočil nějaký kanál obchodníka s auty a ten ukazuje jak kupuje auta pro zákazníky. Má takový přístroj a tím nějak měří lak na autě. Několikrát tam říkal, že lak je poškrábaný a tím pádem se snížila hodnota vozu.

Ale vy to auto budete mít, dokud nezačne rezavět, protože bude mít tak málo najeto, že nové kupovat nebudete. A pak je poškrábáný lak fakt jedno.
Lak se měří proto, jestli auto nebylo bourané, je znovu lakované a je tam větší vrstva.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11242
10.12.21 22:09
@petra.prelouc1 píše:
No v zimě jezdím nejčastěji v MHD a na velký nákup se domluvíme a koupíme to přes nějaký rozvoz - oni nám to v ceně vynesou až ke dveřím a nemusíme se brodit sněhem s taškami a těžkými balíky nápojů.Navíc jak jsem psala nemám zimní pneumatiky. Kamarádka mě říkala, že jejich souseda minulou zimu zastavil policista a když zjistil, že má na autě letní pneumatiky, tak mu na místě sebrali řidičský průkaz :,(
Taky se trochu bojím toho provozu, v zimě je to samá havárka, teď toho byla plná televize jak nasněžilo. Nějaký kamion nedobrzdil a odhodil nevinné osobní auto do příkopy.
Takže vyjíždímě až na jaře a je to bez starostí. :kytka:

Na letních pneumatikách můžeš v zimě jezdit, když není sníh - což skoro nikdy není. Sice nemají v zimě tak dobré vlastnosti, ale řidičák ti fakt nikdo nesebere…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3598
10.12.21 22:19

@petra.prelouc1 a proč tam nemáš zimaky furt stejně pochybuji že máš nájezd přes 10tis.
A samá havárka v zimě? No ono i léto v dešti je to samé.
S tímhle přístupem bys nemohla zachvilku vylézt z krytu :nevim:

Prosím tě co máš za auto??

To že budeš mít " poškrábany " lak vadit nebude to spíš u tebe ztrácí na hodnotě stářím. Za rok klidně může jít cena o 20-30% a po 10 letech ti stejně nikdo malý nájezd neuvěří nebo naopak to bude problém že je vše schnily
( Lakomerka měří sílu laku kvůli případnému prestrikani a ne osoupani od koštěte)
A s tímhle ježděním se stejně nevyhnes oleji min každé jaro a další údržbě a to nemluvím o brzdach ty musí po zimě vypadat :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2160
10.12.21 22:31
@petra.prelouc1 píše:

A nekupoval náhodou veterány?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15332
10.12.21 22:42

Tak naše auta jsou v zápřahu dnes a denně.. někdy mi přijde že tu káru ani uz poradne nerozmražuju… jjsem takovej ten typ co sotva odrbe přední sklo z pulky :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová