Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
S manželem bereme 100 každej den
ale poslechla bych imunoložku…
@Izzz jako určitě jí poslechnu, jen nechci aby to pak nemělo spíš špatný vliv…ale asi by to mít špatný vliv nemělo
Ačkoli doporučené denní množství vitamínu E není všeobecně stanoveno, vhodný příjem pro muže i pro ženy je 10 mg denně. Tyto hodnoty mohou stačit k prevenci jeho nedostatku, pro plný antioxidační účinek jsou však nutné vyšší dávky.
Ahoj holky, jsem ve Vaší diskuzi nová-klasika asi jako Vy všechny-jsem po druhém zamlklém těhotenství, vždy 8. týden. Můžete poradit nějaké rady, čajíčky, vitamíny, potravinové doplňky? Genetiku i imulogii mám vyšetřenou, lze ještě něco zkoumat?
Díky všem za rady ![]()
@Izzz byl to gennet archa v praze. já se dr. taky ptala na ten vit E a prý ho moc pacientkám nedávají, stačí kys. listová. Manžel ho brát má
@sofie1974 a co ti řekli po vyšetření? našli příčinu? My teda bereme vitamín E, budu ještě dokupovat selen a zinek a před těhotenstvím femibion. Víc bych toho do sebe necpala.
@brumik7 kys listová je jasná, ale někdo ji blbě vstřebává
já vitamínu E věřim, ale nečekám zázraky, spíš je to jen pro zdravý pohl. orgány
@Izzz
Histologie po prvé nic (tu druhou ještě nemám výsledky), prý dvakrát se to může stát a je to smůla:(
@sofie1974 hematologie - podle výsledků genetiky a pak jsou ještě nějaké další testy na genetice - vše ale záleží na tom co Ti vyšlo. Já měla mutace a teď čekam na hematolku a pak ještě nejspíš poletim znovu na genetiku
To je super, dneska docela dobré zprávy s těmi vyšetřeními!!
Tak snad se vše v dobré obrací…
@brumik7 moc gratuluji k dobrým výsledkům!!Hlavně teď už víte, a příště už si tě ohlídají!
@sofie1974 tak mě mrzí, že nás tady přibývá…
Na té genetice a imuno ti něco našli? Jinak tady ještě holky doporučují hematologii, vyšetření na štítnou žlázu a jinak klasika…zobat kyselinu listovou, vitamín E, kontryhelový čaj…je toho dost, co se dá užívat
Jen aby nám to vše přispělo ke zdárnému konci!! Jo a na ta vyšetření tě poslal tvůj gynekolog sám? Nebo sis to zařídila jinak?
@Ginuš
Já mám genetiku ok, žádné mutace, nic-už jsem si jí vydupala po 1. potratu.
@sofie1974 a imuno? to je docela podstatný výšetření…kdes na něm byla?
Hematologii bych volila jen pokud vás tam někdo pošle.
@sofie1974 ahoj, nevím jestli ti tady poradíme, taky se s tím pereme. snad když prolistuješ diskuzi zpátky, je tam o kontryheli apod. já zatím brala jen těhotenský vitamíny, ale zjevně to nestačilo. uvidím co poradí doktoři.
a přišli u tebe na genetice nebo imunu čím jsou způsobený tvoje zt? zjišťuje se ještě štítná žláza a infekční choroby.
Ach Jo, tak mi napsali jen z budějckýho caru, že se orientujou jen na umělý oplodnění a že imunologie po druhém potratu může být indikovaná ale nemusí, že co se dělá je genetika.
Takže to prostě zůstává na mně, abych si to zítra vydobyla.
Asi si tam zítra sednu v ordinaci a neodejdu dokud mi tu žádanku nevypíše,
Držtě mi pěstí i na mohou, podle toho, co jsem četla, všechny jste to imuno dostali.
To jako ještě aby toho nebylo málo, manžel dnes odjel ma služebku a vrátí se až zítra večer.
V pražskym gennetu to přeci někomu napsali…přinejhoršim pudu tam ![]()
Včera jsem se byla podívat v práci, co mě tam po měsíci čeká a mám z toho smíšené pocity. Dětičky mě zdravily a koukaly na mě jak na zjevení a kolegyně byly soucitný což mě zas rozbrečelo, aspoň to mám za sebou a v pondělí se budu moct soustředit na práci. Jen jedna jak sup hned mi vzala hodiny z úvazku, tak doufám, že mi je zas vrátí. Musím si tam zas nastěhovat ty svoje krámy, manžel prej, ať tam toho moc netahám, že to bude muset zas v pololetí odnášet. Malej jak je hodnej a snaží se mě nakazit optimismem ![]()
Tolik naděje a zůstal jen smutek?
Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.