Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Ginus jj ja mam taky slabe pozitivni. Kortikoidy bohuzel neudelaly zadny rozdil. Ale neboj, kazdy to ma jinak.
@Papia na imunologii jsem byla v Praze a i v Plzni u Mudr Ulcovy Gallovy
Nahradni matka, taky jsme o tom uz mluvily. Nevim zdali bychom to finance a psychicky zvladli? je to asi dost riskantni…?? Vite kolik to stoji? ma nekdo zkusenost??
@Honzinka1
A v praze kde?
O nahr. materstvi je tady taky diskuse…urcite bys tam nasla dost info…zkus to najit ve vyhledavaci tady na miminu ![]()
@Honzinka1 u Ulčové-Gallové jsem byla taky. No náhradní matka je riskantní. Koukni na diskusi je tu někdo komu porodí dítě náhradní matka - je tam asi i odkaz na článek v novinách, nedávno jedna náhr mamka dala rozhovor…
…v Praze v Immunia.
jsem objednana k Mudr Malickovy, ale je tam dlouha cekaci doba.
jj kouknu. Diky…
@Honzinka1
Tu jsem ti prave chtela doporucit ![]()
Jukni do diskuse: karin malickova, jak dlouho trvala lecba neplodnosti
![]()
@Honzinka1 koukam,ze mas celiakii, nevis za jak dlouho klesnou protilatky? Mam za sebaou 5 potratu a po imunologickem vysetreni vyslo podezreni na celiakii dalsim odberem byla potvrzena, ceka me jeste jedno vysetreni a po te ihned dieta, nevim jestli je mozne aby do pul roku od zahajeni diety byly protilatky pryc, na imunologii jsem byla u pani doktorky Malickove. S celou situaci se tak nejak snazim smirit a srovnat vsechno sama v sobe. Ptatm se protoze nas tlaci cas. Jinak mas toho za sebou opravdu hodne a je mi to moc lito, zivot se s nami nemazli.
@Jindřiš jak rychle klesnou protilatky nevim, ja drzim dietu uz asi 10 let, u me to na potraty nema zrejme zadny vliv. S dietou se smiris, zvyknes si, neni to tak hrozny. Muzu se zeptat na ty potraty? byly v zacatku? prisli na neco jineho krome celiakie? hezky den
@Honzinka1 1.byl v 9.tt a vsechny dalsi hned z kraje max.6.tt. Mam jeste zvysenou TNFalfu, ale to je pry nasledkem celiakie, pani doktorka psala ze nasazeni diety se vse srovna a bude ze me zdravy clovek. Mam to potvrzene od minulyho tydne je to hodne cerstvy. Na jednu stranu jsem rada, ze vim proc se to delo, ta reakce tela pri potratevh byla fakt silna a na druhou mi pride neuveritelny, ze staci jen zmenit jidelnicek. Jinak nas tlaci cas kvuli veku manzel bude mit letos 48, mne bude 36, snazime se o dite 8 let. Jinak vsechno je vporadku a nic jinyho se nenaslo. Kdyby jsme nechteli 2.dite tak nevim, ze nejakou celiakii mam, nemam zadny priznaky az na ty potraty to jsem nevedela, ze muze zpusobovat nelecena celiakie. Treba pani doktorka na neco prijde proc to u tebe je tak jak to a urcite se ti bude snazit pomoc jsem rada ze jsme sli k nim.
@Jindřiš to je mi lito, to jsme na tom hodne podobne, slysela jsem to uz hodnekrat, ze potraty zpusobovala celiakie, koukni na www.celiak.cz, tam je hodne info i diskuze na tema neplodnost. Jediny lek na to je jidelnicek, takze na druhou stranu lepsi nez nejake leky!!! Jsem zvedava jestli mi na neco prijdou, uz jsme meli i darovane vajicko, uvazuju o nahradni matce adopci. Jsem z toho hodne na dne. Neumim si predstavit, kdy se s tim jako clovek smiri, rekne si dost, ze dite mit nebude?!
Ahoj, jen pozvedni svojí mysl. Moje mamka má dohromady 3 děti. Před prvním potratila 2×, před druhým 1× a třetí bylo v pohodě. Bylo to kvůli tomu, že prý měla nevyrovnané hormony v děloze. A přišli jí na to až když měla nás tři. A ještě se divili jak je vůbec možný, že máte děti?… Všechno jde, i když doktoři selžou.
Holky uz jsem zoufala..
Pred par tydny jsme uz poctvrte prisli o miminko. (Samovolny potrat v 6tt, zamlkle tehotenstvi v 8tt, mimodelozni tehotenstvi - odebran pravy vejcovod a ted opet SP v 6tt). Genetika - mutace genu Protrombin a MTHFR (ale bylo mi receno, ze to by s tim souviset nemelo). Mam pocit, ze se miminka nikdy nedockame ![]()
@Heli91 Souviset to může, mám „jen“ mutaci MTHFR homozygot a tři potraty za sebou…v posledním těhotenství jsem brala godasal (obdoba anopyrinu) a píchala celé těhu Fraxiparin a mám zdravé miminko, takže i když doktoři tvrdí, že to nesouvisí, pravda to vždy neni
Tolik naděje a zůstal jen smutek?
Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.