Manžel chce další dítě

Napsat příspěvek
Velikost písma:
15255
4.3.19 10:41

@Koniklecová Nenech se nutit, jsi mladá dítě můžeš mít klidně za pár let, není nutné mít 3 děti rychle za sebou a být ustvana matka.. Proč chce manžel třetí, chce kluka, nebo jaký má důvod?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4.3.19 10:45

@Lioness34 Ja myslim, ze dobre, doted jsem si myslela, ze nam vlastne nic nechybi, ale prave manzel zacal mluvit tak pred pul rokem ze bychom mohli zkusit jeste jednoho sviste, tomu jsem neprikladala vyznam, vzdycky jsme se u toho smali, ja rikala ze to urcite a mxslela ze je to jen legrace, ale prave na Vanoce prisel s tim, ze teda kdy zacnem a sedli jsme si a ja zjistila, ze to mysli vazne. 8o

@dickys Tak ono to neni tsk ze by vubec nepomahal, ale je dost casu v praci, ma narocnou praci, potrebuje si taky odpocinout, ale treba o vikendu jedem na vylet, kdyz je doma, to zas jo. :oops: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15575
4.3.19 10:48

Určitě bych počkala pokud se na to necítíš a děti bych mu určitě dala víc na starost, ať si zkusí se o ně starat sám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4.3.19 10:52

Holky, dekuji moc za podporu! :kytka: Ale cim aegumentovat? Vzdycky kdyz se bavime, tak mi prijde, ze vlastne na konci mam pocit, ze se vubec neshodneme a nikam jsme se neposunuli. Ja se opravdu necitim, manzel chce urcite. Nevim, jestli se to ale zmeni, jestli treba za par let budu chtit… :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1577
4.3.19 10:52

Ja bych počkala pár let a budete na to mít oba jiny náhled… jsi mladá:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6650
4.3.19 10:53

@Koniklecová Určitě se nenechte do dítěte tlačit, v tomhle (pokud nejde o bezdětný pár) má právo veta ten kdo se cítí na to mít menší počet dětí. Taky doporučuji ať si to manžel třeba na víkend zkusí, zařiďte si něco co máte ráda (někdo má rád wellness - pro mě je to představa jak vypadá peklo) a vypadněte na celý víkend pryč, manželovi nechte seznam co během dvou dnů s dětmi vy běžně stíháte doma udělat a ideálně domluvit aby mu nepřišly pomáhat babičky. Potom si můžete promluvit jestli bude třetí a za jakých podmínek. Mému muži stačí když je s dětmi sám (3,5r a 8m) každý týden na dvě hodiny když jdu se psy na cvičák a úplně jinak oceňuje co musí žena na rodičovské „dovolené“ vydržet a to máme hodé a dost samostatné a samozabavitelné děti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21311
4.3.19 10:54

@Koniklecová řekla bych mu to narovinu. Teď proste ne, jsi mladá, mas čas, děti blízko po sobě jsou zahul, neuzijes si to. A třeba za dva roky se k tomu můžete vrátit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6870
4.3.19 10:54

Normálně mu řekni, že se třetímu zcela nebráníš,ale jsi ještě mladá, rodit můžeš i za 5 let. A udělat si vlastně takového „benjaminka“. Já výhledově možná budu taky tlačena do třetího, ale jsem ve výhodě, že můžu argumentovat věkem. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2236
4.3.19 10:55

@Koniklecová Tak to je opravdu takové minimum. Můj muž je taky dlouho v práci, ale když přijde, okamžitě přebírá štafetu a minimálně jedno dítě má na krku :) Jinak bych s ním nešla ani do druhého, nebo leda s větším odstupem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16186
4.3.19 10:58

@Koniklecová máš po ruce aspoň babičky, nebo někoho, kdo ti v případě potřeby pomůže? Ono to fakt není zadel, pokud na to člověk většinu času sám… My máme tři děti, manžel je také od rána do večera v práci, ale zas, když je třeba potřeba s některým k lékaři, tak buď s ním jde on, nebo si to zařídí tak, aby mohl zůstat doma a pohlídat. My babičky po ruce nemáme, takže jsme odkázání samy na sebe. Podle mě je promyslet spíš tyto praktické věci, ten běžný provoz se dá :palec: Ale hlavně, pokud se na to necítíš, tak mu to řekni. Máte času dost, nemá smysl si kazit teď hezké období něčím, co vám jistě neujde :palec: Nějak takhle bych mu to asi podala… že si chceš děti i jeho chvíli užít a pak to třeba zkusit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mango_Lassi
4.3.19 11:03
@Koniklecová píše:
Holky, dekuji moc za podporu! :kytka: Ale cim aegumentovat? Vzdycky kdyz se bavime, tak mi prijde, ze vlastne na konci mam pocit, ze se vubec neshodneme a nikam jsme se neposunuli. Ja se opravdu necitim, manzel chce urcite. Nevim, jestli se to ale zmeni, jestli treba za par let budu chtit… :oops:

Já bych měla jeden argument. Chceš další dítě? Jdi na rodičovskou a starej se

• Citovat
  • Upravit
2154
4.3.19 11:10

Nenech se do niceho nutit.muj muz ma tez narocnou praci a pomaha v ramci moznosti.udelat dite a tot vse? :roll: evidentne chce kluka a co kdyz bude opet holcina? Bude chtit ctvrty?jeste bych v pripade pockala par let.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4.3.19 11:12

Holky, dekuji, jste zlate! :kytka: Nemame tu nikoho. V moji rodine jsou na houby vztahy a manzel ma rodice uz starsi, no je to tam vlastne taky takove slozite. :roll:
Tlacit se do niceho nenecham, zkusim si vecer s manzelem promluvit a snad to rozlouskneme. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14313
4.3.19 11:13

@Koniklecová Já bych do 3nesla,hlavně když se chlap nezapojí …Mě to přijde tak že chce 3jen aby tě držel doma :nevim: …Jsou tací chlapi.....

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10461
4.3.19 11:15

@Micaella22 proč deset let? Já mám tři děti a 10 let doma nejsem ani zdaleka.

@Koniklecová píše:
Holky, dekuji moc za podporu! :kytka: Ale cim aegumentovat? Vzdycky kdyz se bavime, tak mi prijde, ze vlastne na konci mam pocit, ze se vubec neshodneme a nikam jsme se neposunuli. Ja se opravdu necitim, manzel chce urcite. Nevim, jestli se to ale zmeni, jestli treba za par let budu chtit… :oops:

Argumentuj tím, že péče o malé děti je náročná a pokud on se jim nemá moc času věnovat, musíš ty o to víc. A že nejsi hadr na holi. Musí si uvědomit, že pokud budeš mít tři děti rychle po sobě, tak budeš zanedbávat péči o sebe a zájem o něj půjde úplně stranou. A je si jistý, že chce unavenou a strhanou ženskou, která o něj ani nezakopne a sex má jen z povinnosti, pokud vůbec? Je v jeho i tvém zájmu a zájmu vašich současných dětí, aby ses teď soustředila na ty dvě, až budou trochu samostatnější, tak si trochu oddechla a udělala něco pro sebe a až nabereš síly, třeba i tebe samu myšlenka na třetí dítě nadchne.
Já mám tři děti relativně krátce po sobě a i když jsme vždy věděla, že třetí chci, rok po porodu druhého jsem se na plánování třetího určitě taky necítila. Ale pak jsem ty starší dva vypiplala, stali se šikovnými, samostatnými, užili jsme si aktivity, které by s miminkem dělat nešly a pak přišel čas na to třetí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí