Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@jessikka píše:
Když jste se mnohé spálily… (vím o těch případech a je mi z nich fyzicky nevolno), není lepší se příště radši vůbec nezapojovat? Nechat to proplynout kolem mě, když jsem tak zraněná z minula, a neangažovat se vůbec? Ignorovat to? Bohužel oro mnohé ne, radši hned odsoudím, udělím si závěr a kopu dotyčnout. To je hnus, nezlob se.
Ne, není - resp. není to tak jednoduché.
Takových diskusí si nelze nevšimnout (jedině v případě, že tu nejsi vůbec). Když si jí všimneš - není snadné se pak jenom dívat, jak se rozvíjí diskuse, jak se ostatní angažují… a přitom být přesvědčen, že to dělají zbytečně a stejně se spálí.
Podívej se, jak Ty sama tady kopeš do adminky - udělala chybu, přiznala ji, pokusila se v mezích možností o nápravu - ale Ty už předem „předpokládáš, že se neomluvila“ a vztekáš se, protože nebyli smazáni lidé podle Tvého názoru. Stalo se, stalo - i pro adminy je to poučení, nevěř tomu, že to Moniku neštve - tak proč to prostě nenechat proplynout, nedělat si rovnou závěr a nekopat do ní?
Není to snadné, viď? ![]()
@BohunkaP Já jsem jen po Monice chtěla vysvětlení, kterého se mi nedostalo. Proč byla zmazána jen zakladatelka, když vulgárních bylo víc. Dokonce prý některé mají posledí varování. Proč teda zakladatelka taky nedostala jen varování? Tohle je dvojí metr a moc mě to mrzí.
Pomíjím zmazanou diskusi. Asi je fakt lepší, že byla smazána, když odporovala pravidlům. Navíc, mít problém a dostat se k podobné diskusi předem, než začnu jinou o mém problému, tak radši balím. Byla fakt hnusná.
@BohunkaP píše:
Ne, není - resp. není to tak jednoduché.Takových diskusí si nelze nevšimnout (jedině v případě, že tu nejsi vůbec). Když si jí všimneš - není snadné se pak jenom dívat, jak se rozvíjí diskuse, jak se ostatní angažují… a přitom být přesvědčen, že to dělají zbytečně a stejně se spálí.
Podívej se, jak Ty sama tady kopeš do adminky - udělala chybu, přiznala ji, pokusila se v mezích možností o nápravu - ale Ty už předem „předpokládáš, že se neomluvila“ a vztekáš se, protože nebyli smazáni lidé podle Tvého názoru. Stalo se, stalo - i pro adminy je to poučení, nevěř tomu, že to Moniku neštve - tak proč to prostě nenechat proplynout, nedělat si rovnou závěr a nekopat do ní?
Není to snadné, viď?
To je ono… Nemůžeš být nikdy přesvědčen.
Ta diskuse se včera fakt zvrtla k pravopisným chybám, pochybování o IQ, jiným narářkám na sexuální zdraví v její rodině (pamatuju si, že někdo psal i ěnco ve amyslu, že kluci jsou mořná gayové, ať si užijí).proboha, šlo o 4 letého kluka a jeho o hodně staršího bratrance!!! To je přes čáru, ať se v minulosti šlověk spálil, jak chtěl.
To jsem jediná, komu přijde na hlavu radit se o něčem takovém na netu? Každá inteligentní bytost snad ví, co dělat v podobné situaci… Pokud jsem z diskuze dobře pochopila, zakladatelka volala jen na linku důvěry nebo kam. ![]()
@Tereza1986 píše:
To jsem jediná, komu přijde na hlavu radit se o něčem takovém na netu? Každá inteligentní bytost snad ví, co dělat v podobné situaci… Pokud jsem z diskuze dobře pochopila, zakladatelka volala jen na linku důvěry nebo kam.
No koukám, že už to začíná znova. ![]()
Uživatelce Mumínci přeju hodně sil a štěstí i když jsem diskusi nečetla. Jinak mi přijde na hlavu, že tady už si každý řeší sebe a paní, je jim vlastně ukradená. ![]()
@jessikka, jistěže je to dvojí metr. Založí-li nováček téma, které je vyhodnoceno jako provokace, je smazán spolu s tématem - založí-li totéž stálá, dlouhodobá a osvědčená uživatelka, je napomenuta. S tímhle já osobně rozhodně problém nemám, připadá mi to normální - naopak, připadalo by mi praštěné automaticky mazat uživatelky, které tady celkem v pohodě diskutují, pak jednou dvakrát ujedou (ostatně, to se může přece stát komukoli z nás) a šup, smažeme je. Postupovat stejným způsobem u nováčků je dost těžké - těch provokací je stále moc, navíc když sem přijde nováček, který začne druhým nadávat do krav… ano, postup je přísnější, ale i v realitě, když si přijdu jako nováček zahrát volejbal se stálou partou, tak se nejprve rozhlédnu, zapojím, seznámím… místo abych je rovnou seřvala, jak jsou pitomí a jak to hrají špatně. To samozřejmě nemyslím na tento případ, tady byla zakladatelka k nadávání zřejmě vyprovokována, to je čistě obecně k tomu dvojímu metru.
Bohužel, tahle diskuse provokace nebyla, bývalo by (zřejmě) stačilo promazat vulgarismy a ke smazání nicku nebyl důvod. Monika to napravila, zakladatelku vrátila, uznala chybu… co víc se v tuhle chvíli dá? Je to poučení pro všechny.
@tiffany píše:
Uživatelce Mumínci přeju hodně sil a štěstí i když jsem diskusi nečetla. Jinak mi přijde na hlavu, že tady už si každý řeší sebe a paní, je jim vlastně ukradená.
Uživatelka Mumínci je (podle diskuse ve smazaných tématech) v kontaktu s jednou ze zdejších uživatelek, která (pokud jsem správně pochopila) působí jako sociální pracovnice. Bude-li chtít, jsou i další, které jí nabízely pomoc.
Takže ne - „ukradená“ každému není - ale řešit nebo rozebírat její problém bez ní nemá smysl, protože přesně z toho pak vznikají hloupé hádky a spekulace.
@BohunkaP píše:
Ne, není - resp. není to tak jednoduché.Takových diskusí si nelze nevšimnout (jedině v případě, že tu nejsi vůbec). Když si jí všimneš - není snadné se pak jenom dívat, jak se rozvíjí diskuse, jak se ostatní angažují… a přitom být přesvědčen, že to dělají zbytečně a stejně se spálí.
Není to snadné, viď?
souhlasim s tebou, ale i s @jessikka, ze pokud nechci a nemam cim prispet k tematu, radeji pomlcim.
K tomu zvyraznenemu - ano, je tezke se neangazovat, ale… Ta diskuze se nezvrtla, na prvni strance nebyl jediny vecny prispevek (jak psala Janiska - byla prvni, kdo mluvil k veci a padlo ji to az na druhou stranku). Uzivatelky vubec nedaly prostor nikomu k nejakemu citovemu zapojeni.
Diskuze nebyla zalozena proti jedinemu pravidlu, ktere zde zopakovala Tiffany. Chapu, ze diskuze odporuje pravidlum, pokud je uvodni prispevek proti pravidlum, ale chod diskuze a reakci posramocenych dusi zdejsich uzivatelek zakaladatel nemuze ovlivnit nebo ano? V uvodnim prispevku bylo zoufale volani o pomoc, nebyl tam jediny vulgarismus.
Cekam ty dve radoby hvezdy, krere urazely nejvic, jestli se taky pripoji k omluve.
Diskuzi jsem cetla, at uz se to zda pravdepodobne nebo ne, urazky si proste inteligentni clovek muze odpustit.
@tiffany píše:
No koukám, že už to začíná znova.
Je to můj názor, není třeba koulet očima…
@madeto píše:
Z téhle diskuse jsem četla jen kousek a to úvodní příspěvek a to ještě ne celý, pak se to smazalo, ale dovedu si představit, jak dostala zakladatelka naloženonedivím se, že často vypění a začnou být i sprosté, tohle by vydržel málokdo. A co za srdce opravdu nesnáším, když někdo založí diskusi a místo daného tématu se začnou řešit PRAVOPISNÉ CHYBY, to je opravdu někdy na ránu
![]()
.A je taky pravda, že nováčci to tu nemají zrovna taky lehké
byl to takovy masakr, ze si troufam tvrdit, ze si opravdu nedovedes predstavit, jak dostala nalozeno. Do vcerejska jsem si myslela, ze si dovedu predstavit hodne, ale tak bujnou fantazii nemam. I kdyby to byl troll, tak to bylo tak silne kafe, ze neslo ani čichat… A to nejsem zadne cukrlatko a sve nazory vetsinou predkladam bez obalu, jen to vetsine lidi pripada jako ironie, coz malokdy je.
@Tereza1986 píše:
Je to můj názor, není třeba koulet očima…
A tohle byl zase můj názor a potřebu koulet očima jsem měla, tak jsem koulela…
@BohunkaP a jeste: chapu to popaleni, protoze jsem se spalila stejne nekolikrat… ale pokud je sance pomoct jedine potrebne dusi, tak vim, ze me popaleniny se zhoji mnohem snadneji, nez neci promarneny zivot. No a pokud jsem na jisty druh temat alergicka, nechavam prostor kratkodobejsim uzivatelkam pro nasbirani svych alergickych zkusenosti, zrejme tak jako ty sama:kytka: