Opruzení a hygiena

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6895
23.2.11 21:58

Moje sestra ted tohle řeší taky.myje vodou,používá bepanten,větrá a červení jsou pořád.dneska zjistila,že to bude plenkáma pempers s-p.:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7576
23.2.11 21:58

Doma používám namočený látkový kapesník, vlhčené ubrousky spíš na cesty (Pampers Sensitive nebo Nivea NewBorn.) Po otření vždycky důkladně osuším, mažu přes den mastičkou z lékárny, na noc a na cestách Bepanthenem (sudokrem malé vůbec nevyhovoval, měla po něm červené záhyby kůže.) V tomhle věku jsem přebalovala min.14× za den, 3hodiny v jedné plence se mi zdá docela dost i teď (používám Pampers Premium Care, jiné jsem nikdy nezkoušela.) Červené pupínky měla až teď (10měs), když si dám víc mandarinek nebo kiwi (stále kojím.)
Fialovou vodičku - genciánu bych nepoužívala, vysušuje a kůže je náchylnější na „rozežrání“ močí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12332
23.2.11 22:00
Alpaka píše:
Já bych taky zrušila ubrousky, mýt pod tekoucí vodou - kohoutkem. Přebalovala bych tedy častěji - pro mě je 2,5 hod max. ikdyž není opruzený. Když je v látkovkách, tak přebaluji po každém čurání - tedy půl hodině až hodině.Jinak na opruzeninu je nejleší žádná plína - dát ne nějakou nepromokavou podložku, látkovou čtvercovku pod zadek dítěte. Dítěti obléct tričko a na nožičky návleky a zadek nechat bez plenky. A větrat větrat větrat.

tobě mladý hlásí, že je počůraný :think: já bych to nedala tak často…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81481
23.2.11 22:01
AnastazieB píše:
A možná by stálo za to, dát do jednorázovky látkovou plenku a po každém počůrání dát suchou - prostě hodně přebalovat.

To je podle mě blbost. Jedním čtvercem to vždycky projde do plenky a v té se to pak bude rozkládat.
když už, tak fakt zkusit přejít na látku -čtverce má doma každý, stačí přikoupit svrchní kaljhotky s PUL ZÁTĚREM. Pak může přebalovat po každém čurání a není škoda vyhodit „málo“ využitou plenku. A dítě bude počád v suchu. Nejlepší je ale holý zadek bez plenky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1712
23.2.11 22:01

Taky jsme po Pamperskách byli opruzení. A pak ještě po těch z DM. :-x

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81481
23.2.11 22:05
Boriska píše:
Alpaka píše:
Já bych taky zrušila ubrousky, mýt pod tekoucí vodou - kohoutkem. Přebalovala bych tedy častěji - pro mě je 2,5 hod max. ikdyž není opruzený. Když je v látkovkách, tak přebaluji po každém čurání - tedy půl hodině až hodině.Jinak na opruzeninu je nejleší žádná plína - dát ne nějakou nepromokavou podložku, látkovou čtvercovku pod zadek dítěte. Dítěti obléct tričko a na nožičky návleky a zadek nechat bez plenky. A větrat větrat větrat.
tobě mladý hlásí, že je počůraný :think: já bych to nedala tak často…

Dřív se při každém počurání otřepal. Zbytek jsem nějak načasovala. Jinak já to taky nedávám vždycky. Jen doma a když je nálada. Když mi to přestane bavit, tak jedu podle hodin - po hodince a půl cca. Te´d začal hlásit sám, takže teď už si vybírat nemůžu a přebaluji a přebaluji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1906
23.2.11 22:09

Ná nesedly akorát Helen Harper, osypal se na bocích v místech tech pružných lepítek. Jinak klasickou opruzenu jsme taky několikrát měli ale to nebylo plínou. Když měl průjem, kakal vlastně pořád, kolikrát jen pár kapiček žluté vody a to dá té kůžičce zabrat. Pak fakt jedině voda, vzduch a sucho, pak trochu hojivého krému. Nám pomohl bepanthen. A ubrousky ani náhodou, žádné, jen vodu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12332
23.2.11 22:09
Alpaka píše:
Boriska píše:
Alpaka píše:
tobě mladý hlásí, že je počůraný :think: já bych to nedala tak často…
Dřív se při každém počurání otřepal. Zbytek jsem nějak načasovala. Jinak já to taky nedávám vždycky. Jen doma a když je nálada. Když mi to přestane bavit, tak jedu podle hodin - po hodince a půl cca. Te´d začal hlásit sám, takže teď už si vybírat nemůžu a přebaluji a přebaluji

aha, tak to jó, já jedu jedině podle hodin a to orientačně s těmi malými raubíři, někdy to je bohužel více, se zacyklím s jedním a je to v háji…díky za odpověď, musím stejně na dotaz do látkovek :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12332
23.2.11 22:18

a ještě k tazatelce - podle fotky v inkubátoru tipuju nedonošeňátko -tam je vlastně častější přebalování v podstatě nereálné,jestli je malá ještě hodně spavá, že? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
120
23.2.11 22:22

Ježiši moc děkuju za tolik odpovědí :) V porodnici mi toho právě moc neukázali, jen otřít vlhčeným ubrouskem a namazat čímkoliv a to jen když je pokakaná, jinak jen vyměnit plenku. Ubrousky už jsem zrušila a myji jen vodou. Holky a pochopila jsem dobře, že mám pak namazat jen zadeček až tedy vyléčíme ty pupíny co má i vepředu? Malinká má totiž ještě problém s kůžičkou ve všech záhybech - má jí hrozně citlivou a červenou, v tříslech, podpaždí a pod krčkem a tam jsem právě zatím mazala tím měsíčkovým olejíčkem, to mi poradila moje doktorka. Ach jo, nikdy bych nevěřila, že mě odrovná taková základní věc, jak umýt svoje dítě…navíc když u všeho tak neskutečně pláče, že bych pomalu brečela s ní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15074
23.2.11 22:23

Malá zatím na nic extra nereagovala, sem tam se něco objeví po hovínku, protože kadí často. Docela dobře zabíral obyčejnej čistej lanolin (ovčí tuk) koupenej v lékárně na váhu za pár kaček. Je to sice konzistence trochu lepivá, ale pár poďubkání a docela rychle se to zahojilo. Je to dobrý i na podrážděný bradavky. A obsahujou to různý krémy typu Bepanthen, Purelan ..
Na megaopruzení do krve bych to ale asi nedávala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
120
23.2.11 22:24

Barborka se narodila v 38. týdnu, takže byla donošená, ale vážila jen 2250, tak jsme byli 14 dní na nedonošeneckým oddělení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12332
23.2.11 22:26
Tingi píše:
Barborka se narodila v 38. týdnu, takže byla donošená, ale vážila jen 2250, tak jsme byli 14 dní na nedonošeneckým oddělení.

aha, tak to jo, já jsem u malé přisuzovala ty opruzeniny a větší citlivost té nedonošenosti

teď mě napadlo -není malá moc oblečená, že má ty pupínky ve všech záhybech, nepotí se? :think: s tím zkušenost nemám, neporadím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15074
23.2.11 22:28

A jak často třeba koupeš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
120
23.2.11 22:29

Mám jí jen v tričku nebo bodýčku a v zavinovačce, ale ona právě hodně pláče, protože jí trápí ještě ke všemu bříško, takže zpocená bývá dost často. Když jí zas nedám do zavinovačky, tak je hodně neklidná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí