Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
No popravdě. Pokud to byla opravdu nějaká babka, tak to většinou dělají. A mně by nenapadlo jí hned tykat. A navíc nic špatného v tom nevidím. ![]()
Měli tě poučit, pokud mají takové zvyky. Já bych reagovala podle sympatií k dané osobě, která mi tyká, pokud by mi to vadilo, tak bych reagovala podobně jako ty anebo šla dál a nereagovala na výzvy k legitimování se ![]()
Ahoj, to se mi taky stalo ale nějak jsem na to nereagovala a nevadilo mi to
Taky tady u nás by si teda tykat jen tak nedovolili, je tu řekla bych víc městský styl, že jsme příměstská vesnice. Ale dovedu si představit, že v nějaké zapadlé vísce na Vysočině to tak funguje.
Já bych teda asi nevystartovala na paní ohledně tykání, ale slušně bych odpověděla dvěma větama a odporoučela se.
Normalni to neni. Nesnasim kdyz mi lide ktere neznam bez duvodu tykaji.
Na vesnici kam jezdim za pribuznymi je to taky nekdy na palici, ale az takhle zatim ne ![]()
Holky bez urážky, ale takhle fakt reagují lidi z města
Mně nepřijde na tom nic děsného.
@Petra2829 píše:
No popravdě. Pokud to byla opravdu nějaká babka, tak to většinou dělají. A mně by nenapadlo jí hned tykat. A navíc nic špatného v tom nevidím.
Mě vadí, že přítelova matka mi tyká a já jí mám vykat. A to žádná babka není, ale v rámci zachování dobrých vztahů jsem se neozvala ![]()
Myslím, že to tam tak chodí, ta teta si může třeba myslet, že Tě znala jako malou. Třeba jsem na vesnici zažila i to, že syn své matce i v 50 letech zase vykal. Nevím, mě to přijde normální. ![]()
@JanaK88 Tak to já taky nehrotím. Co ti na tom tak vadí? Ale zase jsem taková že pokud mi něco vadí, tak to prostě povím. ![]()
Tak s tím mám úplně ty samé zkušenosti
já teda reaguju stejně a nenechám si všechno líbit. Na vsi je to bohužel normální, ale já to neberu. Taky jsem měla kvůli tomu zle a prý co na to lidi a že je ostuda
no mě tyhle řeči lezou jedním uchem sem a druhým tam. Všem jsem prostě oznámila, že tady můžou mít zvyky jaký chtějí, ale já s tím nesouhlasím a úpřimě, co si myslí a říkají lidi mě ani trošku nezajímá. Přesně ale vím, jak se cítíš a jak si naštvaná. Buď svá a nedej se, ukaž jim, že nejsi jako oni a že máš prostě svoje názory. Mě to teda pomohlo. Ze začátku to byli nervy, ale pak to všichni pochopili a vzdali to ![]()
@JanaK88 no promin ale to že jsem přitelovo matce vykala bylo samozřejmé a ona mi taky tykala
No já jsem z vesnice a jsem na tohle u starších lidí zvyklá, oni se prostě zajímají, kdo jim to courá po dědině ![]()
Dnes k večeru se mi stalo něco, čemu moc nerozumím a prosím vás o názor co si o tom myslíte a jak by jste se zachovali vy
No prostě jsem jí neznala, viděla poprvé v životě a zarazilo a naštvalo mě, že mi tyká jak nějakýmu usmrkánkovi
Nevim, asi byla moje reakce trochu moc, ale já byla dost překvapená 
Skoro tchýně mi vynadala, že jsem nána a že je ostuda po celý vsi.....No prostě aféra o tom, že jsem nevychovaná
neumím se chovat apod.
Chci se zeptat vás z vesnice, opravdu to tam takhle chodí? 
Jsem z Prahy, přítel z vesnice.Jeli jsme na návštěvu k jeho rodičům do jeho rodné vsi a odpol.jsem se šla projít a do obchodu. Cestou mě potkala starší paní a hned na mě ahoj, která tu jsi, tebe jsem tu ještě neviděla a prostě si chtěla povídat. Já vyjevená říkám paní„my si tykáme? Tak jo, jak se máš?“
No a hned se to rozneslo po vsi a doma(u skoro tchýně)jsem dostala kázání od celý rodiny. Přítel mi vynadal, že nemám úctu ke stáří a že na vesnici starší lidi těm mladým tykaj