On-line výuka prvňáčků

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4740
22.3.21 12:24
@jahuhudka píše:
Ať si zkusí vzít počítač, dítě dat do druhé místnosti a ať ho zkusí něco naučit přes monitor. A pak ať pozve třeba 10 kamarádů k tomu. Ono učit první, druhou třídu asi tímto způsobem moc nejde

to neni pravda. Dcera na kazdy den 3×30 min. Pak uz name na ukol iba neco nalo Hlavne cteni. A to som si myslela, ze nasa ucka je neschopacka :mrgreen:
zakladatelko Ak sa neozve vic rodicu, tak asi nic. Moze sa ohanat metodikou msmt, ale je to doporuceni a zalezi ako to chce vedeni

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25128
22.3.21 12:25
@Aquarius79 píše:
Problém je v tom, že mnohým učitelům schází počítačová gramotnost. Kdo se s počítačem kamarádí, nemá problém s výukou každý den. Kdo se nekamarádí, snaží se to různě šidit.Ale nesmíme zapomínat, že i učitelky mají děti, které mají distanční výuku. Takže mnohonásobná video konektivita na vesnicích je pořád peklo a v dosti případech ji nelze provozovat.

Jo, třeba u nás budeme muset koupit druhý počítač do domácnosti, protože každý den jedeme tři současně a přes tablet a mobil to je velká nouzovka. Navíc mi v mobilu zlobí reprák, takže ani neslyším, spíš odezírám. To, že to ani Wifina nedává a budeme muset koupit nové routery (snad to pomůže), už je jen perlička.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Alriga
22.3.21 12:30
@Svistice píše:
Jinak než před vedení školy to nepůjde. Ono je možné, to má třeba ta učitelka nařízeno vedením takto.

Moje neteř vyučuje první třídu. Mají denně vyučování po skupinách online. Pátek je vyhrazen pro děti offline, mají stanoveny čas po 30 minutách prezenční konzultace s učitelkou. Navíc neteř natáčí výuková videa, aby si rodiče i děti mohli výuku pustit znovu.

• Citovat
  • Upravit
Aquarius79
22.3.21 12:37
@MartinaIrena píše:
Jo, třeba u nás budeme muset koupit druhý počítač do domácnosti, protože každý den jedeme tři současně a přes tablet a mobil to je velká nouzovka. Navíc mi v mobilu zlobí reprák, takže ani neslyším, spíš odezírám. To, že to ani Wifina nedává a budeme muset koupit nové routery (snad to pomůže), už je jen perlička.

Než budete investovat do nových routerů, tak si změřte rychlost připojení k internetu. Vypněte všechna zařízení, krom jednoho, která jsou připojená k internetu. Z toho jednoho zařízení změřte rychlost internetu třeba z DSL.cz , všechny parametry jsou důležité. Pokud je rychlos dostatečná, doporučuji na zařízeních s androidem vypnout automatické aktualizace, které jsou schopné sežrat celé internetové pásmo, jelikož na pozadí stahují obrovské množství dat a vynucují si upřednostnění. Pokud vše bude v pořádku a WiFi stejně nebude stíhat, teprve pak bych zvažoval nové routery. V těch to ale většinou nebývá, jelikož jejich propustnost bývá několikanásobně vyšší, než rychlost internetu.

• Citovat
  • Upravit
7355
22.3.21 12:41
@Aquarius79 píše:
Než budete investovat do nových routerů, tak si změřte rychlost připojení k internetu. Vypněte všechna zařízení, krom jednoho, která jsou připojená k internetu. Z toho jednoho zařízení změřte rychlost internetu třeba z DSL.cz , všechny parametry jsou důležité. Pokud je rychlos dostatečná, doporučuji na zařízeních s androidem vypnout automatické aktualizace, které jsou schopné sežrat celé internetové pásmo, jelikož na pozadí stahují obrovské množství dat a vynucují si upřednostnění. Pokud vše bude v pořádku a WiFi stejně nebude stíhat, teprve pak bych zvažoval nové routery. V těch to ale většinou nebývá, jelikož jejich propustnost bývá několikanásobně vyšší, než rychlost internetu.

tak dím se budeme řídit, máme problém s wifi, bude se to muset pořešit, tak i tato informace je cenná a díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
22.3.21 12:44

@solip nic neuděláš. Každá škola to má jinak a je to na nich. U nás jsou 2 h denně a řekla byhc, že je to až až

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.3.21 12:47
@Aquarius79 píše:
Problém je v tom, že mnohým učitelům schází počítačová gramotnost. Kdo se s počítačem kamarádí, nemá problém s výukou každý den. Kdo se nekamarádí, snaží se to různě šidit.Ale nesmíme zapomínat, že i učitelky mají děti, které mají distanční výuku. Takže mnohonásobná video konektivita na vesnicích je pořád peklo a v dosti případech ji nelze provozovat.

Tohle není jen o učitelích, ale také o vedení, jak to nastaví. U nás učí i kolegyně, kterým je přes 70. Prostě jsme je to naučili. Kolegyni je 71, jede online, zadává dětem testy, umí Jamboard, sdílet dokumenty.
Na začátku jsme všichni remcali. Vedení řeklo, že to bude tak a tak a funguje to.
Sama mam děti na DV a fungujeme.
Takže bych neomlouvala a hledala způsoby.

• Citovat
  • Upravit
jahuhudka
22.3.21 12:56

@Basha3 co není pravda? :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Aquarius79
22.3.21 12:56
@Anonymní píše:
Tohle není jen o učitelích, ale také o vedení, jak to nastaví. U nás učí i kolegyně, kterým je přes 70. Prostě jsme je to naučili. Kolegyni je 71, jede online, zadává dětem testy, umí Jamboard, sdílet dokumenty.
Na začátku jsme všichni remcali. Vedení řeklo, že to bude tak a tak a funguje to.
Sama mam děti na DV a fungujeme.
Takže bych neomlouvala a hledala způsoby.

Já neomlouvám, vím, že je to tragédie. Třeba matematika podle Hejného, tak ta je pro rodiče naprosto super! Kamarádka vysvětlila synovi matematiku po staru (sčítání pod čarou) a musela na kobereček, že takhle to dítě nesmí učit! Takže teď kouká hodiny do úloh, než v tom najde tu matematiku. Distančně se to nevysvětlí, rodiče to neumí, ale musí to tak být.

• Citovat
  • Upravit
25128
22.3.21 13:16

@Aquarius79 Ježiš děkuju, vyzkouším. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4974
22.3.21 13:29
@Aquarius79 píše:
Já neomlouvám, vím, že je to tragédie. Třeba matematika podle Hejného, tak ta je pro rodiče naprosto super! Kamarádka vysvětlila synovi matematiku po staru (sčítání pod čarou) a musela na kobereček, že takhle to dítě nesmí učit! Takže teď kouká hodiny do úloh, než v tom najde tu matematiku. Distančně se to nevysvětlí, rodiče to neumí, ale musí to tak být.

Na YouTube jsou na Hejneho matiku videa. Nám paní učitelka sdílí nějakého pana učitele Miloše. Vysvětluje nová cvičení, třeba Schody a podobně. A i naše paní učitelky něco občas natočí, asi si to nějak rozdělily (máme 4 první třídy) aby toho neměly moc a dávají nám odkazy na YouTube.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
22.3.21 13:35

@Aquarius79 Tak být kamarádkou, tak asi spucnu učitelku, že buď bude učitelka makat online a dětem to vysvětlí, případně pošle videa, odkud se to dítě (a potažmo rodič) má naučit, nebo ať drží pysk, pokud přehodila výuku na bedra rodiče.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9880
22.3.21 13:41

My mám denne dvě hodiny.. zrhuba od 9:45, kdy si to posunula na zkoušení čtení, a končíme 11:35 jak kdy, podle toho jak to vyjde. mezi tím 10 min přestávky..
Sama za sebe bych radši min hodin raději.. Protože to co proberem za tu dobu, neni už nové učivo, ale jenom zkoušení všechn dětí ve skupině, takže vlastně uděláme dvě cvičení za jednu hodinu, které jinak máme třeba máme do 10 min.. Vlastně je to na dvě hodiny, ale učení jako za dítě je hodně málo, protože než vyzkouší všechny děti ze četní, ze skládání, potom třeba písanku, mají, do toho vyzkouší z básničky, tak pak zjistím, že za ty dvě hodiny vlasntě moc neudělame..
Potom dá hodně ukolů s tím, že muíme dohnat jakoby dvě hodiny se ze školy, plus ukoly..
Takže máme třeba na zítřek básničku, stránku psaní, stránku matematiku čtení dva odstavce.. Kluk po dvou hodinách, prostě už mi tak nemá,, náladu, chut, zase hodinu nad tí být.
Za jiných okolnosti co máme na dnešek by jsme dali do 45 min.. takto s učením jsme 3 hodiny
Ale u vás je to hodně málo, ale taky denně to neni taková výhra navíc, když učitelka vyžaduje rodiče u dítěte kdy mu kontroluje práce a hlásí známky, atd.. o mě nejde, ale kluk po dvou hodinách na on-line, už tolik ukolů dělat nechce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
22.3.21 13:58

Můj prvňák má denně 1h. 15 min. výuku. Myslím si, že to bohatě stačí. Sama mívám on-line školu několik hodin. Je to náročné, aby člověk udržel pozornost a to jsem starší. Jak se s tím má vypořádat malé dítě? Mi se nedávno stalo, že jsem u jedné přednášky po práci usnula. Jako můj problém, že jsem si noťas vzala do postele. Naštěstí chtěla, ať jsou vypnuté kamery, ať se to neseká.
A k té počítačové gramotnosti. Myslím si, že tímhle směrem nastal obrovský pokrok. Nečekaně nastalo, že skoč okamžitě do vody a plav, jak umíš. Ale opět se člověk nezavděčí každému.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24924
22.3.21 14:12

Chápu!! je to obrovský dyskomfort a nesplnění očekávání od školy :,( i od té učky..
já jsem podobně nespokojená - holky v 5.třídě a mají JEN JEDNU HODINU DENNĚ!! (STŘÍDÁ SE MATIKA A ČEŠTINA) a k tomu ve čt. jiná učka angličtinu (45minut)
opakovaně jsem si stěžovala, učce i řediteli, docílila jsem toho, že mívám pravidelně v mailu cvičení, pracovní listy a úkoly navíc :lol: no aspoň něco!!
absolutně se nemohu smířit s jednou hodinou školy! a je jedno, zda je mu 6 nebo 11, je to málo v obou případech!
jsem sice i vystudovaný pedagog, takže část učení si zastanu doma navíc, ale děti neberou rodiče jako tu správnou pedagogickou autoritu a většinou to déle jak 20minut nevydrží, ať jde o dějepis, zeměpis či anglinu… ideálně to dělám multi-oborově, vyberu téma, co zrovna měli mít (mají v učebnici), najdu k tomu nějaké video na youtubue, písničku (Kryl je naprosto ideální učitel dějin třeba) a přidám nějaký ten list od učky..
ale je to boj, zvláště když člověk chodí normálně do práce..
a pak zjistí, že po pěti letech angliny se jeho děcko anglicky vlastně vůůůbec nedomluví!! :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí