Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojky holky,
neměla jste některá zkušenost s oparem na bradě u 3-4 letého dítka? Byla jsem s prckem u kamarádky a po týdnu mě řekla, že její malá má neštovice. Po dalším týdnu Kubík dostal opar na bradě. Vůbec jsem to nepřikládala k tomu, že by to mělo nějakou spojitost s neštovicema. Žádné ani neměl. Opar se vyléčil. Od té doby uplynul půl rok a teď jsem byla záměrně u jiné kamarádky jelikož mají neštovice a tak si říkám, budeme to mít aspoň za sebou ale bohužel Kubík opět po 14 dnech dostal velký opar na bradě. Máte prosím nějaké zkušenosti?
Ahoj, souvisi to, je to stejny druh viru.Mne se delaji opary na brade, kdyz bylo male 11mesicu, jeste jsem kojila a udelal se mi, volam lekarce, zda je to problem pri kojeni a rikala, ze neni, ale vzacne to u deti zpusobi nestovice, u vas tedy obracene
A není možné, že by je syn už prodělal? Třeba naše prostřední dcera měla 7 pupínku a až na neklidnou noc byla naprosto v pohodě. Kdybych je nečekala (měla je 3 týdny před tím starší dcera), tak si to ho ani nevšimnu. No a ano, jak píše @pussy85, je to stejný virus, takže to spojitost má.
Vůbec jsem si nevšimla, že by je již prodělal a měl nějaký pupínek.
No pokud by to měl Kubík naopak, tak pak už bych se na nějaké návštěvy vyprdla. Někde jsem i četla, že je možnost udělat test na to, zda už je prodělal či nikoliv. Ten opar vypadá takto.
Moc děkuji za Vaše příspěvky… ![]()
@sarkaf2, a co zavolat MUDr. poslat tu fotku mailem? Snad ti řekne co a jak…
Jinak vir je to opravdu podobný, a když se začnou dělat opary, dělají se již pořád…je dobré dávat Vitamín B.
Tak impetigo to není. Je to opar a už se to lepší. Moc děkuji za Vaše názory ![]()
Na návštěvu s neštovicema u nás už zřejmě nemá cenu chodit, protože by opět dostal opar a neštovičky ne. ![]()