Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Mě mamka taky načapala a následky to na mě nezanechalo. Nadávala a taky, tuším říkala, něco jako fuj, to se nedělá a podobně, ale myslím si (teď, když vím co jsem tenkrát nevěděla), že to je jejím přístupem k sexu a zkušenostma. Ale nejsem si jistá kolik mi tenkrát bylo let, vím, že jsem chodila do nějaké nižší třídy na nižším stupni ZŠ. A opravdu by mi bylo nepříjemné, kdyby to tenkrát chtěla mamka se mnou nějak řešit. Styděla bych se a pamatuji si, že jsem prostě už tenkrát měla pocit, že jí do toho nic není.. ![]()
Každopádně, jak už tu mnohé psaly, na předměty, které se tam nestrkají bych neupozorňovala. Když už bych o tom s dcerkou mluvila, v rámci fantazie, protože děti ještě nemám, řekla bych že hlazení je v pořádku, že to maminka dělá třeba taky…
a dovnitř patří jen pindík, až bude velká a bude chtít mít miminko
Ale to už záleží na tom co ví o miminkách a o tom kde se berou
Mám asi hodně zkreslenou představu, protože až (A jestli) tohle nastane u mě, nevím jak budu reagovat.. ![]()
Myslím stručně a jednoduše..... Když už, tak o samotě. Když už, tak ne kartáčkem. Ten se strká i do pusy. Hotovo konec. Dál neřešit ![]()
Jinak sama si vzpomínám jak jsem se poznávala sama. Poprvé kolem pěti let. Orgasmu jsem nedosáhla, jen to bylo příjemné. Pak mě to přešlo samo. Nikdy mě nikdo nepřistihl ![]()
Pak jsem pokračovala kolem 11 roku. A to už přišel i orgasmus. A ve všem těch pokusech jsem byla tak chytrá, že jsem si tam nikdy nic nestrčila. Jednou jsem zkusila trochu prst a bolelo to, tak jsem toho nechala. Děti si to podle mě dokáží tohle regulovat sami, co ještě jo a co už je na ně moc
Trochu důvěry bych jim dala ![]()
Mluvit o strkání by znamenalo spíš podnícení k této činnosti. Ale i tak si myslím, že by toho zase nechala, protože to už by tak příjemné nebylo ![]()
Že by si na onanii neměla zvykat?? To podle mě není možné..je to jako by vám někdo zakázal se podrbat, když váš někde svědí..
Tohle je věc tělesná a s rozumem to nemá nic společného. Prostě má potřebu..
Jinak už bylo řečeno vše..Chce to jen soukromí..
O strkání jsem mluvila ne o zakladatelce, ale že většina maminek už začala psát co kdyby…
Rozhodně si myslím, že to děti dělají, dělaly a dělat budou..
Zajímalo by mě kolik tady maminek co to přiznají, že jako děti dělaly, bylo načapáno a nějak to řešilo s rodiči ![]()
Taky jsem měla zkušenost
, ale rozhodně si myslím, že kdyby mě někdo načapal a ještě to se mnou řešil u večeře nějaké hodinové debatování, že spíš bych z toho měla trauma…
I ty děti sami vědí co je jim příjemné a co už ne, že by se jim mělo trochu věřit i když někdy.. ale to by člověk musel řešit úplně všechno
sice je to kniha o mladších dětech ale je zajímavá:
http://books.google.com/books?…
str. 251-252
No me nastavalo, ze mi rekli, ze uz to nemuzu delat, protoze je to nezdrave.. tak ja se to pak bala delat, ale stejne delala, protoze to nutkani bylo vetsi.. ale uz jsem z toho nemela tak prijemne pocity, protoze jsem se bala, co se mi stane, kdyz to delam.. ze je ton nezdrave.. no co by se mi asi tak stalo…
![]()
Myslím, že dokud dítě nepozná ten slastný pocit ze vzrušení, tak nebude mít tu potřebu to znova zkoušet. A ty náznaky, že se tahá malý kluk za pindíka a tak jdou v tomhle útlém věku ještě zahnat jinou zábavnější činností. Prostě nenrchat to dojít tak daleko, že pocítí to vzrušení, když vidím, že si ho žmoulá, tak odvedu pozornost.
Jinak jsem docela překvapená, kolik tady dětskou onanii schvaluje, to vaše děti takhle malé, fakt doopravdy onanují ? nemyslím větší školáky,ti už to asi dělají tajně, ale malé děti?
Delice, já mám holčičku jen 5 měsíců starou, takže nevím co bude dělat v šesti letech, ale reaguju podle toho, co jsem slyšela od jiných rodičů a přečetla v knihách. Už v malém věku děti začínají objevovat tělo, je to naprosto přirozené a to, že je zaměstnáme jinak, to možná oddálíme, ale těžko na několik let, spíš bych řekla dnů, možná týdnů. Já neříkám, že by se v tom dítě mělo podporovat, ale sexuální výchova by měla podle mě začít mnohem dřív než ve školním věku (protože ty děti to začne zajímat očividně dřív než si myslíme:-)
El-Brno, to se sexuální výchovou je samozřejmé, že by se nemělo nic tajit a začít vysvětlovt až někdy ve školním věku. I já se svým dětem,( tedy spíš jenom tomu šestiletému, mladšímu jsou dva
snažím tyhle věci vysvětlovat, ale nenásilně, během normálního hovoru, když se prostě zeptá a tak. Takže on ví, co maj kluci a co holky, tak nějak ví, jak se narodí miminko, ne teda uplně do detailů, ale víc ho zatím nezajímá, takhle mu to stačí. Nebudu před ním nic tajit, až na to přijde a bude tomu víc rozumět. Jen jsem chtěla napsat, že ze sebeuspokojování nemusí přijít tak brzo, když na to nepřijde třeba náhodou sám.
delice píše:
Jinak jsem docela překvapená, kolik tady dětskou onanii schvaluje, to vaše děti takhle malé, fakt doopravdy onanují ? nemyslím větší školáky,ti už to asi dělají tajně, ale malé děti?
Tak dělají to i mladší děti než šestileté a je to naprosto normální........
Hlavně se nesmí trestat a nadávat, to způsobí dosti velké porblémy v budoucím sexuálním životě…Jinka je normální že i dvouleté či tříleté
Já to tedy u svých dětí neznám, mého dvouletáka pindík sice zajímá, ale rozhodně neonanuje. A musím teda říct, že kdybych viděla, že si za něj tahá tak intenzivně že se mu postaví, tak ho to prostě nenechám dělat. Dám mu třeba koleje na hraní a pinda ho v tu chvíli nezajímá. Je možné, že kdybych to nechala být, že se mu to začne být příjemné a tam to podle mě začne. Tak to radši ty koleje ![]()
delice píše:
Já to tedy u svých dětí neznám, mého dvouletáka pindík sice zajímá, ale rozhodně neonanuje. A musím teda říct, že kdybych viděla, že si za něj tahá tak intenzivně že se mu postaví, tak ho to prostě nenechám dělat. Dám mu třeba koleje na hraní a pinda ho v tu chvíli nezajímá. Je možné, že kdybych to nechala být, že se mu to začne být příjemné a tam to podle mě začne. Tak to radši ty koleje
Odvést pozornost můžeš, to je jasné, ale oddálí se to, podle mě každý jednou začne ![]()
ja jsem onanovala uz v predskolnim veku a orgasmu jsem dosahla tisknutim nohou k sobe, trauma mam jenom jedno, kdyz me sousedka nachytala na lavicce a rekla rodicum, ze jsem uchyl, pak uz jsem pochopila, ze se to dela v soukromi
Delice,uplně se ztotožňuji s tvými názory.totálně odmítám řeči prostě musela,měla potřebu!!!!!Bože dyť mluvíte o dětech ve školkách!!já bych taky rozhodně spíš vysvětlovala že nato má ještě čas než ji říkala dělej si to ale v pokojíčku
za tohle by mi bylo spíš hamba.