Neznáte někdo ještě nějaký jiný postup na opruzeniny?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
33
1.10.12 22:17

@Janeynka To nevím, může to mít hodně příčin - u nás strašné horko a tou dobou jsme hodně malého převáželi v autosedačce (období dovolené), může to klidně být i jinou plenkou. Já jsem si říkala, že to u nás mohlo být i tím, že jsem ho ne až tak důsledně osušila než jsem dávala čistou plenku, protože se v létě hodně koupal bazénku a jelikož už ťapal, sušila jsem a oblékala ve stoje. Přeji ať jste brzy fit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6.2.13 16:14

Na to jsme přeborníci

Nedám dopustit na Rybilku, ovšem přijdou chvíle kdy ani Rybilka nestačí, pokud to začne býtb mokvající opruzenina tak Imazol, holčičky na to trpí výrazně více.
Snad jsem pomohla se svou zkušeností.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
140
7.2.13 20:18

Malá taky mě bolavou prdelku, mastičky nezabíraly ani jedna…nakonec jsem odstranila používání vlhčených ubrousků, myju po každé stoličce jen vodou a nechám uschnout prdelku na vzduchu, pak namažu běžným krémem ( používám momentálně ten z DM ) a na to pudr. Když to měla ještě opravdu ošklivý, dělala jsem jí jakési sedací koupele z řepíku - na chvilku jsem jí namočila zadeček do odvaru a pak nechala oschnout a jen zasypala pudrem..do pár dní to bylo pryč a doteď mám prdelku krásnou :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
657
13.7.13 15:48

Určitě záleží i na typu plín, v některých se prostě prdelka zapaří víc a opruzenina je na světě. Můj syn na to netrpí, díkybohu, měl jenom dvakrát červený flíček, ale to mu přes noc zahojila Rybilka. Jinak první plíny měl Bella happy - jedničky, a teď má dvojky Pampersky premium care. Rybilkou mu mažu zadek jen na noc. Přes den ho při přebalování myju vodou a suším buď plínou a nebo nechám volně uschnout na hrací dece, kde je nahatej třeba dvě hodiny. Teď jak je teplo je to pro ty děti asi úplně nejlepší. Jo a taky jsem mu občas mazala zadek Ambidermanem, aby ta kůže zvláčněla, ale ten už taky teď skoro nepoužívám. A vlhčený ubrousky taky ne, ty jedině venku, ale to pak ještě namočím tamponek ve vodě, co si nosím s sebou a otřu ho ještě tímhle. Nechci aby mu ty chemikálie z ubrousků zůstávaly na těle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
302
13.7.13 21:04

Ahoj, taky doporučuju Bepanten, nebo Babypanten - ten má skoro stejné složení, ale je levnější. Nám funguje stejně dobře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
95
18.7.13 17:26

Ahoj holky, chtela bych se podelit o mou zkusenost se sprejem aloe vera emergency od LR.
Nedam na neho dopustit, ma vlastni zkusenost:nas maly Matysek se uz pres pul roku leci s kojeneckou leukemii a mame za sebou mraky chemoterapii a ted jsme po transplantaci kostni drene. Celou dobu se ocekavaly obrovske mukositidy v puse a fakt brutalni opruzeniny, ale po chemoskach, pokud se to fakt rozjede jsou opruzeniny takovy, ze odpadava maso a je to hodne nekroticky.
My od zacatku strikame aloe na dudlik, jakou koliv modrinu, ranku a furt na zadek, hlavne zadny parfemovany ubrousky, to je to nejhorsi!!a nicim jsme nemazali, obcas bepanthen ten pouzivali na onkol. v Brne a tady v Motole maji rybilku a kdyz je zle tak dubovou kuru, ale pani doktorka uznala, ze to je fakt ok a at v tom pokracujeme.Jen asi ta cena :? :? 500ml stoji kolem 500kc a da se to sehnat jen pres dealery, treba jako oriflame. Nebojte nejsem dealerka, jen chci pridat kapkou do mlyna:)
tak hodne sdaru s detickama :mavam: :mavam: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24
19.7.13 17:37

Ahojky. me v lekarne poradily mast s madlovym olejem excipial a pomohlo to. stoji stovku a je to docela velka tuba tak se i vyplati nez ty male co stoji 50. papa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
9.3.14 14:18

Ahoj všechny zoufalé, které máte opruzené dětičky

Po vyzkoušení všeho - Rybilka, Sudocrem, Imazol, Pityol, na doporučení doktorky také Framykoin jsem konečně narazila na něco, co nám zabralo. Měli jsme takovou tu krvavou opruzeninu kombinovanou s pupínkama. Nakonec mi kamarádka poradila HemaGel a po jednom dni mazání má prdelku krásně čistou - ani známka po opruzenině. Mazala jsem po každém přebalení hned po uschnutí, nechala chvíli větrat a pak plínku. Doufám, že tato mastička pomůže i vám :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2947
1.4.14 17:08

Hu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16
22.9.14 09:40

Poraďte mi prosím někdo…muj chlapeček má už po několikáté pod krčíčkem žmolečky kůže, jak ještě neumí držet hlavičku a občas se spotí, když si zapláče, pokaždé to tak nějak trochu zmizí, ale pak je to zase zpátky, zkoušela jsem heřmánek, bepanthen care mast, johnsons baby olej, aviril olej, ale pořád se to objevuje dokola… :nevim: :,( ráda bych mu nějak pomohla, ale už fakt nevim… :nevim: jsem prvorodička, takže u mě je to spíš takové „pokus-omyl“ proto žádám někoho zkušeného o radu, předem děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7182
22.9.14 09:46

Zkusila bych otírat černým čajem a mazat obyčejnou zinkovou mastí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6590
22.9.14 09:46

@maky86 Taky to má malý, taky to i trošku „smrdí“, já mu to odstraňuju co pár hodin namočeným perlanem a pak ošetří KLASICKÝM Bepanthenem. Mizí mu to, ale musí se to pořádně vysušovat. Taky jsem prvorodička :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16
22.9.14 10:30

Děkuji za radu, vyzkouším a uvidím :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
901
22.9.14 10:42

@VaKa
Zkus Imazol je to krémpasta a je to výborný, dcerka měla moučnivku a dostalo se jí to střevama do stolice a měla hrozně opruzený zadek, nic nepomohlo ani genciálka a pak jsem zkusila Imazol (stojí kolem 100kč) a pomohlo to :) Do 3dnů to měla pryč :) Teď to používám po každém koupání jinak ničím nemažu a je to výborný.
Ono to trochu vysuší a nebude to tolik mokré což opruzenina je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
901
22.9.14 10:45

@maky86 žmolečky kůže??To myslíš jako že se mu odlupuje??
Pokud se mu odlupuje a tak bych mu to jen mazala nějakým krémem ;) to není nic na závadu pokud to není extra suché. Tohle se děje i u třísel, že se jim odlupuje kůže, rostou a roztahuje se jim kůžička která je hrozně jemná a citlivá ;) zbytčně bych to ničím nepatlala. Pokud to není rudé či něco

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí