Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Victoria1988 píše:
To je hrozne , je mi te strasne líto. V 25 by jsi měla si užívat života. Tím nemyslím střídat partnery,ale cestovat poznávat svět, vyjet na working holiday cokoliv a tak jsi v 25 uvazana jak pes u boudy s panovacnym chlapem. Až ti bude 40,tak budeš mít mega krizi středního věku.
Taky znám pár takových, co v 25 letech cestovaly, užívaly si a v 35 letech řešily, že nejsou těhotné a říkaly, že všechny ty roky cestování by vyměnily za dítě jen kdyby to šlo.
Vážně, člověk může cestovat po 40 i po 50 a dokonce i po 60 a to ještě vyžere seniorské slevy ![]()
@Victoria1988 píše:
To je hrozne , je mi te strasne líto. V 25 by jsi měla si užívat života. Tím nemyslím střídat partnery,ale cestovat poznávat svět, vyjet na working holiday cokoliv a tak jsi v 25 uvazana jak pes u boudy s panovacnym chlapem. Až ti bude 40,tak budeš mít mega krizi středního věku.
A až zakladatelce bude 40, tak z dětí budou super parťáci na cestování a bude si to užívat s nima. Zatímco ty, co do 30ti poznávají svět, budou prát plínky a řešit školku. Ne vše je černobílé ![]()
@Koniklecová Jenom tohle můžete dát přečíst manželovi jak je super mít sourozence s malým rozdílem
https://zena-in.cz/…a-alzbeta-39?…
@Koniklecová píše:
Holky, myslite ze to je fakt touha po synovi?Ze dokud se nepovede kluk, ze bude manzel chtit dalsi a dalsi deti?
![]()
![]()
![]()
Vzdyt bychom mohli mit treba 10 deti a zadne by nebylo kluk!
Manzel nikdy nic spatneho na holky nerekl, i kdyz to vemu zpetne, urcite mel radost.
Já si myslím, že jo. A bojím se i za tebe, že to, co mu nedáš ty, bude hledat jinde ![]()
Hele nevím, ale věk 25-let je podle odborníků ideální na založení rodiny (to je prostě biologický fakt). Dnešní zážitky nabitá doba ale jde v opozici. Berte to jako poznámku do té vaší pranice.
@Lexter Ona zakladatelka už v těch 25 má děti dvě, jde o to, že tomu mladšímu dítěti je sotva rok a chlap jí tlačí do dalšího. Jinak souhlasím cestování a kariéra jdou odložit, ale věk kdy jsou vaječníky funkční a většina vajíček bez abnormalit se nevrátí. Kamarádka by teď chtěla druhé (první měla ve 26, bylo by dřív ale dost ošklivě potratila a rok nebylo jisté jestli vůbec bude moct ještě otěhotnět) a na prahu třicítky jí řekli v CAR že jestli se jí podaří počít tak to bude zázrak protože vaječníky má jako by byla na prahu menopauzy.
@botl píše: Řeknu ti, jak to bylo u nás.Manžel chtěl vícero dětí, ještě za svobona jsem mu řekla, že 2, maximálně 3. Souhlasil. Po 3 dítěti ale začal zas a hádali jsme se kvůli tomu asi 5 let. Byl zhruba jako tvůj manžel - moc nepomáhal, ani s těma dětma, ale všechno jsem dokázala zvládnout a nestěžovala si.
Jednoho dne jsem mu řekla, ok, pokud jsou děti tvoje priorita, tak to čtvrté ti porodím, ale živit nás budu já a o děti se budeš starat ty, protože já prostě 3 nezvládnu. I když budu mít plat pětkrát menší než ty, nevadí, uskromníme se, protože děti jsou přece priorita a jakmile budeš moct, vezmeš si někde částečný úvazek nebo práci z domova. Už o tom nikdy znovu nezačal.
A jen dodatek. Po 17 letech vztahu si našel milenku a odkráčel. Dětem se nevěnuje, za 6 let je třeba neměl ani na jeden den letních prázdnin. NIKDY by NIKOHO nenapadlo, že by opustil rodinu a už vůbec ne, že by kašlal na ty svoje milované děti.
Tím chci říct, že bys měla myslet i na sebe a na to, že by ses třeba nedej bože jednoho dne musela o všechny děti starat sama. O dvě se stará líp než o 3.
Dobrej de.bil ![]()
@Heivka píše:
@Lexter Ona zakladatelka už v těch 25 má děti dvě, jde o to, že tomu mladšímu dítěti je sotva rok a chlap jí tlačí do dalšího. Jinak souhlasím cestování a kariéra jdou odložit, ale věk kdy jsou vaječníky funkční a většina vajíček bez abnormalit se nevrátí. Kamarádka by teď chtěla druhé (první měla ve 26, bylo by dřív ale dost ošklivě potratila a rok nebylo jisté jestli vůbec bude moct ještě otěhotnět) a na prahu třicítky jí řekli v CAR že jestli se jí podaří počít tak to bude zázrak protože vaječníky má jako by byla na prahu menopauzy.
Díky za objasnění, přečetl jsem si teď zásadní body tématu. Tomu chlapovi moc nerozumím, dotázat se může, ale pokud „dohoda“ zněla jinak a vznikají tak kvůli tomu rozbroje…
@bětee píše:
Já si myslím, že jo. A bojím se i za tebe, že to, co mu nedáš ty, bude hledat jinde
pane bože, to je teda povzbuzení ![]()
@Bubla_Bučková píše:
Dobrej de.bil
No jejda.
Ale kdybys ho potkala, byla by sis jistá, že se jedná o super chlapa s medailí otce roku. ![]()
@Koniklecová píše:
Holky, myslite ze to je fakt touha po synovi?Ze dokud se nepovede kluk, ze bude manzel chtit dalsi a dalsi deti?
![]()
![]()
![]()
Vzdyt bychom mohli mit treba 10 deti a zadne by nebylo kluk!
Manzel nikdy nic spatneho na holky nerekl, i kdyz to vemu zpetne, urcite mel radost.
Ono to nemusí být, že chce kluka.
Třeba si tě chce prostě uvázat doma. Nechce, abys chodila do práce a osamostatnila se, třeba mu vyhovuje, jak jsi doma a na něm závislá. Nemusí v tom být zlý úmysl, prostě má obavy ze změny a tak hraje na jistotu tím, že budeš muset zůstat doma s dalším dítětem.
Co myslíš?
Holky, dekuji moc vsem za reakce! ![]()
Je mi 25 a jsem rada, ze mam 2 deti, neni to tak, ze bych litovala, deti jsem czdycky chtela, jsem za svoji rodinu moc rada, uz jen proto ze ta moje kdxz jsem byla mala zas tak uplne nefungovala. ![]()
Neni to o tom, ze bych si chtela uzivat, rada se o holky staram i o domactnost, jen s tim tretim proste nevim. ![]()
@bětee píše:
Já si myslím, že jo. A bojím se i za tebe, že to, co mu nedáš ty, bude hledat jinde
Jezis, nestras!
Doufam, ze ne. Jako myslis, ze kdybychom sli do tretiho a byla to holka a manzel chtel toho kluka, ze by nas jako opustil a sel hledat zenu, ktera by mu dala toho kluka? A co kdxz by mel zase jen holky? Vzdyt by mohl hledat celej zivot…
![]()
@Lexter píše:
Díky za objasnění, přečetl jsem si teď zásadní body tématu. Tomu chlapovi moc nerozumím, dotázat se může, ale pokud „dohoda“ zněla jinak a vznikají tak kvůli tomu rozbroje…
Ty jsi muz?
To jsem rada pokud jsi, za muzsky pohled!
Ja prave manzelovi v tomhle vubec nerozumim. Ono je to asi slozitejsi ze sjme si v tom poctu deti asi nerozumeli.
![]()
@Koniklecová Ahoj, já mám tři děti po dvou letech, a kdybych si mohla vybrat, tak mezi druhým a třetím bych dala ideálně tři roky. Částečně chápu manžela, jestli má touhu po synovi, já mám tři syny a byla tam touha po dceři, ale syny miluju nadevše a také kluci jsou parťáci všichni tři, mají podobné zájmy, kdyby tam byl větší rozdíl, tak ten třetí už bude zase „sám“ a i kdyby měli podobnou povahu, tak ty zájmy už budou jiné, takže chápu, že nechce zas tak dlouho čekat, na druhou stranu musí chápat i tebe, protože píšeš, že mladší dceři je teprve rok. Já bych mu zkusila vysvětlit, že nejseš úplně proti a stanovila bych si termín, kdy se začnete snažit, třeba po druhých narozeninách apod. A začla bych vyžadovat, aby se manžel více zapojil do péče, určit třeba den v týdnu, nebo půl dne o víkendu, kdy bude mít holky na starost. Já třeba po třetím porodu byla 14 dní v porodnici, protože syn měl silnou žloutenku. U nás nastoupila moje mamka /manžel též hodně pracuje/, ale kdo by se postaral u vás?