Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj všem,
poslední týden řeším opruzelý zadeček dcerky a nezdá se mi, že by se to lepšilo
Používáme Genciálku (snad se to tak píše) a od doktorky máme Paveryl. Pořád přebaluju, mažu, patlám a nic moc. Neznáte někdo ještě nějaký jiný postup?
Děkuji
VaKa
Cauky,
nam vzdycky pomohl Bepanthen. Parkrat jsem zadecek namazala a bylo po opruzenine. Jinak mazeme Niveou proti opruzeninam a od te doby mame nastesti pokoj.
Romca a David
ahojky, v kurzu radili co nejvíce zadeček na vzduchu, umývat po kakání vodou a mýdlem a důkladně vysoušet, třeba i fénem:) Jinak nějakou mastičku s obsahem zinku (doufám že si to dobře pamatuju) - malej měl v těch vedrech opruzenou prcku, večer jsem to mázla Pytiolem a do rána byl v pohodě. Sice je tam napsaný že je pro větší děti, ale myslím že jednou to snad nevadilo a rychle mu to pomohlo.
Snad jsem aspoň trochu poradila, ahoj
Iv-ka a Lukin 3,5m
jo k tomu Bepantenu - je spíše jako prevence, jinak pokud už jse opruzenina horší, tak spíš nemazat, prý podporuje růst kvasinek. Aspoň si to tak pamatuju!
Ahoj Iv-ka stále nepřihlášená ![]()
Taky připojím svojí radu - co nejvíc větrat, držet zadeček v suchu (často přebalovat), potírat opruzeniny mateřským mlíčkem, moc dobrá je taky rybí mastička (ta namíchaná z lékárny je lepší než Rybilka)
Držím palce ať se to brzo zlepší
L.
Ahoj,
nam teda taky vzdycky pomohl Bepanthen, Klarka na opruzeniny hodne trpela, ale ja jsem ji teda pokakany zadecek vzdycky umyla vodou, popr. mydlem, vubec jsem doma nepouzivala ubrousky. Jen kdyz jsme nekde byli.
Lucka+Klarka 8m
Ahoj všem,
nám zase na opruzeniny zabírá mastička na opruzeniny od Weledy.
Rybilka nám vůbec nepomáhala.
Katka
Ahoj,my naštěstí moc na opruzeniny netrpíme,přes den mažu Niki dělanou rybí mastičkou z lékárny a na noc a při problému krémem od Weledy Calendula-Babycreme.Do rána ani pupínek.Je skvělá.Též k sehnání v lékárně.Přejem krásný den a žádné pupínky.N.
Ahojky,
rozhodně bych vynechala používání vlhčených ubrousků, zadeček jen omyj vodou a pořádně vysuš nějakým jemným ručníčkem.
Taky moc doporučuji fén, pokud to miminku nebude vadit
Vlažný vzduch prdelku pěkně vysuší, pak nech ještě větrat.
Nám taky na opruzeniny moc pomohl Pityol, když Bepanthen vůbec nezabral. A jeho krátkodobé používání nám dr. schválila.
Kamarádka si zase nemůže vynachválit Menalind (doufám, že to píšu správně), prý je velice účinný a často se používá i v nemocnicích např. na ošetření proleženin.
Tak ať jste brzy v pořádku!
Verča a Adámek
Abych nezapomněla, ta fialka nám pomohla hlavně ze začátku z „toho nejhoršího“, vysušila a urychlila hojení.
Doporučuji Měsíčkový kojenecký krém od Weledy a hedvábnou léčivou plenkovou vložku od Popolini.
Bepanten a rybí mast pomůže jen v začátku na mírná zarudnutí. Pokud je to rozjeté, tak jedině Pytiol! A nechávej mimčo častěli rozbalené…větrat.
Alenka
Přidám svou zkušenost
:
u nás záleží o jaký druh opruzeniny se jedná,pokud jde o mokvavé puchýřky tak nám pomohlo mazat genciánou a následně Imazol pastou(koupíš i bez receptu,s receptem je levnější)=vysušovat.
Pokud se jedná o klasickou červenou (suchou)opruzeninu tak se nám osvědčila Rybilka(lékárnice mě poučila že ta v tubě je úplně stejná jako ta na váhu-dělá to stejný výrobce a jedna už je v tubě a druhou ti prostě odkydnou z kyblíku
)
Samozřejmostí je v období opruzeniny často přebalovat(max co 2h.) a dokonce i 1× v noci(pokud se ti budí na kojo)
Hodně větrat mezi přebalováním,mýt vodou(ubrousky jen mimo domov a nejlépe se nám při opruzení osvědčily Pampers Sensitive)a sušit fénem,nebo nechat volně uschnout.
Toť všechny tipy a triky od nás-můžu říct že ,,boj,, s těmi puchýřky trval dost dlouho-cca 1 měsíc.Tak vydržať!!! ![]()
Gabka a Štěpán skoro 4měsíce
ahoj mě poradily umýt a vysušit,zasypat zásypem a po hodině teprve namazat rybilkou nebo něčím co používaš a co kryje.A pokud to je hodně až do krve,tak tento postup mě poradily v lékarně a přebalovat co hodinu a větrat zadeček.Nám to pomohlo za tři dny.taky jsem se toho nemohla zbavit.