Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@radúna píše:
@sissi79 a vůbec, nenapadlo tě, že tvoje „rajcovní pozadí“ tady někomu bude taky chybět?![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
přesně
![]()
@AniNevim Ahoj, tak to je masakr. Diskuzi jsem nestihla a jsem celkem ráda. Ale jak to vidím v jiných diskuzích, asi si to trochu dokážu přiblížit.
A opravdu nechápu motivaci některých uživatelek, proč by musely ke každému tématu dávat své hlášky, výsměchy, provokace a to vše mimo téma, aby jen dokázaly, jak jsou „na výši“ oproti ostatním. I když to BohunkaP ospravedlňuje, tak přesto jejich nutkání nechápu. Samy dobře vědí, že se to pak strhne v něco, co nikomu nepomůže.
Přeci i kdyby to byl troll, kdy někdo napíše prosbu o pomoc jako Mumínci, tak když někdo solidně poradí, může to příště pomoci někomu v podobné situaci, ne?
@admin píše:
Zdravím, @White_Queen,
Pokud byste jako admin narazila na téma s velmi podezřelou tématikou, které založil nováček, a navíc velmi ostrými výrazy a urážkami, ze zkušeností byste zakročila stejně. Vrátila jsem blokaci uživatelky, téma vzhledem k obsahu (tím myslím ty urážky) tu stejně nemá co dělat. Téma může založit znovu, napsala jsem jí SZ.Monika
Ano, musí být těžké se v tom kolikrát vyznat a provokací se tu najde dost. To je prostě internet. Jen myslím, že např. to, že je někdo nováček ještě neznamená, že nemůže být v těžké situaci. A i to, co se zdá neuvěřitelné, může být pravdivé. Každý tu jako nováček začal. Pochybuji o tom, že by zakladatelka cokoli znovu zakládala a ani se nedivím. Ale je dobře, moc dobře, že se jí dostalo omluvy. ![]()
@radúna píše:
@Michelangelo, to věřím. Když takový popis dáš Ty a @AniNevim, je to důvěryhodné![]()
. Ráda Tě potkávám a čtu
.
Asi dobře, že mi toto uteklo. Asi bych si nedokázala sedět na rukou…
Taky jsem nedokázala sedět, diskuze byla smazána ve chvíli, kdy jsem odesílala příspěvek a byla jsem za to ráda, že to nepokračuje dál, právě kvůli Mumínci
![]()
@katscha píše:
A opravdu nechápu motivaci některých uživatelek, proč by musely ke každému tématu dávat své hlášky, výsměchy, provokace a to vše mimo téma, aby jen dokázaly, jak jsou „na výši“ oproti ostatním. I když to BohunkaP ospravedlňuje, tak přesto jejich nutkání nechápu. Samy dobře vědí, že se to pak strhne v něco, co nikomu nepomůže.
Tak pozor - takhle ne, takovéhle překrucování mých příspěvků se mi fakt nelíbí (!)
Rozhodně jsem neospravedlňovala žádné výsměchy, provokace ani vulgarismy - to nepatří do žádné diskuse, natož do vážných témat. Některé diskutující bohužel nejdou pro vulgarismy daleko - nevím, kdo konkrétně urážel tady, diskusi jsem nečetla, ale každopádně tohle se nedělá.
Pouze jsem vysvětlovala to, co mnohé z nás „služebně starších“ uživatelek vede k automatické nedůvěře - k tomu, že mnohé diskuse automaticky pokládáme za provokace a srdceryvným příběhům už příliš nevěříme. Není to v pořádku - ale prostě to tak je. Všichni se musíme pořád učit.
@Kačkerezáda píše:
@jdukolem a já někoho kamenovala? Nejsi Ty trochu ta pověstná potrefená husa? Ale na druhou stranu musím uznat, že Ty jsi schopná i poradit, to zase jo.
Já si myslím, že chování některých je přes čáru a za tím si stojím. Ať už jde o hleníky, prstíkové metody, duchy na testech, jak říkám vám to může připadat směšné, někomu zoufalému kdo to řeší už dlouho to připadá důležité, chtělo by to se opravdu zamyslet. Ne svět není chumláčkově růžový a proto je potřeba se chovat jako hulvát a leštit si svoje ego na úkor někoho jiného? Do diskusí o kterých si myslím svoje se nijak nezapojuju, pokud mám radu poradím. Jde to věř mi. A nemyslím si, že by se Sisi zviditelnila až touto omluvnou diskusí, jsem si jistá, že je viditelná až dost. Některé „hvězdy“ odešly, nakonec dodnes se oplakávají a nastoupily další a jsou ještě krutější. Já nikdy nezažila empatické emimino, na to tady nejsem dost dlouho, já můžu soudit jen to co se tady děje v současnosti.
tak pokud myslíš tu včerejší diskuzi tak do té jsem nenapsala ani jediný příspěvek - přečetla jsem úvod, udělalo se mi fyzicky zle a víc jsem ji nečetla, takže ani nevím, kdo tam včera řádil, dokonce ani nevím co psala Sisi jen jsem chtěla poukázat na to, že ted je snadný se do ní trefovat - tolik k potrefené huse.. k tomu zbytku.. vzhledem k tomu, že jsem zde na emiminu neměla s nikým ještě žádný konflikt ani spor, dokonce ani blokaci a nebo napomenutí, tak si myslím, že jsem tak nějak v normě..jaksi nemám potřebu se někomu posmívat a pokud už dělám legrácky tak vůči lidem, které znám z uzavřenky a vím, co si můžu dovolit..
a ano, jsem ráda za konkrétní nezevšeobecňující argumenty, nemám ráda zobecňování - čili pokud se debatuje o „hvězdách“ chci vědět o kom se bavíme, protože můj úhel pohledu může být jiný než tvůj
Příspěvek upraven 25.07.14 v 11:47
@BohunkaP píše:
Dvě zdejší diskutující Tvoji omluvu neoslavily a napsaly Ti nelichotivé příspěvky… na což Ty začneš veřejně žádat o mazání nicku.Pokud se snad za své chování ve smazané diskusi natolik stydíš, mohla jsi to udělat soukromou zprávou adminovi, nikoli na šesté stránce diskuse.
Tímhle hloupým, teatrálním hérečkováním svoji (věřím, že upřímně míněnou) omluvu dost shazuješ.
Bohunko, znám Sissi trochu víc a je to hodná holka s dobrým
, ráda se směje a vtipkuje, navzdory tomu, že její život moc veselý není. Přehnala to, uznala a omluvila se. Není to hérečkování, ale vážně míněná omluva, tomu můžeš věřit ![]()
@Michelangelo píše:
Bohunko, znám Sissi trochu víc a je to hodná holka s dobrým, ráda se směje a vtipkuje, navzdory tomu, že její život moc veselý není. Přehnala to, uznala a omluvila se. Není to hérečkování, ale vážně míněná omluva, tomu můžeš věřit
Nezpochybňuju omluvu
Naopak, připadá mi to hezké, takhle veřejně uznat chybu.
Ale vadí mi teatrální veřejné žádosti o mazání nicku - a obzvlášť jako reakce na to, že mi někdo napsal něco nelichotivého.
@Tereza1986 píše:
To jsem jediná, komu přijde na hlavu radit se o něčem takovém na netu? Každá inteligentní bytost snad ví, co dělat v podobné situaci… Pokud jsem z diskuze dobře pochopila, zakladatelka volala jen na linku důvěry nebo kam.
Mě to právě na hlavu padlé nepřijde, obzvláště v dnešním světě, kdy se na „internetu“ ví vše a ne každý má přehled. Ví, jak jednat…naopak spousta inteligentních žen raději dělá, že tentro problém - zneužívání - nevidí nebo ho nechce vidět ![]()
Téma jsem četla, nepřispěla, tohle je všechno tak ožehavá tématika, že pokud nevím, tak do toho nezasahuji…a jestli se chce někdo bavit, tak já mu toho klauna dělat nebudu - to myslím všeobecně.
@BohunkaP Tak jsem to nemyslela. Omlouvám se, to je moje snaha o zkratkovitost v příspěvcích. Chtěla jsem tím říct, že přeci, když cítím v internetové diskuzi, že něco není prvda, nemusím se k tomu hned vyjadřovat, protože se mi stalo, že jsem se v jiné diskuzi spálila. Jak jsem psala, nevím, co kdo psal v té konkrétní diskuzi, ale často na něco podobného narazím a nechápu to, proč tam jiné uživatelky píší to, co píší. A o výsměch apod. tam jde.
@katscha, v pohodě, rozumím - je to těžké, vecpat všechny myšlenky do přiměřeně dlouhého příspěvku, to znám ![]()
@BohunkaP píše:
Nezpochybňuju omluvuNaopak, připadá mi to hezké, takhle veřejně uznat chybu.Ale vadí mi teatrální veřejné žádosti o mazání nicku - a obzvlášť jako reakce na to, že mi někdo napsal něco nelichotivého.
Přesně tak jsem to pochopila. Bohužel mi nejde zvýraznit, na co přesně reaguji
Také jsem měla na mysli žádost o smazání nicku.
@BohunkaP píše:
@katscha, v pohodě, rozumím - je to těžké, vecpat všechny myšlenky do přiměřeně dlouhého příspěvku, to znám
Občas se mi to stane. Raději moc nepřispívám:).
Jen jsem si říkala, že by bylo moc fajn, kdyby třeba zakladatelka měla možnost v diskuzi označit pro ni přínosné příspěvky. Třeba jako je u deníčků. Když pak hledám radu ve starší diskuzi, musím přeskákat kolikrát desítky nepřínosných (někdo poukazuje na češtinářskou chybu, píše, že je troll apod.) příspěvků a po dlouhém čtení narazit na jen několik, které jsou k věci a poradí.
Holky už toho dohadovani nechte. Nikomu to nepomůže a zakladatele už vůbec ne. i dneska rano jsem s ni mluvila je na tom psychicky dost zle a problémů více než by si přála.