Neznáte někdo ještě nějaký jiný postup na opruzeniny?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
72725
22.9.14 10:49

@maky86 nic, moc to neřeš, je to normální. odstranit to při koupání, nic moc víc neuděláš. Mladému se to dělá i mezi prstama, v podpaží, za ušima atd.. otírám, kontroluju..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27
22.9.14 11:02

Na to je nejlepsi sudocrem. Pouzivame na cervena mista krcku, za ouska i nekdy do podpazdi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16
22.9.14 12:03

Právě že to není suchá kůže, je to jako vlhká opruzeninka, je to v místech, kde má záhyby a jelikož nedrží ještě hlavičku, tak k tomu nejde nijak vzduch, není to moc velké a evidentně ho to ani nijak nebolí, když to mažu nebo otírám, ale není to zkrátka normální a nechci tomu šmudlíčkovi malinkýmu nijak ubližovat tim, že to necham jen tak…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
901
22.9.14 12:05

@maky86
jak jsem tu psala a další maminka taky pokud se mu odlupuje kůže a není červená nebo tak, nic to není to prostě tak mají, mám dvě dcery a každá z nich to měla, prostě rostou. A jak píšeš, tak mu tím rozhodně neubližuješ, spíš by jsi ubližovala kdyby jsi to zbytečně patlala různejma mastičkama atp ;) nech mu to a řeš to až když uvidíš zčervenání či něco podobného-tohle je naprosto přirozené

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27
22.9.14 15:45
@maky86 píše:
Právě že to není suchá kůže, je to jako vlhká opruzeninka, je to v místech, kde má záhyby a jelikož nedrží ještě hlavičku, tak k tomu nejde nijak vzduch, není to moc velké a evidentně ho to ani nijak nebolí, když to mažu nebo otírám, ale není to zkrátka normální a nechci tomu šmudlíčkovi malinkýmu nijak ubližovat tim, že to necham jen tak…

Jak jsem psala - sudocrem a zabere prakticky hned. Našemu malému mažeme doteď, i když stále méně. Dětská lékařka radila hlavně nijak nemýt a už vůbec né mýdlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
768
11.1.16 11:09

:mavam: ahoj všem
už asi 30 min čučim na krémy proti opruzeninám
mažeme bepanthenem, i přes to je malý občas opruzelý
a ted měl o víkendu průjem asi k zoubkům a zadek má jak pavián :,(
máte nějaké tipy co ještě vyzkoušet, má asi hodně citlivou kůži :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21311
11.1.16 11:15

@hedabedna ahoj. On bepanthen je dobry spíše jako prevence. Na uz vzniklé opruzeniny se mi nejvíc osvědčil sudocrem a pak rybilka, ale z te je mi soufl :lol: jo a večer pred spaním jsem nechávala cca pul hodiny větrat na podložce s holou prďkou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19571
11.1.16 11:18

@hedabedna ahoj, vyborny je tekuty pudr Tanno hermal. Uctivam ho, jako maly zazrak. A potom taky pokud pouzivas papirovy plinky, vymenit znacku. Male treba nesnese Pampersky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
maminka201
11.1.16 11:21

Imazol nej nej nej.Tee měla malá po stolici hrozně opruzenou pipinu, mazala jsem rybilkou, sudokrémem, bepan. a nic.Jely jsme na 3 týdenní kontrolu, hned jsem jim to ukázala a napsal mi Imazol(jde koupit i bez receptu)do 3 dnu ji to zmizelo :palec:

• Citovat
  • Upravit
10631
11.1.16 11:26

Za nás teda byla nejlepší Rybilka, používali jsme už v porodnici a zůstali jsme u ní. Cokoliv jiného, co jsme zkusili, jsme už nekoupili a zůstali jsme u té Rybilky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3871
11.1.16 11:35

Už na vzniklé opruzeniny mi byl doporučen odvar z dubové kúry (koupila jsem v lékárně) Opravdu to zabírá..celkově pomáhá na hojení poranění třeba i po porodu. Potírat postižené místo a větrat, větrat, větrat. Někdy je ta stolice jak žíravina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3348
11.1.16 11:44

Imazol. a infadolan.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11.1.16 11:45

Nám pomohl za asi 24hodin kokosový olej.. a větrat, byl co nejvíc nahatý, jen v dece zabalený :) má 7týdnů, takže občas něco zadělal, ale fakt jsme se toho hned zbavili a je klid :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
768
11.1.16 13:20

Moc díky :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
11.1.16 13:24
@hedabedna píše: :mavam: ahoj všem