Opravdu je to na vesnici normální?

Anonymní
30.8.12 19:40

Opravdu je to na vesnici normální?

Dnes k večeru se mi stalo něco, čemu moc nerozumím a prosím vás o názor co si o tom myslíte a jak by jste se zachovali vy :nevim:
Jsem z Prahy, přítel z vesnice.Jeli jsme na návštěvu k jeho rodičům do jeho rodné vsi a odpol.jsem se šla projít a do obchodu. Cestou mě potkala starší paní a hned na mě ahoj, která tu jsi, tebe jsem tu ještě neviděla a prostě si chtěla povídat. Já vyjevená říkám paní„my si tykáme? Tak jo, jak se máš?“ :mrgreen: No prostě jsem jí neznala, viděla poprvé v životě a zarazilo a naštvalo mě, že mi tyká jak nějakýmu usmrkánkovi :nevim: Nevim, asi byla moje reakce trochu moc, ale já byla dost překvapená :think:
No a hned se to rozneslo po vsi a doma(u skoro tchýně)jsem dostala kázání od celý rodiny. Přítel mi vynadal, že nemám úctu ke stáří a že na vesnici starší lidi těm mladým tykaj 8o Skoro tchýně mi vynadala, že jsem nána a že je ostuda po celý vsi.....No prostě aféra o tom, že jsem nevychovaná 8o neumím se chovat apod. 8o :zed: Chci se zeptat vás z vesnice, opravdu to tam takhle chodí? :think:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6836
30.8.12 19:42

Normální to není, reagovala bych stejně :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7907
30.8.12 19:43

No popravdě. Pokud to byla opravdu nějaká babka, tak to většinou dělají. A mně by nenapadlo jí hned tykat. A navíc nic špatného v tom nevidím. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4306

Měli tě poučit, pokud mají takové zvyky. Já bych reagovala podle sympatií k dané osobě, která mi tyká, pokud by mi to vadilo, tak bych reagovala podobně jako ty anebo šla dál a nereagovala na výzvy k legitimování se :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6569

Tady to normální je, nijak mi to žíly netrhá :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
504
30.8.12 19:44

Ahoj, to se mi taky stalo ale nějak jsem na to nereagovala a nevadilo mi to

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Betty03

Taky tady u nás by si teda tykat jen tak nedovolili, je tu řekla bych víc městský styl, že jsme příměstská vesnice. Ale dovedu si představit, že v nějaké zapadlé vísce na Vysočině to tak funguje.
Já bych teda asi nevystartovala na paní ohledně tykání, ale slušně bych odpověděla dvěma větama a odporoučela se.

• Citovat
  • Upravit
2282

Normalni to neni. Nesnasim kdyz mi lide ktere neznam bez duvodu tykaji.
Na vesnici kam jezdim za pribuznymi je to taky nekdy na palici, ale az takhle zatim ne :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7907
30.8.12 19:45

Holky bez urážky, ale takhle fakt reagují lidi z města :mrgreen: :mrgreen: Mně nepřijde na tom nic děsného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4306
30.8.12 19:46
@Petra2829 píše:
No popravdě. Pokud to byla opravdu nějaká babka, tak to většinou dělají. A mně by nenapadlo jí hned tykat. A navíc nic špatného v tom nevidím. :mrgreen:

Mě vadí, že přítelova matka mi tyká a já jí mám vykat. A to žádná babka není, ale v rámci zachování dobrých vztahů jsem se neozvala :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
314
30.8.12 19:46

Myslím, že to tam tak chodí, ta teta si může třeba myslet, že Tě znala jako malou. Třeba jsem na vesnici zažila i to, že syn své matce i v 50 letech zase vykal. Nevím, mě to přijde normální. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7907
30.8.12 19:47

@JanaK88 Tak to já taky nehrotím. Co ti na tom tak vadí? Ale zase jsem taková že pokud mi něco vadí, tak to prostě povím. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Sayonare
30.8.12 19:47

Tak s tím mám úplně ty samé zkušenosti :mrgreen: já teda reaguju stejně a nenechám si všechno líbit. Na vsi je to bohužel normální, ale já to neberu. Taky jsem měla kvůli tomu zle a prý co na to lidi a že je ostuda :mrgreen: no mě tyhle řeči lezou jedním uchem sem a druhým tam. Všem jsem prostě oznámila, že tady můžou mít zvyky jaký chtějí, ale já s tím nesouhlasím a úpřimě, co si myslí a říkají lidi mě ani trošku nezajímá. Přesně ale vím, jak se cítíš a jak si naštvaná. Buď svá a nedej se, ukaž jim, že nejsi jako oni a že máš prostě svoje názory. Mě to teda pomohlo. Ze začátku to byli nervy, ale pak to všichni pochopili a vzdali to :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
504
30.8.12 19:48

@JanaK88 no promin ale to že jsem přitelovo matce vykala bylo samozřejmé a ona mi taky tykala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1848
30.8.12 19:48

No já jsem z vesnice a jsem na tohle u starších lidí zvyklá, oni se prostě zajímají, kdo jim to courá po dědině :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí