Neznáte někdo ještě nějaký jiný postup na opruzeniny?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2422
16.2.12 11:18

Ahoj, hlavně zadeček neotírej vlhčenýma ubrouskama, mě pomohla heřmánková voda, držet zadeček v suchu-často větrat a natíraly jsme Sudokremem-ten si nemůžu vynachválit. Ať se brzo zbavíte opruzené prdýlky :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3608
16.2.12 13:38

ahojky malá na to hodně trpěla a pevaryl jsme měli ale lepší byl imazol a není na předpis

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
16.2.12 14:18

Ahojky, malá měla týden šílený opruzeniny. Nic nezabíralo. Dávala jsem Aviril, Bepanthen, Niveu na opruzeniny a hodně jsem větrala. Pak jsem použila Genciálku a na to Rybilku a do 3 dnů měla zadeček bez pupínků. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LucieHo
16.2.12 16:55

Na opruzeniny malé pomohlo větrání, umývání zadečku vodou a mazání 2× denně imazolem a u přebalování pithyolem. 2 dny jsem používala látkové pleny a potom neparfémované papírové. Opruzenina byla po 3 dnech pryč. Teď používám jen neparfémované babylove nebo wickies flexi a opruzená už nebyla.

• Citovat
  • Upravit
1015
3.3.12 00:16

Ahoj holky, rozhodla jsem se napsat příspěvek, ikdyž s opruzeninami už nemáme trable. Snad právě proto, aby jste to mohly vyzkoušet a budu moc ráda pokud napíšete zda to pomohlo. Mojí Verunku začly opruzeniny trápit kolem konce 6ti nedělí myslím a natrápily jsme se hodně. Zkoušela jsem toho spousty a slídila i tady v diskuzích. Vyzkoušely jsme různé krémky a mastičky, ale nakonec nám pomohla jednoduchá věc. Doporučila mi jí moje maminka, která to samé prodělala s mou neteřinkou. Když bylo nejhůře a prdelku měla jak opice, tak v první řadě rekapitulace toho co jsem za poslední dva dny snědla.Klasika…citron do čaje a do salátu a jahody do musli.Pak jsem ji okamžitě přestala utírat čistícími ubrousky a od té doby je už nepoužívám vůbec. Omývala jsem ji při každém přebalování s vlažným až studeným odvarem z dubové kůry - ale víc ředěné a důležitá věc - VETRAT VĚTRAT a zase VĚTRAT.Mazat klidně jen obyčejnou Rybilkou, ALE POZOR…SILNOU VRSTVU, aby se udělal fakt film, ne jak píšou na obalu. Také jsme koupily mýdlo Weleda. Když se jí zadnice zlepšila, tak jsem ji už nemusela nechávat větrat, ani odvar a od té doby ji při každém přebalování jen umyju mýdlem Weleda vlažnou až chladnější vodou - teplou fakt ne,aby se jí to nezapařilo a mazat silně Rybilkou no a to je vše a máme svatý klid !!! Ještě tenkrát jsem tápala čím ji mýt a koupily jsme takovou látku v lékárně (nevím už jak se jmenuje), kterou jsme si nastříhali,stálo to pár kaček a je toho hodně. Je to materiál podobný jednorázovým žínkám, které používají v porodnicích, jsou ale dražší. Mělo by to být jednorázové, ale dá se to v pohodě tou Weledou přeprat v ruce a použít vícekrát.
Tak snad jste neusnuly a pokud se rozhodnete to vyzkoušet, budu vám držet pěsti ať to pomůže jako Verunce a neteřince Terezce ! :lol:
K. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
393
7.4.12 14:41

Tak u nás to bylo už tak zlé, že i paní doktorka říkala, že to v životě neviděla :-(. Malý měl stoličku 15 x za den a do toho extrémní změny teplot..a to jsme používali žluté Pampers a Sudocreme!!! No a tak se mu ta prdýlka v tom pařila tak, že už to měl živé, jako když si spálíte koleno o koberec…no hrůůůza během pár hodin :,(
CO POMOHLO:
1 DEN - jsme ve dne v noci cca co 30 min. dávali teplé zábaly SOLUTIO JARISCH 1L ( zakoupíte v lékárně )a malého měli bez plen + já povinně začala pít černý čaj, aby malý neměl tak často stoličku.
2 DEN - ráno viditelné zlepšení ( doktorka chválila noční obětavost… :potlesk: )OPRAVDU TO STOJÍ ZA TEN VÝSLEDEK. Pokračovali jsme v zábalech a malého nechali bez plen…večer měl zadeček už jen načervenalý s puchýřky, ale ,, suchý - né živý ´´ :dance: , tak už jsme nedávali zábaly, jen ho nechali spát s holou řitkou…
3 DEN - ráno řitka taková, jakou má každé jiné opruzené dítko…a tak jsme…

Nasadili Imazol 2 x denně, Pitiol po každém přebalení a změnili jsme pleny ( doktorka doporučila látkové, ale malý se v nich zase začal prudit, stejně tak jako v těch co jsme používali před tím a tak na radu známé, jsme zkusili Pampers 5 hvězd ,, bílé ´´- odvádí totiž i tu řídkou stoličku LUXUS :palec: )přestali používat vlhčené ubrousky a snažili se prcku jen omývat vodou a vždy!!!( kromě procházek, ale i na návštěvách!!!)vysoušeli prcku fénem, než jsme ji mazali Pitiolem a balili do pleny…( oba krémy mazat jen v teňoulinkých vrstvách,aby to dýchalo!!!)
To vše pomohlo tak, že za další tři dny nebylo poznat, že by malý měl někdy problémy s opruzeninou ;)
Nyní používáme krém na opruzeniny od Weledy ( ale myslím si, že teď už je to jedno jaký krém..hlavně,že nějaký) a dále pokud možno sprchujeme a fénujeme… a zatím nic :lol:
My to zvládli, tak vám přejeme ať se toho taky rychle zbavíte…snad jsme pomohli…dejte když tak vědě,t jestli to zabralo i u vás ;) :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
amanita79
17.6.12 18:50

Infadolan a Bepanthen tedy rozhodně nemají stejné složení. V Infadolanu jsou vitamíny A a D2, zatímco v Bepanthenu je dexpanthenol (v kůže se z něj udělá vitamín B5 neboli panthotenát).

• Citovat
  • Upravit
33
13.8.12 13:00

Dobrý den, dcerce se udělaly docela velké opruzeninky, mažeme rybilkou, imazolem a nic,,,tak už nevím, bepanthen také nezabírá. Oplachuju jí zadeček heřmánkem a po každém vykakání jí omyju prdelku vodou…je to síla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1015
14.8.12 15:56

@atanas Ahoj a zkoušela jsi ten postup co pomohl nám? Viz. příspěvek.
Nepoužívat VŮBEC vlhčené ubrousky
Umývat vlažnou - spíše chladnější vodou po každém přebalování
Zkus použít mýdlo od Weledy - my ho používáme na mytí spodku stále!
Pokud to jde, nechat mimčo bez plenky - větrat
Můžeš zkusit pokud je to hodně zapálené slabý odvar z dubové kůry
Mazat hooodně silnou vrstvou - stačí Rybilka Častěji přebalovat - každé 2 h.

Neříkám že to 100% pomůže každému mimču, ale byla to rada mé a přítelovi maminky co pomáhalo dříve a nám to pomohlo také a to jsem myslela, že nepomůže nic. Navíc používáme látkové plenky a je to v klidu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
191
14.8.12 16:24

My použivame Bapanthen mast nebo babydream na zadek a male to pomaha. a jinak hodně větrame-nechavame bez plenky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4731
14.8.12 16:44

Ahoj, jen pro doplnění, ta jednorázová látka pro umývání se jmenuje Perlan, prodávají jí jak ve čtvrcích tak v rolích, buď se může používat místo žínky (jen na omývání vodou) nebo si připravovat „domácí vlhčené ubrousky“ (z heřmánkového nebo černého čaje, na netu je spoustu receptů). Nastříháte z toho spoustu „čtverečků“ a vyjde to daleko levněji než kupované ubrousky.
Snad to bude užitečné! :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
119
14.8.12 16:45

Atanas my si s opruzeninami užili taky dost. Válčili jsme více než 3 měsíce :zed: Nám nejvíce zabrala kombinace - ráno natřít genciálkou, během dne promazávat Infadolanem, nebo Rybilkou a na noc použít Pythiol ( někdo tvrdí, že ho mimča nemůžou, nám ho doporučila naše dětská, ale pouze 1× denně ). Měla jsem doma snad veškeré mastičky, ale toto nám pomohlo. Hlavně si nemůžu vynachválit Rybilku. Jinak samozřejmě nepoužívat vlhčené ubrousky, umývat při každém přebalení a co nejčastěji větrat. Ještě jsem omývala prdku černým čajem a před zabalením a natřením pořádně vysušit. Já jsem jednu dobu i fénovala. A ještě mi doktorka poradila, že mám zadeček namazat i když budeme větrat. Snad se toho brzy zbavíte :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33
15.8.12 07:33

Tak dnes už je to o 90% lepší, používáme calciovku…a střídám s rybilkou a otírám hermánkem…moc děkuji za rady…Snad už za pár dnů budou opruzeninky úplně pryč…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
191
15.8.12 07:47

Dej pak vědet jak to dopadlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2054
15.8.12 08:18

Teď jsem tady na to narazila, taky jsme před pár týdny bojovali s opruzkou,„okolo konečníku to měl chudák až do krve“.Při každém přebalení oplachuji vlažnou vodou, nechám vyvětrat a v lékárně jsem koupila čistý kokosový olej a tím ho teď mažu už celého, ono se to hnedle vsákne, není pocit mastnoty a pak střídám Rybylku s Bepantenem. Máme krásně hebkou kůži, příjemne to voní a dá se to použít i na pečení, což mám odzkoušeno. Jedině ta cena 290 kč za 1/2 kg což při pečení je hned pryč, ale zbavili jsme se i potniček. Hlavně vydržet, ono to trvalo asi 3 dny, teď jsme v pohodě a to máme látkovky :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí