Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj Holky tak píši jak to s tou naší prdelkou dopadlo…Za dva dny po oplachování hermánkem, větrání a mazání clciovkou byly opruzeninky o 90% lepší…třetí den večer úplně zmizely…a už víme čím to bylo…Naše slečna papala domácí přesnídávku z broskví a meruněk…vitamín C co v ovoci je obsažen je vylučuje v moči a pak způsobuje opruzeninky…od té doby nic a prdelka jak samet…když se malá pokaká omyji jí prdelku vlažnou vodou a dětským mycím gelem…nejvíce nám vyhovuje od HIPP a po každém počůrání otírám hermánkem…ani náznak po opruzeninkách…Vlhčené ubrousky používám a ikdyž měla Ellenka opruzeninky používála jsem je také…nemělo to vůbec na to vliv… ![]()
Ahoj, my toho tak vyzkoušeli kopu, ale s ničím jsem nebyla tak spokojená, jako s krémem Babylove z DMka, je to ten velký zelený kulatý ne v tubě. Ten používáme do dneška.
Ahoj, pritelovi se objevili opruzeniny v oblasti trisel a kolem penisu a hlavne porad mu to mokva. myslite ze mu to muzu na mazat detskym kremem co mame pro malyho aviril krem na opruzeniny?
Určitě může, ale je spíš otázka proč se to stalo, takže jestli ví, že se někde zapařil tak klidně mazat + větrat, ale jestli neví, tak spíš hledat příčinu (případně kožního dr. pokud bya to trvalo dýl)
@VendyList na to trpí můj manžel. Objevuje se mu to hlavně na tříslech a v podpaží, když se zapotí (prakticky celé léto na to trpí). Má to lepší, když nosí klasické trenky ze 100% bavlny - slipy, boxerky a směsi s umělými vlákny mu to zhoršují. Přišel na to, že to je u něj mykotického původu a používá Myfungar (jen při zčervenání), takže už to dlouho nedošlo tak daleko, aby to mokvalo.
U tvého přítele bych zkusila jako na dítě. Klidně i pudr, ten to vysuší. Koupat v heřmánku, větrat a mazat a pak bych zjišťovala, co to způsobilo, aby se to neopakovalo.
Zkousela jsem uz namazat na noc kremem a dat klasickou latkovou plinu do stahovacich fixacnich ksůhozek co nsm zbyly po inkontinentni babicce, rano v poho pres den to samy
Ahoj maminky. my jsme od narození při každém přebalování utírali ubrousky a natírali sudocremem, myslela jsem že je to právě aby neměl opruzeniny. pak mi maminky řekly, že mazat jen po kakání. no a za pár dní malýmu zčervenalo u camrdlíka a i camrdlík. ale nevím, co by nám mohlo pomoct? máme rybinu, bepanthenol, sudocrem. poradíte?
@Janeynka Ahoj, u nás na brutální opruzeninu (jak píšeš, malý měl chudák rudá i třísílka i varlátko), zabrala směs z kombinace Rybilka a Dermachlorophyl - do ruky jsem si vymačkla trochu Rybilky a stříkla na to Dermachlorophyl ve spreji (je to zelená desinfekce na obnovení kůže) a prstem rozmícháš - směsí potřeš postižená místa při každém přebalování. Moc jsem v době opruzení malého nemáčela při večerní hygieně - spíš jsem ho rychle sprchovala a na noc jsem ho nechala spát hambářka na přebalovacích podložkách pod povlečenou dekou - bylo horko. Všechno bylo zelené, ten Dermachlor. má specifický odér, ale zabralo to jako jediné. Bepanthen byl proti tomu slabý odvar. Ještě - nechci Ti radit, ale mě připadá, že Sudocrem coby antiseptická mast opravdu hrozně vysušuje kůži. Jestli máš Rybilku - ta je podle mého na prevenci plenkového záparu úplně O. K. - rozdíl je vidět jen na té konzistenci ![]()
Malýho jsem natírala sudocremem tři měsíce asi 7×denně a měl krásnou pokožku, teď jsem přestala mazat, jen po kakání a on se oprudil a taky na varlatku a pindíkovi a vedel v třísle nebo jak to mám nazvat
, tak dávám ten bepanthenol nebo mám dávat radši rybinu?
@Janeynka Jak píšu, nám Bepanthen nezabral - jestli máš doma, vyzkoušej a uvidíš. Případně kup k Rybilce ten Dermachlorophyl - tahle kombinace zabrala nám.
@Janeynka já to nedopsala celé.. a samozřejmě Ti přeju ať něco zabere.
@Janeynka jj - v lékárně - můžeš se s nimi i poradit - Dermochlorophyl sprej v kombinaci s tou Rybilkou. Opravdu dost to barvi, tak jsme meli obleceni dost zelene. Uvidis - treba Vam zabere jen ten Bepanthen jestli ho máš doma, určitě zkus, ale u nás nepomáhalo vyjma uvedené kombinace nic. Přeji máte brzy po starosti.
Děkuji za rady! a jak se to tak najednou stane! přijdu si, že jsem udělala něco špatně! ![]()