Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojky, kamarádky dcerka to taky dělá…ona neví o co se jedná, ale je jí to prostě asi příjemné… ![]()
Jinak kámoška to vyřešila tak, že jí řekla, když to chce dělat ať si aspoň zavře dveře do pokojíčku
![]()
Jako když to vezmu logicky, tak nemá smysl, jí to zakazovat pak to bude dělat na truc ![]()
jej co to máš za chlapa.. proč jí řiká, že je prase.. ji to může ten sexuální život dost znepříjemnit.. na tom, že poznává svoje tělo nevidim nic špatnýho.. hold dřív se s timhle začínalo ve dvaceti, né-li po svatbě.. jestli vůbec naše prababičky babičky vůbec vědí co to masturbace je.. pak se to posunulo na 15-17… já začínala někdy ve 12nácti … moje 4 létá se taky ráda zkoumá, neřekla bych tomu masturbace ale ví, že tam už něco má a až s tím začne tak jen do toho.. však je to její tělo.. proč na to pohlížet nějak zle..
skrz její vyspělou třídu, to už je o výchově, o tom, že bys jí měla vysvětlit, že to, že si hraje sama se sebou problém v žádném případě není ale, že by u toho ještě pár let měla setrvat bez asistence někoho dalšího…
Kdo zašlouží pořádné seřvání je její otec.. toho bych za toto nakopala do kulí… to je opravdu otřesný jak se může takto chovat k vlastnímu dítěti? On si na něj vlastně nikdy nehrábl, že?..
![]()
No to teda hledím!!!!
![]()
A ty sis nikdy nedělala dobře nebo co???? A tvůj chlap???? Říct šestiletýmu dítěti, že je prase????????? Moje malá to taky dělá a co jako? Dělala to běžně na gauči při večerníčku tak jsme ji taktně vysvětlili, že se tohle dělá jen v soukromí a pochopila to! Je jí to příjemné a objevuje své tělo! To je prase? Že si šahá na své vlastní tělo? No mám dost ![]()
On jí to řekl proto že k tomu používá zubní kartáček,který si pak strká do pusy.Jinak proti tomu nic nemá.Bojím se aby si nezačala zastrkávat dovnitř nějaký předměty a podobně,ví naprosto přesně kam se zastrkuje pindík,takže si myslím že to nebude dlouho trvat a šoupne si tam něco taky
Podle mě chyba hlavně od táty, říct jí, že je prase, to bylo od něj docela sprostý
Předpokládám, že on si to samozřejmě nikdy nedělal a tím pádem je svatej ![]()
Normálně bych řekla, že tohle se dělá v soukromí, je to normální, všichni to dělají, ničemu to neškodí a tím bych to uzavřela, pak už je to čistě její věc.
No a jak ví kde se pindík strká? Ty jsi s ní o tom mluvila? Chudák malá, opravdu. Být tebou tak to neřeším, jen v klidu vysvětlím že to je záležitost neveřejná a čistě jen a jen její! A víc bych se k tomu nevracela.
já bych se asi poradila s dr jak to s dcerou probrat,nevíš co si tam kdy strčí a může si i ublížit ![]()
Tak ji to vysvetlete ze si tam nic nesmi strkat(dovnitr),a at to dela jenom v soukromi sveho pokojicku.Nic nezakazovat!Neni na tom nic spatneho,kdyz to teda bude delat o samote.
Mám doma knížku o sexuální výchově dětí ze 30 (!!!) let a ačkoliv je tak stará, čekala bych puritánský přístup, ale byla jsem mile překvapená, jak hezky se dá dětem sex vysvětlit bez nutnosti lhaní a zastírání. Možná by stálo za to si nějakou takovou podobnou knížku pořídit - a dala bych ji hlavně přečíst tvému muži, aby z vaší/jeho výchovy neměla pak holčička nějaký trauma (nemyslím to zle, ale toto je ožehavý téma a vidíš, že už i v tomto věku z této reakce byla pěkně vykulená).
vysvětlila bych ji v klidu ať si tam předměty ndává že si muže ublížít a řekla at to děla v soukromí ..ale nazvat jí prase zbytečně ![]()
Hmm, a tak to si nemyslím, že by si tam hned něco měla strkat, stejně jí dělá spíš dobře to drhnutí, tak u toho asi zůstane. Když to beru podle různých sexuologů atd. A aji kdyby, tak se s ní o tom zkus pobavit a pouč ji ne?
Souhlas, prostě vysvětlit, že se to dělá v soukromí, ale myslím si, že už se zaselo na malej mindrák. ![]()
Příspěvek upraven 02.05.11 v 12:21
Psala jsem že jí to řekl kvůli tomu kartáčku,takže chlapa mi šetřete.Jak to ví kam se strká,psala jsem že ve školce proberou takový věci až se červenám když mi to vypráví a nejde mi o to že si dělá dobře,já jí to přeju,ale o to že jí nějak potřebuju vysvětlit aby si nikam nic nestrkala,ale to asi nikdo nepochopil a dělá tady z nás sobecký moralistický rodiče ![]()
dzarunka píše:
já bych se asi poradila s dr jak to s dcerou probrat,nevíš co si tam kdy strčí a může si i ublížit
hurá,konečně to někdo pochopil
Přesně tak, ty jako maminka a žena ji vysvětli, že je to normální, když se hladí ručičkou, ale že nemá k tomu používat nic jiného. A dál to nechejte na ní. Myslím si, že by snad nedělala, něco, co by jí bolelo. ![]()
Ahoj,včera nachytal manžel dceru v ruce s vybračním kartáčkem mezi nohama a slastně se usmívala.Sebral jí ho,řekl jí že je prase nebo co a zahnal jí do postele.Nevím co jí na to říct,holka brečela,tak jsem za ní šla proč brečí,říkala že se bála že jí dá táta na zadek,ptala jsem se proč to dělala a říkala mi že neví.Ona moc dobře ví,ale já nevím jak pokračovat,asi se jí to líbí,protože jsem už párkrát přistihla že si jí drhne,řekla mi že se drbe,ale moc tomu nevěřím,mám to přehlížet?Zakazovat jí to určitě nechci,ale mám strach aby ve školce netestovala něco jinýho,protože ta jejich třída je tak zkušená v teorii,že se mi o tom v patnácti ani nesnilo