Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Romanticrocker Já jsem to naposledy taky zjistila v den, kdy jsme měli jít na první screening. Předtím jsem byla ještě na gynekologii a tam se na to přišlo. Vůbec jsem to nečekala. Doufala jsem, že ty nejrizikovější týdny jsou za námi ![]()
Moc držím palce, ať to příště vyjde a nemusíte čekat dlouho ![]()
Je dost možné, že vyšetření nic neodhalí a byly to opravdu náhody a pokud se na něco přijde, aspoň budou lékaři vědět, jakého nepřítele mají. Lékaři mají po prodělaných potratech u dalších těhotenství dobré zkušenosti s užíváním progesteronu a injekcí na ředění krve pro jistotu. Zvážila bych i tuto možnost. Mě tedy od druhého potratu stejně neuchránila, ale užívám i nyní.
@Heaven8 já brala od začátku utrogestan. Ten progestoren je prosím neco podobného? Nebo neco úplne jiného? Na nejake té klinice speciální udelaji veskere testy? Hemstologii, imunologii, trombologii, endrikrinologii atd.?Nebo si to budu muset objehat zvlášt? Ráda bych, aby se vysetrilo všechno. Už bych nedala jít takhle asi do dalšího pokusu… Jeste mi od začátku dr rikala že to vypadá dobre. Srdíčko pekne bilo, že pekne rostlo a zrovna na 1 screaningu. Vubec bych to nepoznala ani. Na beznou kontrolu mám jít za 14dni… Mám strach, že treba se zjistí, že nedokážu donosit žádné dite No, že sice otehotnim, ale vždycky to tak dopadne..
@Romanticrocker Utrogestan a progesteron je to stejné. Na imunologii a genetice jsem byla v Genetu v Praze na Letné, endokrinologii a trombologii jsem řešila zvlášť. V Genetu jsem byla spokojená, hlavně na imunologii, kdybyste o něm uvažovala, můžu vám dát tip na imunoložku, ke které chodím já a jsem s ní maximálně spokojená.
Nebojte, dneska už je zdravotnictví v tomto směru hodně daleko a většina problémů se dá i poměrně jednoduše řešit
Možná je i lepší, když se na něco přijde, protože pak jsou lékaři schopní to řešit a podchytit
Tím, že u mě se na nic nepřišlo, můžu jen doufat, že to byly náhody a nebo, že pokud se něco při kontrolách objeví, lékaři to dokáží včas podchytit.
Práve bych byla asi radeji, kdyby se zjistilo proč a dalo se to hlavne nejak léčit, protože já jsem clovek, který se hodne stresuje. Neustále jsem mela ted strach, že se neco stane. Od začátku krvácení, spineni, hematomy a neustále stres, aby bilo srdíčko a bohužel prestalo bit jako poprvé. Už premyslim, jestli už i ten stres to nemuze zpusobovat, ale poprvé jsem nebyla tolik ve stresu, nečekala jsem, že se neco takového muže stát… Já jsem od Brna, tak asi budu ze začátku neco hledat v Brne a nejhur pak Praha. Do umeleho jít nechci..😞 Jinak dekuji za zkušenost a radu moc a držím moc pesti, at Vám dopadne vše v poradku ❤️ Po takovém stresu a bolesti.. Snad bude vše v poradku 🙏
Můj názor je, že stres to nezpůsobil. To by musel být opravdu silný, paralyzující stres. Že se žena po ztrátě bojí, je víc ve stresu a napadají ji myšlenky, co by se mohlo pokazit, je normální. Pokud by vás to ale až ochromovalo, doporučila bych obrátit se na odborníka. Já se taky hodně bála. Uklidnilo mě až to, když jsem začala cítit pohyby. Ale i teď mám obavy. Navíc když jste krvácela, to už nejde být v klidu vůbec. U mě právě bylo vždy vše v pořádku, nic nenasvědčovalo tomu, že by se to mělo pokazit. O to větší šok to byl.
Děkuji, doufám a i věřím, že tentokrát to bude dobré
Musí, znovu bych to nezvládla. Vám přeji hodně štěstí při vyšetřeních a věřím, že se zdravého miminka určitě dočkáte
Někdo má k němu cestu jednoduchou, jiný si to protrpí, ale věřím, že už jste si tu smůlu taky už vybrala ![]()
Tolik naděje a zůstal jen smutek?
Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.