Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Po precteni nekolika prispevku (nejen zdejsi diskuze) si rikam, jakym pravem se nase generace povazuje za prukopniky v sexu, kteri povysili sex z nejnutnejsich styku vedoucich k oplodneni na sex za ucelem poteseni? Proc myslite, ze nase prababicky neznaly onanii a sex pred svatbou? Vite, ze aby si zeny v drivejsich dobach uchovaly panenstvi pro manzela, oddavaly se pred snatkem „jen“ sexu oralnimu a analnimu? Nechavate si ho tam strcit i vy? Vazne ano?
A o cem asi psal treba chlipnik Neruda? Dekameron je manual na strikovani?
Puritanstvi podle meho vzkveta az dnes, kdy je vse tak odtabuizovano, ze to ztraci na svem kouzlu. Diky hoaxum typu „rady manzelkam z pocatku 20. stoleti“, ktery btw. pouziva slovo v cestine zname az od 50. let v pravopisnem tvaru dokonce znamem az od roku 1990, se ani nedivim, ze si myslite, ze sex je zhava novinka.
mám 5ti letou holku a ona to také dělá.Naše lékařka mi na to řekla že děti to prostě dělají-ostatně jako mi dospělí a že to časem odejde samo.Jako další možnost uvedla že to může být prostě jen z nudy kdy dítě nemá co na práci.Já mám holku zaměstnávat pokaždé kdy ji uvidím,ale určitě na ni nesmiš křičet a napomínat ji za to.ona sama nechápe co dělá a tvůj muž by k tomu měl také tak přistupovat
Tak co jí ten táta asi měl říct, když si strká zubní kartáček tam kam ho strká? Kdybych si já strkal do zadku vidličku (nehledě na to že by to nebylo moc příjemný) tak by mi táta taky na fackoval za to, že jsem prase…
Dokud si tam místo kartáčku nestrká otcům penis, tak je vše v pořádku. ![]()
Já si to dělám už od 5 let (aspoň co si pamatuji - pravidelně ve školce, když se šlo „po o“ na kutě
), několikrát denně, vždy jsem dosáhla orgasmu… ale nepředstavovala jsem si při tom nic sexuálního.
Takže podle mě to je naprosto normální a přirozená věc a - chudák holčička, co má takového otce. I pokud mu šlo o ten pitomý kartáček, mohl jí to vysvětlit nějak citlivě a ne nadávat do prasat ![]()
Tak si s ní sedni na gauč osamotě bez manžela a vysvětli jí jak se věci mají ale ať si tam nic nestrká že to bude bolet a za2 že to je nebezpečné a za3 že se to nedělá něčím co potom dává do pusy a s manželem si promluvte aby ji neříkal prase ale vysvětlil že je to nechutný
Mám pětiletou a sedla jsem si sní a udělaly jsme dohoru. Ať si sahá a hraje jen doma né ve školce a venu. Manžel to vzal cca taky v potaz a do měsíce to přestala dělat úplně cca 14 dní jsem jí jen upozornila, že jsme venku.
Tak já mám dva kluky (5,6let), hrajou si s pindíkama a jde vidět, že je jim to příjemné, ale ke klasické onanii to je ještě daleko. Vysvětlila jsem jim princip dělání si dobře tak, že jsem jim řekla, že když si hrajou s pindíkem, je to naprosto v pořádku, ale že je to intimní věc, soukromá a že to mají dělat jen když jsou sami. Občas je musím upozornit, třeba když se dívají na televizi, že jsem tam a že si to mají nechat až budou osamotě. A oni to bez řečí respektují. Dítě musí chápat, že je to naprosto v pořádku, ale v soukromí. To je podle mě základní. A stavět dítěti penis? No comment… ![]()
Ahoj…Já mám 9letou holčičku kterou jsem včera v pokojíčku přistihla jak si to dělá o polštář
Vůbec jsem nevěděla jak na to reagovat
Ona byla sama zaskočená že jsem se tam najednou objevila
Tak nevím zda to nechat být a nebo si s ní o tom promluvit
MÁTE NĚKDO PODOBNOU ZKUŠENOST??A taky zda to není nějak brzy na takové hrátky??
Děkuji za odpověd
![]()
@ncc1701 píše:
Po precteni nekolika prispevku (nejen zdejsi diskuze) si rikam, jakym pravem se nase generace povazuje za prukopniky v sexu, kteri povysili sex z nejnutnejsich styku vedoucich k oplodneni na sex za ucelem poteseni? Proc myslite, ze nase prababicky neznaly onanii a sex pred svatbou? Vite, ze aby si zeny v drivejsich dobach uchovaly panenstvi pro manzela, oddavaly se pred snatkem „jen“ sexu oralnimu a analnimu? Nechavate si ho tam strcit i vy? Vazne ano?
A o cem asi psal treba chlipnik Neruda? Dekameron je manual na strikovani?
Puritanstvi podle meho vzkveta az dnes, kdy je vse tak odtabuizovano, ze to ztraci na svem kouzlu. Diky hoaxum typu „rady manzelkam z pocatku 20. stoleti“, ktery btw. pouziva slovo v cestine zname az od 50. let v pravopisnem tvaru dokonce znamem az od roku 1990, se ani nedivim, ze si myslite, ze sex je zhava novinka.
Do kamene tesat! Sukalo se vzdycky a kdyz si i opice delaji dobre tak by mne kur_va hodne prekvapilo, kdyby nasi predci na to neprisli.
Taky bych jí řekl, že je prase, když si jí dráždí kartáčkem. Nejde o to, že bych jí to řekl proto, že by si sní hrála, ale pochopte, kartáčkem? Bych jí řekl, ať používá ruce ne?
Dceři bude na jaře devět let a od minulého týdne jsem jí každý den večer načapala jak se uspokojuje, dělám že to nevidím, vždy přestane když vejdu do pokojíčku ukládat mladší. Asi bych to neřešila, ale ona vždy zhruba půl hodiny potom příjde s tím že jí bolí břicho, myslím si že to má z toho, ale nevím jak o tom s ní mluvit, když zatím jako nic nevím
Jak byste na to navázaly řeč? Nechci ji nijak schodit.
@Anonymní píše:
Dceři bude na jaře devět let a od minulého týdne jsem jí každý den večer načapala jak se uspokojuje, dělám že to nevidím, vždy přestane když vejdu do pokojíčku ukládat mladší. Asi bych to neřešila, ale ona vždy zhruba půl hodiny potom příjde s tím že jí bolí břicho, myslím si že to má z toho, ale nevím jak o tom s ní mluvit, když zatím jako nic nevímJak byste na to navázaly řeč? Nechci ji nijak schodit.
Podle mě, dcera si o tom chce promluvit ale neví jak ti to naznačit. Možná proto chodí po tom za tebou, že ji bolí břicho. Spíš asi z nervů, že strachu, že jsi ji načapala při něčem, při čem by jsi asi neměla.
Asi bych ji řekla, že to, co dělá, je normální ale ať to třeba dělá až uspíš mladší. Že je to velmi intimní věc. A určitě i ji to musí být nepříjemné, když ji načapáš
Jezis tak ji rekl ze je prase nebo cune no a co? vy nadelate..jako kdyby ji mel zavrazdit
to jsem se zase zasmala vasim reakcim
jeden za vsechny…
a jinak k tomu tematu
moje mala bude mit 4 zatim jsem nic takoveho nespozorovala to se mam na co tesit teda..
Dobry pokus nejakeho uchyla, teda :/