Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@OmylCZ
Pokud tě holka zapírá před kamarády, viděla bych to na dvě možnosti. Buď nechce, aby si mysleli, že s někým chodí (to spíš je-li opravdu hodně mladá - prostě se stydí). Anebo nechce, aby si mysleli, že má něco konkrétně s tebou. Možná má zájem o někoho ze své party, popř. už chodí s někým, koho ti kamarádi znají.
Jestli máš takové permanentní úzkosti a deprese, už to pravděpodobně bude nějaký závažnější problém. Nicméně nakolik vím, tak i lidé, kteří jsou kvůli depresím přímo hospitalizovaní, musejí na svém psychickém zdraví pracovat i sami. Prášky jim pomáhají, ale to hlavní je na nich. Najít si nějaké zájmy, vyvíjet aktivní činnost. Jinak já jsem takové stavy nezažívala už více let, a cca před 2 měsíci to začalo znovu a pořád to trvá. Život občas není peříčko, ale věřím, že bude líp - i tobě.
K psychické pohodě také pomáhá kontakt s vodou. Teď jsou horka, choď se koupat. Mně dnes hodně zlepšilo náladu i koupání v malém bazéně. ![]()
@holka_z_hor Děláš jako by to bylo tak lehký. Nevíš co prožívám.
@OmylCZ píše:
@holka_z_hor Děláš jako by to bylo tak lehký. Nevíš co prožívám.
A ty nevíš čím jsem si prošla a procházím já. Netvrdím, že to je lehký a ani nebude. Ale buď si to všichni mužem hodit a předtím roky fňukat jak je svět hnusnej anebo se sebrat a po kouskách s tím, se sebou..něco dělat. Ať se ti to líbí nebo ne.
@OmylCZ píše:
@Okta No právě nemám žádnou motivaci cvičit. A nevypadá to že by mě někdy holka chtěla ):
Nečekej na motivaci. Musíš to prostě dělat a hotovo.
@holka_z_hor píše:
Poslouchej meleš tu fakt hov.na![]()
některý věci prostě léky nevyřeší. A každej jsme jinej. Jedná úzkost není stejná jako druhá. To stejny deprese a i zbytek. To stejny léky. Takže tu zbytečně píšeš o negativních účincích léků, když je to individuální. A měl bys vědět, že si to borec klidně vsugeruje, páč psychika je svině a prostě mu tímhle rozpisem svých negativních zkušeností škodíš. Mimochodem, taky bys měl chodit na terapii a nečekat od piluleček zázrak. Ale zamakat a vzít léčbu taky do svých rukou.
Samozřejmě, že některé věci léky nevyřeší, ale přesto se předepisovaly, předepisují a budou předepisovat i nadále. Že jsme každý individuální a každému zabírá tento typ léků jinak, to nijak nerozporuji a ve svých příspěvcích to zmiňuji.
Kolega si nemůže nic vsugerovat, když o skutečnosti, že mu prášky moc nepomáhají tu psal ještě předtím, nežli jsem tu já začal popisovat negativní účinky některých léků. Navíc kromě popisu negativních účinků některých léků, tu popisuji i léky, se kterými mám dobré zkušenosti, tudíž třeba kolega může o tyto léky požádat svého psychiatra a věřit tomu, že mu konečně zaberou a bude se cítit dobře ![]()
Co se týče mě samotného, tak zázrak od léků opravdu nečekám, po 8 letech jejich užívání si myslím, že už na to mám nárok
Na terapie jsem docházel, bohužel kvůli době covidové jsem musel přerušit, ale od léta začnu znovu.
Máš pravdu v tom, že je třeba na sobě pracovat, protože tyto léky ulevují jen následkům, ale je nutné odstranit příčinu. Tady je úplně perfektní přirovnání s bolavými zuby, protože bolest můžeš tlumit analgetiky, ale dokud ti zubař zub nespraví, budeš muset prášky užívat pořád. Na druhou stranu je ale třeba mít na paměti, že psychická onemocnění nejsou onemocnění somatická a mají svá specifika. Navíc dokud se postižený člověk sám od sebe nerozhodne na sobě zapracovat, pak ho k tomu nikdo nemůže donutit. To mi připomíná jeden článek, který jsem četl. Je o terapii mužů, kteří týrají své partnerky a někdy i děti a doktor tam doslova říká: „Pokud tu někdo řekne jsem tu kvůli manželce, pak mu pomoci nemůžeme.“
@OmylCZ píše: Že já jsem se vůbec narodil ):
Zítra dej hlavně vědět, jak jsi dopadl u doktorky ![]()
@Mr.Unlucky No jako doktorka mě trochu uklidnila a řekla že kdyžtak půjdu na chvíli do léčebny
@OmylCZ píše:
@Mr.Unlucky No jako doktorka mě trochu uklidnila a řekla že kdyžtak půjdu na chvíli do léčebny
No super! Bráchovi v léčebně také moc pomohli a já bych tam klidně na chvíli taky šel, kdybych mohl. I někteří doktoři tam můžou být fajn a opravdu ti pomoci.
Poslouchej meleš tu fakt hov.na
některý věci prostě léky nevyřeší. A každej jsme jinej. Jedná úzkost není stejná jako druhá. To stejny deprese a i zbytek. To stejny léky. Takže tu zbytečně píšeš o negativních účincích léků, když je to individuální. A měl bys vědět, že si to borec klidně vsugeruje, páč psychika je svině a prostě mu tímhle rozpisem svých negativních zkušeností škodíš. Mimochodem, taky bys měl chodit na terapii a nečekat od piluleček zázrak. Ale zamakat a vzít léčbu taky do svých rukou.