Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Dobrý den, jedna slečna mě požádala o styk za účelem oplodnění s tím, že se bude o dítě starat sama a mě jako otce nepřízná - nechtěla abych dítě vídal a ani abych platil alimenty. Bohužel den po výkonu změnila názor s tím že mě stáhne z kůže. Bohužel mám jen jako důkaz konverzaci na facebooku a po sms. Dá se nějak proti tomu bránit když bude těhotná a bude mě chtít uznat za otce i když šlo jen o oplodnění bez nároku na tátu? Nemusíte mi psát že sem blbej že jsem na to přistoupil, to už teď taky vím. Jen mě zajímá, co na to zákon a jaké mám možnosti se tomu vyhnout protože o dítě nestojím, nemám otcovský pud a peníze na alimenty platit za dítě které nechci platit taky nechci. Jde o to že když existují spermabanky, tak jestli je možné i to co jsem udělal. Stalo se to v sobotu takže ještě nevím jak to dopadne ale i tak mám obavy takže je třeba počítat i se špatnou variantou.
ne opravdu se nemůžeš nijak bránit, budeš platit jak mourovatý protože za blbost se platí… a víš co, co kdybys začal mít radost z toho, že se ti narodí dítě, které můžeš vídat a být součástí jeho života?
@korunovanej_vul teoreticky o tom vím prd, ale jedine co me napadá je podat TO pro podvod - jestli to mas jak doložit…protože tohle proste podvod je. A jinak - fakt trefná přezdívka…
![]()
Sorry, ale si fakt @korunovanej_vul
kolik ti je? že máš takové myšlení?
@korunovanej_vul
to ses nebál pohlavních nemocí? No za blbost se platí, pokud bude těhotná trvej na testu otcovství, třeba to nezkusila jen na Tebe Placení se nevyhneš ale pak máš nárok i se stýkat s dítětem, budeš v rodné listě dítěte. To jsi moc nepřemýšlel co ![]()
A to mě ještě napadá, jestli už holka nebyla těhotná a taky až jí řekneš, že nebudeš platit aby tě neudala za údajné znásilnění. Jo chlapče doufám že jsi troll protože jinak jsi si zadělala na pěkný prů..švich
@Marie432875 píše:
@korunovanej_vul teoreticky o tom vím prd, ale jedine co me napadá je podat TO pro podvod - jestli to mas jak doložit…protože tohle proste podvod je. A jinak - fakt trefná přezdívka…![]()
![]()
Tak to se cajti umlátí smíchy.
A ne, podvod to není. Z hlediska zákona, alespoň ![]()
@korunovanej_vul V případě, že by slečna otěhotněla, tak zajít k právníkovi. A požadovat testy otcovství. Mě pobavila trefná přezdívka. ![]()
Žádné zákonné možnosti nemáte. Pokud se nebudete chtít dohodnout, tak proběhne soud o určení otcovství.
Oplodnění od anonymního dárce funguje pouze v rámci lékařské péče a v jasně indikovaných případech.
Myslet znamená hov*no vědět. Ověřovat svoje dojmy jste si měl předem, teď vám nezbývá než přijmou zodpovědnost za svoje činy.
Můžeš mít důkazů třeba metrák, můžeš mít i sepsanou smlouvu, ale stejně máš smolíka. Alimenty jsou pro dítě a matka nebo dítě je po tobě můžou kdykoliv požadovat a to až do 26let věku, pokud bude dítě studovat. Toho se, ale asi bát nemusíš, protože inteligenci evidentně nemá po kom zdědit. Příště si nejdřív nastuduj příslušné zákony, které se tě týkají, a teprve potom konej…
@ka2ka jo, že že už je v tom a chce to hodit na nějakého troubu je taky možnost - je fakt, že ty testy otcovství by měly proběhnout v každém případě.
Pokud autor má uložené a zálohované printscreeny komunikace o tom že po něm chce dítě, tak s obviněním ze znásilnění v ČR nemá nárok.
Asi si najdi nejakeho dobreho pravnika, treba bys to nejak uhral diky te konverzaci na fcb, no ale kazdopadne v pripade „pozitivniho vysledku“ trvej na testech otcovstvi, zatim to vypada, ze slecna uz je v tom a potrebuje to na nekoho hodit.