Opalování u moře v těhotenství!

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4760
16.7.11 21:11

já byla loni v chorvatsku na začátku pátého měsíce… protože jsem byla v pohodě a sluníčko mi nevadilo, tak jsem se opalovala o stošet. Mazala jsem se 30 OF. Ale my byli v září, bylo nějakých 25 stupňů. Teď v sezoně jsou všude vedra, tak to bych to opalování nijak nepřeháněla… vynech polední hodiny a betakaroten bych asi nejedla :-?
a jinak i tady u nás jsem se celé léto v pohodě opalovala a nic se nestalo :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14871
16.7.11 22:32

No ještě k tomu beta karotenu…já ho brala…ale nevěděla jsem, že jsem těhotná..pak jsem ho samozřejmě brát přestala..no nevím jestli mi nepřispěl k těm pigmentovým skvrnám taky :cert:
To už asi nezjistím..no hlavně, že se mi neudělaly na obličeji (na netu jsem četla přispěvek holčiny, které se udělali na obličeji a nezmizly) :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
168
24.7.11 21:25
ahojky, já jedu taky do egypta a mám strach z průjmu, jsem ve 13tt měla jsi s sebou nějaké léky? díky moc :-D
Andrea22 píše:
Ajulína: Ahojky já být tebou tak se vůbec ničeho nebojím. Já jsem teď v 11. týdnu a dnes jsme se s přítelem vrátili z týdenní dovolené z Egypta. Doktora jsem se ptala jestli se můžu opalovat a řekl mi, že prckovi to vůbec neublíží…spíš se prý jedná o to, aby mi tím horkem moc nekolísal tlak a někde jsem neomdlela. I tak jsem si ale přečetla pár diskuzí na netu a zjistila, že někdo to nedoporučuje a někdo tvrdí, že to vůbec neuškodí. Takže když to pálilo nejvíc, od té 11. do 14. hod, byla jsem raději ve stínu nebo se opalovala na zádech.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
54
25.7.11 10:47

Misella

Ahojky měla jsem sebou jen živočišné uhlí právě kvůli těm průjmům. Těhotný žádné jiné prášky krom tohohle nemůžou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
168
25.7.11 17:44
TAK DÍKY MOC ZA INFO JSEM SE ASPON UKLIDNILA :-D
Andrea22 píše:
Ahojky měla jsem sebou jen živočišné uhlí právě kvůli těm průjmům. Těhotný žádné jiné prášky krom tohohle nemůžou
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Did
405
25.7.11 17:47

Já byla čtrnáct dní v Bulharsku a to 14 a 15tt. Normálně jsem se opalovala, jen mi muž nosil mokrý ručník a dával mi ho na břicho - aby se prtě neuvařilo. Říkal mi Dr.,že tam prý na slunku rychle stoupá teplota a může to vést k potratu, tak jsme chladili a chladili až jsem si říkala, aby se nenastydl…:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
54
26.7.11 11:06

Did

Je divné, že tohle mi třeba můj doktor vůbec neřekl. Taky jsem si právě myslela, že by se s miminkem mohlo něco stát kvůli tomu sluníčku, zvlášť když jsem byla v Egyptě, kde je v téhle době 45 st., ale sestřička mi řekla, že to prckovi ublížit nemůže. Aspoň v tomhle by se ti doktoři mohli shodnout. :-?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Did
405
27.7.11 07:51

No sestřičky jsou vůbec téma. Ta moje mi zase řekla, že je ze staré školy a nikam by nejela /letadlo, cizí lidé, nebezpečné jídlo atd., dále mne upozornila na dodržování sexuální zdrženlivosti, nenošení podpatků atd… je jí kolem 70 let a chodí tam už jen na výpomoc - ale člověk se některým věcem musí usmívat. :-) Hm, ale je fakt, že se toho tolik napovídá co máš a nemáš jíst, pít atd. a na tohle nikdo neupozorní. Přitom je to logické. Když slunko praží, tak ta kůže se rozpálí a tělo se ohřívá /úpal je přehřátí organismu/. Prcek se bohužel nemá kam schovat, takže se mu bazének v bříšku ohřívá a ohřívá…Dr. mi řekl, že viděl pár potratů právě vyvolaných přehřátím. Ve vyšším stupni těhotenství může zase u přehřátí hrozit poškození mozku dítěte. Takže jsem to řešila mokrým ručníkem přes příško a přes poledne v největší výhni jsme zalezli na hotel. Jo a neužívala jsem žádný betakaroten apod., jen jsem se vždy jen trochu natřela krémem - taky jsem si říkala, že to musí jít do těla a nikdo neví, co ty přípravky můžou způsobit. Prostě s chemií celkově opatrně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Monica1989
7.11.11 16:20

Prosím o radu. Jsem v 15. týdnu, celé těhotenství bez jakýchkoliv problémů a přítel by mne chtěl vzít za 14 dní do Egypta na dovolenou. Jak je to s opalováním, je to vhodné? Díky za veškeré odpovědi, moc mi tím pomůžete. Doktorka mi dnes řekla, že jedině pod slunečníkem, že přehřátí a opalování může způsobit potrat.

• Citovat
  • Upravit
18223
7.11.11 16:23

Ahoj, mírné opalování nevadí, ale opravdu pozor na přehřátí- bříško je vystrčené bude na něj svítit a hřát ! Musíš hodně pít a snažit se pak držet v chládku. Nebo se svlažovat sprchou :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6956
7.11.11 16:28

Ja se opalovala v 19 tt u more normalne:D jen jsem mela prikryte brisko mokrym rucnikem, nesmi se prehrat a mimi mas jeste malinke a prvni trimestr je krehky!!!
Beta karoten nejez je to pekna sracka, zadne vitaminy nejez, akorat zatezujou placentu!!!! Kdyztak jen ty pro tehotne!! Jestli chces byt hezky opalena ak snez kazdy den dve mrkve:D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4157
7.11.11 16:45

já byla v 23tt v Chorvatsku, slunila jsem se normálně, jen bříško jsem si v těch největších vedrech schovávala. A když jsem se vycapila celá na sluníčko, stejně mě malá kopancema vyhnala do moře, nebo do stínu :lol: Tobě to ale v 15tt asi nehrozí, kopance asi ještě necítíš :-)
Všeho moc škodí, drž se toho pravidla…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2616
7.11.11 19:34

Tak v Egyptě bych hlavně řešila obrovské riziko střevní infekce. To je myslím daleko nebezpečnější, než pár dní na sluníčku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12.7.15 12:42

Holky, opalujete se? Já jo a vůbec mně to nedělá špatně :-) snad to ničemu navadí, ale mám moc ráda sluníčko, tak si to užívám, co vy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí