Opět vozík za kolo

92
29.3.10 11:31

Opět vozík za kolo

Vím, že už tady proběhla řada diskuzí ohledně vozíků za kolo, ale nikde jsem nenašla odpověď na moji otázku.
Teď v dubnu čekáme druhé mimi a hodně rádi jezdíme na kole. Malýho jsme teď o víkendu naučili jezdit na kole bez koleček a rádi bysme vyráželi na kolo všichni společně. Proto jsme si pořídili vozík za kolo, nic moc, stál 3000 Kc, značka jogger, ale už je to ten odpružený model. Výhodou má být, že se do něj dá upevnit i autosedačka pro malé děti a vozit je. Ale teď si tak říkám, jestli je vůbec vhodné tak malé děti vozit v takovém vozíku. Nemyslím hned, ale třeba tak za 2 měsíce, jak bude teplo. Není to pro tak malé dítě škodlivé? Myslím tím ty nárazy, určitě k nějakým otřesům bude dochazet, i když je odporužený, že? Jen dodám, že bydlíme na Jižní Moravě, takže žádné kopce, všude samé asfaltky a cyklostezky, stezky hlavne v lese, mimo silnice. Jezdili bysme jen tak na 2-3 hodiny, ne déle. Máte nekdo zkušenost, že byste vozili už tak malé děti ve vozíku za kolem? Není to nezdravé pro tak malé děti? Strašně jsem se těila, jak budeme všichni jezdit, a teď to vypadá, že bude jezdit jen manžel se synem, a já budu s miminkem doma. Co si o tom myslíte? Je možné už s tak malým mimi jezdit?
Budu ráda za jakoukoliv zkušenost.
Díky, Šárka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
781
29.3.10 11:35

Ahoj, my jsme začali jezdit, když byly Ondrovi asi tři měsíce, do té doby bylo hnusně (je únorový). Máme tedy Chariot a v něm tu miminkovskou vložku, nevím, jak přesně je to s vaším vozíkem, ale za nás musím říct, že Ondra byl moooooc spokojený :).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
751
29.3.10 11:59

Sarulko a jak jste s Joggerem spokojení? Vzhledem k ceně nás taky láká…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9454
29.3.10 12:05

my uz taky jezdime a mame odpruzenej kranich…taky nizsi cenova…spokojenost :palec: to mas stejny jak dyz jede v kocaru po polnacce…nebo tady na jizni morave po silnicich…treba dalnice bratislava - brno myslim mluvi za vse…a jezdime tam casteji jak na kole :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3034
29.3.10 12:09

Ahojky, naše malá jezdila ve vozíku od 4 měsíců a byla spokojená. Vždycky usla jako dudek :lol: Je lednová tak to ani dřív vyrazit nešlo.
Taky máme ten jogger a nám vyhovoval a malá je v něm spokojená…a využívaly jsme ho i minulý rok a to měla malá 18 měsíců a byla vysmatá a spokojená

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
92
29.3.10 12:45

Delfino,
my máme ten vozík asi měsíc koupený a zatím leží na půdě. Vzhledem k tomu, že za týden rodím, tak na kole teď nejezdím a malej už jezdí sám. My jsme ho kupovali hlavně kvůli miminku. Takže vůbec nemůžu dát žádný reference. Vůbec nevím, zda je dobrý a nebo, ale musím přiznat, že jsme na dražsí neměli, a tak jsme vzali tento. Jak jsem psala, tak nebudeme jezdit dlouhý trasy, tak SNAD budeme spokojeni. Asi je lepší ten dražsí. No uvidíme.

Mikitoo,
tak to máš fakt pravdu. Dalnice je hrozná, než někam dojedeš, tak je člověk vyklepanej. Tak snad se to dá přirovnat k tomu kolu.

Jsem ráda, že je Vás víc co vozíte tak malý miminka. Pokud tam ta sedačka půjde připevnit, tak to teda taky zkusíme.

šárka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2588
29.3.10 13:14

My máme taky joggger. Sice jsme v něm začali vozit malou až v 5 měsícíh (je listopadová), ale byla moc spokojená. Chvilku mi trvalo než jsem vykoumala jak tam tu autosedačku připevnit, ale držela perfektně a malá okamžitě usínala.
Pokud můžu poradit, tak jestli budete vozík používat pouze za kolo, tak bych sundala přední kolečko a madlo. Vozík je tak o něco lehčí :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1885
29.3.10 13:38

Ahojky, tak my máme Croozer. Cena byla tedy podstatně vyšší, než píšete vy všechny, ale spokojenost maximální :palec: . My měli teda i koupenou skořepinu přímo od výrobce, ale jelikož jsme byli prvně na kolech , když byly malému 3 týdny, měla jsem ho též v autosedačce. Byli jsme na víked v Tyrolech a malému to ježdění vůbec nevadilo a spokojeně si spinkal :-D Navíc máme i to přední kolečko, takže z vozíku uděláme ve vteřině i kočár a můžeme jít někam pěšky a já to používala i na brusle… Můžu jen doporučit!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
92
29.3.10 13:54

Holky díky moc za rady. Fakt jste mě uklidnily. Měla jsem trochu obavy, že tak levný vozík nebude nic moc, ale teď začínám být nadšena :-D
Už se těším až vyjedeme. Šárka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5162
29.3.10 14:08

první vyjížďky jsme dělali po rovinkách a relativně pomalým tempem, aby to moc nedrncalo. Ono to stejně drncalo, ale tak nějak příjemně, že synek rychle usínal. Jen jsme museli zastínit proti sluníčku. Další léto už jsme moc nestínili, už moc nespal a raděj koukal ven. Vždycky byl spokojenej :palec:
Máme taky croozer a spokojenost veliká.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
neczuz
29.3.10 14:14

Myslím, že je to jako se vším. Noc se nemá přehánět. Pro miminko to sice asi nebude nejvhodnější, stejně jako dlouhé sezení v autosedačce. Tak občas a na chvíli to asi vadit nebude. Až bude starší, budete si moct dovolit delší cesty. Já tedy ve 2 měsících byla ze všeho ještě nějak mimo, všechno jsem řešila a cestování na kole bych si moc neužila, ve 3-4 měsících už byla mnohem větší pohoda, mimčo už jsem znala, věděla jsem, kdy chce spát, kdy kojit, sno všechno snáz naplánovat. Tak je třeba zohlednit i toto. My byli v 5ti měsících na běžkách s vozíkem a bylo to bezva, už se nemůžu dočkat na kolo.

• Citovat
  • Upravit
17026
29.3.10 17:31

Ahojky,
ja teda zkusenost nemam,ale jsem moc rada,jake tu holky pisou zkusenosti.Na koupi voziku se teprve chystam,mimco se ma narodit v cervenci a pocitam tak v zari bych uz s nim ve voziku rada vyrazila.Jezdime na kole hodne,ale po tech dvou mesicich to budou jen nejake male trasy(myslim,ze ani ja nebudu schopna nejakych delsich vykonu :lol: ).A rada bych taky vozik s kocarkovym setem,abych mohla s nim i bruslit(no mam velke plany 8-) ),takze v tech dvou mesicich mimca by to snad jit melo,i kdyz se bude jednat spis o kratsi casove useky..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
neczuz
29.3.10 22:02
Any píše:
A rada bych taky vozik s kocarkovym setem,abych mohla s nim i bruslit(no mam velke plany 8-) ),

Pozor - s kočárkovým setem ( U Chariota nebo Croosera) si nezabruslíš - jsou to malinká kolečka, bez brzdy. Musíš mít joggingový se - jedno větší kolo. Nevím jak je to u jiných vozíků.

Jinak my jsme zainvestovali do Chariota- na kole jezdím opravdu hodně, cca 3-4t km za rok. Jezdíme s vozíkem i na běžkách - to s ostatními vozíky nejde, jedině Crooser a ten nemá odpružení, a dodatečné odpružení od velofiala ho zase rozšíří a nevjedu s ním do domu. Nedovedu si představit složit vozík venku, táhnout v zubech kolo, dítě a vozík.

• Citovat
  • Upravit
781
29.3.10 22:11
neczuz píše:
Any píše:
A rada bych taky vozik s kocarkovym setem,abych mohla s nim i bruslit(no mam velke plany 8-) ),

Pozor - s kočárkovým setem ( U Chariota nebo Croosera) si nezabruslíš - jsou to malinká kolečka, bez brzdy. Musíš mít joggingový se - jedno větší kolo. Nevím jak je to u jiných vozíků.

Jinak my jsme zainvestovali do Chariota- na kole jezdím opravdu hodně, cca 3-4t km za rok. Jezdíme s vozíkem i na běžkách - to s ostatními vozíky nejde, jedině Crooser a ten nemá odpružení, a dodatečné odpružení od velofiala ho zase rozšíří a nevjedu s ním do domu. Nedovedu si představit složit vozík venku, táhnout v zubech kolo, dítě a vozík.

Přesně tak :). Kočárkový set jsou malá otočná kolečka, když třeba jedeš na dovolenou a nechceš už brát kočárek, tak aby se ti líp chodilo po městě nebo obchodech. Na brusle je super mít brzdu, my ji u Chariota máme, ke Croozeru se dá dokoupit a jinak nevím…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17026
29.3.10 22:46

holky dekuju,

ja se spatne vyjadrila,samo jsem myslela jogging set na brusleni(a kocarkovy teda taky 8-) )proste 3v1 :lol: a s brzdou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma jóga pro zdravé tělo

Ikona - Karolína Racková

Karolína Racková