Manžel chce další dítě

Napsat příspěvek
Velikost písma:
16186
5.3.19 09:43

@Koniklecová teda ten je zabejčenej… :roll: Argument sice chápu, ale nemůže se ohlížet jen na sebe. Pokud s ním není rozumná domluva, asi tě donutí trochu lhát. Nasadila bych HA. Nenechala bych se vmanipulovat do rozhodnutí, o kterém nejsem přesvědčená, že ho chci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6650
5.3.19 10:18

@Koniklecová Asi bych mu natvrdo řekla že teď minimálně rok ne a i pak je to jedna velká otázka. Jinak to že si s bratrem nerozumí nemá s věkovým rozdílem žádnou spojitost, můj muž je se sestrou o 8 let a vychází spolu výtečně, já se sestrou jsme o necelých 5 let od sebe a co jsme vyrostly z puberty tak spolu vycházíme skvělé. Sestřenice jsou o dva roky a co pominula počáteční žárlivost té starší tak spolu vychází taky moc dobře. Na druhou stranu znám i dvojčata která se nesnesou a holky mají věkový rozdíl asi 2 hodiny, stejně tak se tchýně nesnese s jejím bráchou a mají rozdíl necelé dva roky. Jestli se sourozenci budou nebudou mít rádi je tak ze 70% o kompatibilitě povah a ze 30% o rodinném zázemí a vztahu rodičů (moje vypozorované odhady).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23966
5.3.19 10:21

@Koniklecová tak to mě mrzí. Oni si nemusí rozumět ani když budou blízko sebe. Pokud neloslouchal, tak bych se zařídila sama.
A nejlepší varianta je pro tebe hormonální antikoncepce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5.3.19 10:38

@neila
Me to uplne prekvapilo… :? Doted mi prislo, ze si dovedeme o vsem docela rozume promluvit. :roll:

Holky, dekuji, ja jsem z toho vyrizena. 8o :? Asi mi nic jineho nez HA nezbyde. Spolehat se na manzela radsi nebudu. :oops: Ja jsem tak zklamana z jeho pristupu… :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5.3.19 10:54

@Heivka
Ja si taky myslim, ze zalezi hodne na povaze.
Nas je pet sourozencu s ruznyma vekovyma rozdilama a rozumime si jak kdo s kym. :roll: :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16186
5.3.19 11:28

@Koniklecová možná dát manželovi pár reálných příkladů jak to nefunguje ani mezi sourozenci, kteří jsou si věkově blíž :roll: moji bráchové jsou po roce a nerozumí si vůbec, naprosto odlišné povahy. Už jsou dospělí, oba skoro padesátnici, ale vedou čistě zdvořilostní komunikaci… Takže záruka to rozhodně žádná není :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1237
5.3.19 11:44

Ahoj, mám děti 12let od sebe, je to v pohodě, užít si po letech všechno zase znovu. Přece ti manžel nemůže dítě nařídit , to musí chtít oba, aby to fungovalo. Nevím, ale přijde mi z tvého vyprávění dost autoritativní, což mi není moc sympatické. Já bych se nepodřizovala v takové závažné otázce. Na rovinu bych řekla - nechci a beru HA. Otázku bych nechala otevřenou a třeba za pár let bych se k ní vrátila. Je to tvoje tělo a tvoje rozhodnutí. My jsme o druhém nebyli přesvědčeni - já chtěla, on nevěděl. Počkala jsem, až k tomu dospěl :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5.3.19 12:10

@neila @aknadar
No jo, ale jak? :think: Ja jsem puvodne taky byla pro ten mensi vekovy rozestup, rikala jsem si, ze si to odbudu a pujdu aspon na par hodin do prace, ale uz jsem tu psala ze jsme se s manzelem asi nepochopili s tim poctem deti… :oops:
Autoritativni, no to on asi je, ridi firmu tak asi musi byt. :oops: No v tomhle by me fakt nenapadlo ze tobude resit takto. 8o :?
Kdybych brala HA tak to mu urcite rikat nebudu, po vcerejsku si myslim, ze by to moc dobre nevzal. Ale kdyz s nim se opravdu neda na todle tema bavit. :? Ja to nechapu… :oops: :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1237
5.3.19 12:13

Můj taky řídí lidi, ale v práci!!! Doma je to fifty fifty

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1237
5.3.19 12:15

Ať je to jak chce, uvědom si, že v tomhle máš poslední slovo ty…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
5.3.19 12:41
@Koniklecová píše:
Holky, dekuji, jste zlate! :kytka: Nemame tu nikoho. V moji rodine jsou na houby vztahy a manzel ma rodice uz starsi, no je to tam vlastne taky takove slozite. :roll:
Tlacit se do niceho nenecham, zkusim si vecer s manzelem promluvit a snad to rozlouskneme. :kytka:

dala bych mu děti na víkend a sama pláchla někde za zábavou :P Též bych mu vysvětlila, že v 25 a rok po porodu druhého mám ještě spoustu času si trochu odpočinout a případně časem svolit ke třetímu. Upozornila bych ho, že vás čeká náročné batolecí období, které opravdu není moc fajn s dalším břichem. Proč chce další, že by touha po synovi? Pak bych si s ním vyjasnila, co dál, když by byla zase holčička, a stanovila definitivní počet pokusů/dětí: Hodně štěstí :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
5.3.19 12:44
@Koniklecová píše:
@neila
Me to uplne prekvapilo… :? Doted mi prislo, ze si dovedeme o vsem docela rozume promluvit. :roll:Holky, dekuji, ja jsem z toho vyrizena. 8o :? Asi mi nic jineho nez HA nezbyde. Spolehat se na manzela radsi nebudu. :oops: Ja jsem tak zklamana z jeho pristupu… :,(

a co tělísko?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
5.3.19 12:47
@Heivka píše:
@Koniklecová Asi bych mu natvrdo řekla že teď minimálně rok ne a i pak je to jedna velká otázka. Jinak to že si s bratrem nerozumí nemá s věkovým rozdílem žádnou spojitost, můj muž je se sestrou o 8 let a vychází spolu výtečně, já se sestrou jsme o necelých 5 let od sebe a co jsme vyrostly z puberty tak spolu vycházíme skvělé. Sestřenice jsou o dva roky a co pominula počáteční žárlivost té starší tak spolu vychází taky moc dobře. Na druhou stranu znám i dvojčata která se nesnesou a holky mají věkový rozdíl asi 2 hodiny, stejně tak se tchýně nesnese s jejím bráchou a mají rozdíl necelé dva roky. Jestli se sourozenci budou nebudou mít rádi je tak ze 70% o kompatibilitě povah a ze 30% o rodinném zázemí a vztahu rodičů (moje vypozorované odhady).

viděla bych to podobně. Taky máme doma slušný soubor „vzorků“ a některé kombinace se snáší líp a jiné hůř. Je to hodně po povahách, výchovný přístup se zas tak neliší. Ale u nás to není definitivní, část dětí je ještě hodně malá. Ale mám vypozorováno, že nejkomplikovanější vztahy mají děti, které po sobě navazují. Asi skrytá žárlivost, sesazení z trůnu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41186
5.3.19 12:50
@Koniklecová píše:
Holky, tak jsme si vcera s manzelem sedli a je jasno. :oops: Manzel dalsi dite chce, pohlavi v tom pry nehraje roli, ale za kluka by byl rad. :oops: A pry teda cim driv, tim lepe. 8o Dokonce mi rekl, ze je ochotny pockat, ale rozdil vic jak 3 roky u deti nechce (je s bratrem o 6 let a vubec si nerozumi). :oops:
Holky mame po zhruba 2 letech.
Ja jsem to asi uplne nezpracovala, pripadalo mi, ze to co jsem rikala ja vubec neposlouchal. :? Ted teda vim na cem jsem, ale hodne me to mrzi. :,(

Takže máš ještě rok :think: bych mu řekla, že tedy to třetí zvážím a můžeme do toho jít cca za ten rok, ale chtěla bych, aby mi za ten rok ukázal, jak mi bude víc pomáhat s dětma. Protože do budoucna to s nima bude větší a větší záhul. První pujde do první třídy, druhá bude mít čtyři a třetí rok. Celkem mazec. Přidá se učení ve škole, lítání do kroužků a k tomu třetí, která tě zrovna bude potřebovat kvůli separačce…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ziuatanejo
5.3.19 18:32

Fiiha, vubec teda nevim co bych delala na tvem miste, ale byla bych z toho spatna. Takovyhle pristup, ze mi chlap nadiktuje kdy a kolik mam JA nosit a rodit deti, by mi prisel jako strasna zrada a absolutni neucta ke mne jako kle cloveku. Nejsem prece jalovice. Obzvlast, pokud se v peci az tak neangazuje - to by mi vadilo uplne nejvic. Ze on bude diktovat a svuj zivot (krome vydaju, coz cloveka zas tak nezasahne) nezmeni, zatimco ty budes nosit, rodit, skakat, nespat a to vsechno jeste s usmevem.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky