Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojky,
nejlépe hledat nejdříve pomoc v přírodě. Jako první pomoc se mi vždycky osvědčil obyč. černý čaj. Zalít pytlík trochou horké vody a nechat vylouhovat. Po vychladnutí nebo mírnému zředění stud. vodou namočit hadřík nebo kosmetický tamponek a potírat. Několikrát. Na zadeček je dobré po:,–(it dítko na látkovou plenu namočenou ve vlaž. čaji. Nebo koupat. čaj zklidňuje pokožku a pomáhá výborně i při spáleninách. Doporučila mi to doktorka. Vždy to zabralo. Teprve poté bych použila „patlátka“. Mám výb. zkušennosti s krémem Menalind Profesional (?) na opruzeniny. Taky Welleda a DM Babylove žlutý kulatý.
Marki
Ahoj,
moc děkuji za rady. Nakonec pomohl Imazol, dobře se nanáší a i při čůrání vydrží na těch nejpostiženějších místech. Bepanten byl bohužel v našem stadiu moc šetrný ![]()
Ještě jednou díky
VaKa
Urcite krem od Weledy - je super. A na zadocek nepouzivat mydlo!
Podle mě je nejlepší mýt prdelku jen žínkou nepoužívat ty vlhčené ubrousky,já je používám jen když se vykaká abych to utřela z toho nejhoršího a pak žínkou ,po čůrání taky žínkou,ubrousky taky použiju někdy v noci když jsem líná jít do koupelny:-)a taky větrat,nechat prostě chvilku prdelku bez plínky:-)To je podle mě nejlepší.My se vrátily z porodnice a malá byla trochu opruzená,celou dobu jsem tam používala ubrousky a Rybilku myslím si, že to bylo tím.Teď používám Rybilku,krémy od Hippu taky jsme měli obyčejný Aviril,Bepanthen a je to v pohodě,bylo to prostě těma ubrouskama.Jinak na opruzeniny bych použila Pitiol i když píšou,že by se měl použít až od 10let dítěte.Když mi byly malý tak nás tím maminy taky mazaly,já ho mám doma připravenej kdyby náhodou.Jinak je taky super Sudocrem ![]()
Taky se připojuji k maminám, co přestaly používat vlhčené ubrousky (jen když někam jdeme) doma jsme totiž takhle opruzeninky měli … když jsme doma, vždycky jdeme rovnou pod vodu, někdy ještě použijeme dětské mýdlo a zadeček vysušíme jemným ubrouskem, nebo jemnou kuchyň.rolí (fén jsem zatím nezkoušela), ale zadeček fakt musí být suchý. Pak mázneme Bepanthen nebo nějakou mastičku na opruzeniny … a co můžu říct, naší malé se ten rituálek s vodou zalíbil více než vlhčený ubrousek, a zadeček má úplně čisťoučký, toho s vlhčenými ubrousky nedocílím — a hlavně zatím bez opruzeninek.
![]()
Já používám ubrousky a Bepanthen a všechno v pohodě. V pátek mi Bepanthen došel, tak jsem si řekla, že se prd děje a mazala jsem rybilkou. Během jednoho dne opruzeniny, jaký jsem nikdy neviděla, takže Rybilku zahazuju. Přesto, že větrám, přebaluju co půl hodiny, zhoršuje se to před očima. Takže doporučuji Bepanthen při každém přebalení a Rybilku i Lavarizin z okna ven!! Jenom doufám, že se to začne zítra s nově koupeným Bepanthenem zase zlepšovat!
Vubec zadne takove patlaniny moje dr mi rekla ze pokud chci zamezit opruzeninam a podobne mam po kazdem prebaleni mazat pytiolem a nikdy jsme zadne nemely ani naznak takze pouzivam porad
Nečetla jsem celou diskuzi,ale my dávaly Rybilku,někdy Bepanthen a teď jsme měli tak velkou opruzeninu,kdy nepomohl ani Bepanthen,tak jsme si nechaly namíchat dětskou rybí mast v lékárně a ta je super
druhý den jako by nic nebylo
Ahoj, ta rybí mast se tak opravdu jmenuje? chci si ji také nechat namíchat.. v příbalovém létaku od pityolu jsem se dočetla že je až od 10 let.. bepanthen je slabý na problem, ale jako prevence dobrý, ale docela drahý - stejné složení má ale infadolan a je skoro 10× levnější! jinak nám na opruzený zadeček pomáhá jedině větrat a větrat a omývat řepíkem a větrat…
Stased píše:
Ahoj, ta rybí mast se tak opravdu jmenuje? chci si ji také nechat namíchat.. v příbalovém létaku od pityolu jsem se dočetla že je až od 10 let.. bepanthen je slabý na problem, ale jako prevence dobrý, ale docela drahý - stejné složení má ale infadolan a je skoro 10× levnější! jinak nám na opruzený zadeček pomáhá jedině větrat a větrat a omývat řepíkem a větrat…
jmenuje se Lavarisini
Stased píše:
Jo to mi moje dr taky rekla ze to je napsane ze az od 10let ale ze to nema vubeec zadny vliv ze ho mam normalne pouzivat male ho davam od narozeni a vubec nic se nestalo nikdy i kamaradky ho pouzivaji a nikdy nic jen pokozka jak miminkovska pusina ale mazat jen na ty opruzeniny na tvar a ruce ne je volne prodejny ja jsem spokojena
A nikdy jsme neměly ani náznak a v ostatních jak je námazes tak jak pak sundas pldnku tak po kremu ani pamatky u pytiolu nd krasne se rozetre a jak jdes prebalovat tak tam kam si ho mazla tak tam je
Ahojki,
já byla z opruzenin úplně nešťástná - nic nezabíralo. Nakonec nám nejvíce pomohl Sukokrem a hlavně větrat - ale my nesmíme větrat na holo - musíme mít VŽDY namazaný zadeček - jinak se to ještě horší. Jo a ještě jsem koupila SEPARAČNÍ VLOŽKY DO PLEN - jsou sice určené pro použití do látkovek, ale já je používám normálně do jednorázovek a je to super
![]()
A když byla opruzeninka fakt nejhorší, tak jsme použili Imazor - zabral, ale asi po 2 dnech mazání - takže vydržet
![]()
Ahoj, tak já jsem u malýho vyzkoušela několik mastí a plen a nic dloooouho nezabíralo.. Zkoušela jsem Rybilku, Bepanthen, Niveu baby, Sudocrem, Imazol, Pityol(po něm se to malinko zlepšilo, ale pak zas vyskočily nový pupínky..), .. větrala jsem zadeček, změnila pleny z Pampers na Toujours, pak na Tesco pleny zelené (tyhle zabraly, výrazně se to zlepšilo), vlhčené ubrousky jsem vyřadila a myju jen vodou a řepíkovým čajem (ten také pomohl), suším zadeček fénem a dlouho větráme (také pomohlo - ale nic nijak výrazně) No a pak jsem si koupila Menalind pastu a během dne se to úplně ztratilo! Chválim jí kudy chodím ![]()