Opakovaná reklamace jak postupovat?

10486
4.12.22 10:54

Opakovaná reklamace jak postupovat?

Zdravím, prosím nemáte někdo zkušenost s opakovanou reklamací? Koupili jsme dceři chytré hodinky, nejdříve po asi cca dvou týdnech nesly nabíjet. Vyreklamovali jsme je, vyměnili kus za kus. Ty nové jsme včera opět odvezli do reklamace, protože po nabití vydržely nabité max. 7 hodin. Jak postupovat dále až je vrátí a třeba opět budou špatně fungovat? Přeci takto nelze postupovat do nekonečna :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
711
4.12.22 11:11

@marinka5 můžeš maximálně reklamovat 3× stejnou závadu, nebo 4× různou. Potom ti už musí vrátit peníze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66815
4.12.22 11:13

Posilala jsem 3× zpet vyrobek se stejnou vadou. Poslali mi to 3× i s postovnym. Po treti reklamaci mi vratili penize.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10486
4.12.22 11:13

@kateka.1 ok, díky za odpověď

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
4.12.22 11:18
@marinka5 píše:
@kateka.1 ok, díky za odpověď

Peníze můžeš žádat zpět i u různých závad, stačí, aby výrobek byl v opravě často. Měla jsi si při reklamování výrobku vymínit, že chceš vrátit peníze a zakoupit jinou značku hodinek. Podívej se, co výrobce deklaruje jako výdrž baterie a od toho se odpíchni, protože prodejce může argumentovat tím, že výrobek prostě nízkou výdrž má a takový sis koupila.

• Citovat
  • Upravit
11559
4.12.22 11:25

Chtělo to stihnout do 14 dní a úplně odstoupit. Jinak- ty 3 opravy- jeden by soudil, že se to vzutahuje na 1 výrobek. Ale když se to řeší výměnou za nový…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
711
4.12.22 11:42

@Janli obchodník ti musí nabídnout výběr formy reklamace (nejčastěji to bývá zaškrtnutím na formuláři kolonky), ale už ji nemusí akceptovat… Tam se bere jaká je hodnota reklamované části vůči komplet ceně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3598
4.12.22 12:06

@marinka5 můžeš prosím uvést co je to za hodinky? Aby si takový šmejd nekoupil Někdo další :andel:
K těm reklamacím to už holky napsali ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
711
4.12.22 12:25

@marinka5 a ještě mě napadlo, jestli jste na nich neměli zapnuté třeba lokalizaci po minutě, wifi, a jiné věci, které takhle žerou baterku. Protože mě třeba hodinky standardně vydrží celý den, ale pokud všechno tohle pozapínám, tak se jim rapidně zkracuje baterka. Halvně ta GPSka to žere. A hodnoty v specifikaci se berou s nějakým průměrem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smajlik345
4.12.22 12:47
@marinka5 píše:
Zdravím, prosím nemáte někdo zkušenost s opakovanou reklamací? Koupili jsme dceři chytré hodinky, nejdříve po asi cca dvou týdnech nesly nabíjet. Vyreklamovali jsme je, vyměnili kus za kus. Ty nové jsme včera opět odvezli do reklamace, protože po nabití vydržely nabité max. 7 hodin. Jak postupovat dále až je vrátí a třeba opět budou špatně fungovat? Přeci takto nelze postupovat do nekonečna :roll:

Anebo to bude jinak než tady holky píšou (i když píšou správně).
Některé firmy totiž reklamaci neuznají a pak nemáš šanci normální cestou odstoupit od kupní smlouvy a žádat vrácení peněz, když firma napíše že výrobek funguje normálně.
Pak jedině soudní znalec, který vypracuje posudek a ten nechat poslat firmě přes ČOI ADR…po několika měsících hádkách, že jim výrobek ve firmě fungoval…Což zpětně soudní znalec vyvrátil, jsem měla peníze do druhého dne na účtu :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
10486
4.12.22 14:04

@kateka.1 lokalizace a vše co by žralo baterii bylo vypnuté. Takže tam je nějaký problém. Prý by měly vydržet nabité jinak aspoň dva dny. Ale tyhle jsem ráno dala dceři na ruku s tím, že až přijde domů, což bylo ve tři má zavolat a bohužel vybily se…a takhle opakovaně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10486
4.12.22 14:08
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3598
4.12.22 14:28

@marinka5 tak už vidím kde je problém cena mluví sama za sebe to prostě za ty prachy fungovat nemůže ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3598
4.12.22 15:09

@marinka5 příště než „růžové hračky“ pro děti kup normální pro dospělé budou stát sice o něco víc ale nebudou mít takové mouchy ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10486
4.12.22 16:55

@JiříkMazlík dcera má maličkou ruku, už tyhle ji jsou velké.
Nicméně, já kdysi měla o čtvrtku levnější a fungují doteď, cena není úplně malá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová