Opravdu teď není práce?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
66844
7.3.21 09:59

Ja tu od chlapce s nickem @Bozislava cetla o praci v Amazonu, dojizi firemnim autobusem, vydela si 25-28 t cisteho, jestli si to dobre pamatuju.

@michaela.aleachim jinak u drah pracuje muj manzel, mam u nich hone pratel a znamych, CD patri k zamestnavatelum, kteri zamestnavaji za pomerne slusne platy i lidi se ss vzdelanim. Nabizeji volna mista i v praze.
 https://ceskedrahy.jobs.cz/?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106908
7.3.21 10:03
@Anonymní píše:
Ahoj, zaujalo mne pár dnešních diskuzí a na popud tento zakládám diskuzi svojí. Opravdu není práce, jak se teď říká? Nenafukuje se to trochu? Několik mých známých teď v poslední době změnilo práci a našli celkem rychle, a to v různých oborech…tak jak to tedy je?

asi zalezi co nabizis, co hledas, platové ohodnoceni a ci te na trhu prace diskvalifikuje…u mne to byl určitě vek, u někoho děti, nějaké fyzické, zdravotní omezeni

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10651
7.3.21 10:10
@michaela.aleachim píše:
@Janasas

a on nabizel jakou praci? stalou na HPP nebo jen privydelek? to je jak jsem ted tady resila. lidi potrebuji jistotu a ne jen narazovou brigadu.. ono je to i o tom ze pokud pujdes na chvili nekam delat, prijdes o podporu v nezamesnanosti. prijdes o davky apod. takze ve vysledku je pro lidi lepsi byt doma a mit nejaky prijem nez jit jen delat na chvili a prijit o vse.. ja taky musela ukoncit smlouvu na recepci kde jsem byla na dpp protoze bych nemela pak podporu v nezamestnanosti.. pokud clovek zije sam nemuze si dovolit jen chvilkovou brigadu ta mu nezaplati najem apod.. lidi hledaji stalou praci..

taky se muj kamarad divil ze se mu nikdo neprihlasil jako pomocnick do jeho firmy delaji internet zvonky kamery v baracich a presne tohle jsme mu rikala lidi potrebuji jistoty.. potrebuji praci kde kdyz skonci v karantene ze budou mit s toho na najem.. u prace ne dpp a dpc toto neni.. sama jsem v listopadu zkoncila po tydnu v agenture protoze onemocnim a nemam na najem a jidlo.. tohle si muzou dovolit lidi kteri neziji samy.. normalni prace je ted poskromnu… lide chteji mit jistotu…

tak to mam ja a tak to maji jiny..

jako nepochopila jsem proc jsem musela ukoncit smlouvu na dpp kdyz ty smeny tam nemam kazdy mesic.. na druhou stranu pak ten tyden v globusu pracak bral jako privydelek kdyz sem na uradu prace( to muze byt do 8 tis ale pozastavila se podpora v nezamesnanosti) takze na pracaku muzes jit delat brigadu ale musis ji mit jen na tyden ci dva ale nevyplati tik tomu podporu nebo i cely mesic.. ale smlouvu na dpp uz k tomu mit kdyz se hlasis nemuzes.. je to postavene na hlavu..takze ono zda v tom nebylo neco podpbneho ze kdyby lidi vzali chvilkovou praci tak aby na tom jeste vic netratili, ale to je jen moje domnenka

Takže záleží zda podnikatele v hospodach, kadernici, kosmetici apod.. dostávají 360 kč na den.. je možné že kdyby vzali brigádu na chvíli tak by nedostali nic.. ale o tohle já se nezajímala nevím jak to je jen me to napadlo jestli to nemuze byt i tim…

nezlob se na mě, místo těhle dlouhých postů na diskusním foru, by ses mohla dívat na různé portály se zaměstnáním. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21520
7.3.21 10:57

Vzdyt @michaela.aleachim uz nekolikrat psala, ze praci ma. Diva se jen po necem lepsim.
Pro me je to od ni celkem zajimave cteni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106908
7.3.21 11:22
@Kockazvysocan píše:
No a to je přesně ono. Než bys slevila, radši budeš na dávkách a budeme tě živit my všichni ostatní :poblion:

A co nabizis za práci a za kolik?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17.3.21 19:18

Zdravím všechny diskutující a dovoluji si oživit téma. Pracuji v mezinárodní společnosti, kde téměř neustále hledáme nové zaměstnance (nejde o nijak úzce profilované pozice, ale většinou o pozice do skladu, popřípadě kanceláře). Do cca 2 týdnů budeme rozjíždět nový projekt na cca 4 měsíce a opět tedy potřebujeme nabrat zhruba 30 zaměstnanců na tuto dobu - určitou. Dost mě překvapuje, že i v tomto případě je téměř nemožné najít lidi, co chtějí pracovat a k práci (ač skladnické) se postaví zodpovědně. Můžete mi říct, kde jsou všechny ty zástupy zaměstnanců, co ztratili práci v této nelehké době?? Pokud je tu někdo z oboru (třeba personalistika) může mi tuto situaci osvětlit? Ještě pro upřesnění ano - nehledame lidi se základním vzděláním a notorické fluktuanty, ale sdílíme ve Středočeském kraji tak stále nevychazím z údivu, že lidi prostě nejsou 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106908
17.3.21 19:44
@dva_chlapi_v_chalupe píše:
Zdravím všechny diskutující a dovoluji si oživit téma. Pracuji v mezinárodní společnosti, kde téměř neustále hledáme nové zaměstnance (nejde o nijak úzce profilované pozice, ale většinou o pozice do skladu, popřípadě kanceláře). Do cca 2 týdnů budeme rozjíždět nový projekt na cca 4 měsíce a opět tedy potřebujeme nabrat zhruba 30 zaměstnanců na tuto dobu - určitou. Dost mě překvapuje, že i v tomto případě je téměř nemožné najít lidi, co chtějí pracovat a k práci (ač skladnické) se postaví zodpovědně. Můžete mi říct, kde jsou všechny ty zástupy zaměstnanců, co ztratili práci v této nelehké době?? Pokud je tu někdo z oboru (třeba personalistika) může mi tuto situaci osvětlit? Ještě pro upřesnění ano - nehledame lidi se základním vzděláním a notorické fluktuanty, ale sdílíme ve Středočeském kraji tak stále nevychazím z údivu, že lidi prostě nejsou 8o

Ti co přišli o práci hledají určitě stálou práci ne na 4.mes. Taky jsi nenapsal plat a podmínky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66844
17.3.21 19:48

@dva_chlapi_v_chalupe co nabizite? Co je doba urcita na tuto dobu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
emouen
17.3.21 20:05

@dva_chlapi_v_chalupe
Tak záleží jaká je pracovní doba, lokalita, mzdové podmínky, pověst firmy. Když se nehlásí, musíte zlepšit pracovní podmínky, nabídnout lepší mzdu, přidat benefity. Jestli je to někde dál od většího města, tak zařídit svozový autobus zdarma, ubrat ze svých požadavků, nabídnout lepší pracovní dobu bez víkendů, zkrácené úvazky pro studenty, maminky na rodičovské dovolené. Jestli to nepomůže, tak lidé fakt nejsou nebo potřebují práci na déle než 4 měsíce.

• Citovat
  • Upravit
846
17.3.21 20:10
Zdravím všechny diskutující a dovoluji si oživit téma. Pracuji v mezinárodní společnosti, kde téměř neustále hledáme nové zaměstnance (nejde o nijak úzce profilované pozice, ale většinou o pozice do skladu, popřípadě kanceláře). Do cca 2 týdnů budeme rozjíždět nový projekt na cca 4 měsíce a opět tedy potřebujeme nabrat zhruba 30 zaměstnanců na tuto dobu - určitou. Dost mě překvapuje, že i v tomto případě je téměř nemožné najít lidi, co chtějí pracovat a k práci (ač skladnické) se postaví zodpovědně. Můžete mi říct, kde jsou všechny ty zástupy zaměstnanců, co ztratili práci v této nelehké době?? Pokud je tu někdo z oboru (třeba personalistika) může mi tuto situaci osvětlit? Ještě pro upřesnění ano - nehledame lidi se základním vzděláním a notorické fluktuanty, ale sdílíme ve Středočeském kraji tak stále nevychazím z údivu, že lidi prostě nejsou 8o

Wow moc vtipný! :mrgreen:

Hele, chápeš, že v jedné větě v podstatě říkáš, že nesnášíš fluktuanty, ale zároveň tady nabízíš fluktuantskou pozici na dobu určitou - 4 měsíce? :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.3.21 20:20

No a není to tím, že většina lidí chce HPP a nějakou stabilnější práci? Nenabíráte spíše brigádníky na DPP? Jestli není háček tady… :think:

• Citovat
  • Upravit
21520
17.3.21 20:22

@holkazprahy1 jeste je tam vtipne to cca 4 mesice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17.3.21 21:48

Mno projekt na cca 4 měsíce se bude teprve rozbíhat a ano na ten je v plánu přijmout zejména zaměstnance na DPP… situace uchazečů na HPP však není o moc lepší… vypadá to tak, že situace na trhu práce není asi tak dramatická… v případě, že bych přišel o práci a měl doma rodinu, která je na mém příjmu závislá, tak asi opravdu vzal co je jen k dispozici, třeba i za 28000.- hrubého, což je v současnosti nejnižší plat, který naše firma nabízí… ale asi není tak zle, jak se občas tvrdí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66844
17.3.21 22:07
Mno projekt na cca 4 měsíce se bude teprve rozbíhat a ano na ten je v plánu přijmout zejména zaměstnance na DPP… situace uchazečů na HPP však není o moc lepší… vypadá to tak, že situace na trhu práce není asi tak dramatická… v případě, že bych přišel o práci a měl doma rodinu, která je na mém příjmu závislá, tak asi opravdu vzal co je jen k dispozici, třeba i za 28000.- hrubého, což je v současnosti nejnižší plat, který naše firma nabízí… ale asi není tak zle, jak se občas tvrdí…

jako sorry, praci na 4 mesice na DPP pro zoufalce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17.3.21 22:10
@matkabagristy píše:
jako sorry, praci na 4 mesice na DPP pro zoufalce

Lepší než pracák, bych teda řekl

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek