Poradna o očkování dětí proti chřipce
MUDr. Daniela Verdánová
@eva valoi píše:
@Azeretereza Dej vědět, to mě zajímá.
Tak naštěstí vakcína snad funguje
dnes jsem byla na PCR testu a jsem negativní. Celkem se mi ulevilo.
@greenapple píše:
Trochu z jiného úhlu: Já očkovaná nejsem, covid jsem prodělala s lehkým průběhem, byla jen opravdu strašná únava snad deset dní. Ale - covidem mě nakazil zaočkovaný člen rodinyVolně si pochodoval světem s očkovacím potvrzením v ruce a roznášel. Jemu samozřejmě nic nevyčítám.
Kdy to bylo? Byl mladý a nebo starý? A jak jsi zjistila, že to byl zrovna on?
Očkování nezabrání onemocnění. Očkovaní můžou klidně roznášet covid. Jde o to, že by neměli mít závažný průběh.
Většina mých známých se naočkovala až po tom, co nemoc prodělali.
@Baba píše:
Znam spoustu lidi. Nekdo nahodny zachyt, nekdo prubeh horsi, i umrti byla. Ta umrti nebyla u starych, ale neco po padesatce, celkem zdravi
jak jsme si jinde psaly o tom známém ( kovid a nemohl chodit), tak zemřel. Nevím proč, nebudu se ptát, pokud mi to sami neřeknou. Tak nevím, jestli se na tom ten kovid podepsal nebo to byl jiný důvod. A bylo to nečekané, měl jít zítra domů.
Také znám očkovaného - cca měsíc po druhé dávce. Ustál to doba, ale jen tak tak a rozhodně by ten průběh neoznačil jako mírný.
@carsa píše:
Také znám očkovaného - cca měsíc po druhé dávce. Ustál to doba, ale jen tak tak a rozhodně by ten průběh neoznačil jako mírný.
Tak dokud není ve špitále, tak se to za mírné považuje a basta.
@vokishka píše:
jak jsme si jinde psaly o tom známém ( kovid a nemohl chodit), tak zemřel. Nevím proč, nebudu se ptát, pokud mi to sami neřeknou. Tak nevím, jestli se na tom ten kovid podepsal nebo to byl jiný důvod. A bylo to nečekané, měl jít zítra domů.
To me mrzi ![]()
Jestli se tovdozvis, tak kdyztak napis cim to bylo. Jestli se na to prijde
@Baba píše:
Znam spoustu lidi. Nekdo nahodny zachyt, nekdo prubeh horsi, i umrti byla. Ta umrti nebyla u starych, ale neco po padesatce, celkem zdravi
Co vím taky pracuješ ve zdravotnictví, tohle nezní úplně dobře. Já bych pochopil u starších atd ale i mladší očkování a takový konec?
Funguje to vůbec ![]()
Mě si tu teď jeden očkovanej dělal AG domácí test - máme doma covid pozitivní dceru (kašel, teloty atd) a on dostal kašlík - je negativ. Já ani manžel nejme v karanténě, ale připadala jsem si jako „lump“, když jsem včera šla do lékárny.. Ani jednoho samo v práci moc nechtějí - já jedu HO a manžel má paragraf. Ve středu jdeme znovu na PCR - jsem zvědavá, co ukážou ![]()
@Králičice Dej vědět, ať máme nějaká relevantní data tady na emiminu taky. ![]()
@eva valoi - pokusím se
Jako sranda to není - bohužel dreara nepatří k těm s úplně light průběhem, ale snažíme se z toho nezcvoknout..
U manžela to vidím tak, že prochladnul, když šel běhat - ano toho se nevzdáme ![]()
@Popeladym píše:
Tak dokud není ve špitále, tak se to za mírné považuje a basta.
To je dost hnusný tohle říct…
Víš kolik lidí s tím bojovalo doma a mírný průběh neměli?..
Můj otec měl dost těžký průběh, do nemocnice byl odeslán, ale všude bylo plno a to v okolí máme nemocnic dost (jsme u jednoho z největších měst čr), takže ho sanitka poslala zpět
A i když se z toho nějak dostal… tak když už neměl příznaky a dokázal si zajít na kontrolu k plicnímu. Tak ho plicní chtěl odeslat do nemocnice na kyslík, zjistil mu totiž že hodnoty kyslíku mu velmi spadly…ale opět nebylo místo v nemocnici
@Anonymní píše:
To je dost hnusný tohle říct…
Víš kolik lidí s tím bojovalo doma a mírný průběh neměli?..
Můj otec měl dost těžký průběh, do nemocnice byl odeslán, ale všude bylo plno a to v okolí máme nemocnic dost (jsme u jednoho z největších měst čr), takže ho sanitka poslala zpět
A i když se z toho nějak dostal… tak když už neměl příznaky a dokázal si zajít na kontrolu k plicnímu. Tak ho plicní chtěl odeslat do nemocnice na kyslík, zjistil mu totiž že hodnoty kyslíku mu velmi spadly…ale opět nebylo místo v nemocnici
Omlouvám se, to není můj nápad.
Dočetla jsem se to ve zdejších covid diskuzích. Když tady padalo, co je a není těžký průběh. Tatínkovi i vám všem přeju hodně zdraví. ![]()
@david85lbc píše:
Co vím taky pracuješ ve zdravotnictví, tohle nezní úplně dobře. Já bych pochopil u starších atd ale i mladší očkování a takový konec?
Funguje to vůbec
Funguje, nic neni stoprocentni.
Ale kolektivni imunita u covida mi prijde od zacatku jako hovadina.
Ti mladsi tezce nemocni ze jsou s autoprotilatkami proti interferonu alfa, coz u jinych nemoci nevadi, u covida zrovna jo. Ja na ty prednasce nebyla, to jen zkratkovite tlumocim jinyho.