Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ja malymu opruzeniny vzdy potirala novikovem (ale nevim jestli se da volne dostat) a pak sudokremem.
Já mažu velmi slabou vrstvou sudocremu. Dostala jsme malý vzorek v těhotenství a pak i v porodnici a zatím jsem si s těmi 2 kelímky vystačila
tak se doma podívej, třeba jsi ho taky dostala…
Řekla bych, že zásadní je nepoužívat ubousky, ale vodu (bez ničeho dalšího), důkladně osušit, nechat větrat, klidně bych použila látkové čtverce místo jednorázovek a z krémů se nám taky osvědčil sudokrem.
Ja jsem byla nestastna z opruzenin u me novorozene holcicky, nezabiralo opravdu nic! Mela to do krve… osklive
Zabralo az latkove plenky a mazat imazolem s fialkou. Omyvat pouze vodou a susit fenem pred namazanim, aby prdelka byla opravdu sucha. Pak podobat genciankou jen podobat ne natrit a osusit. Potom teprve namazat imazolem. Nechtela jsem karcinogeni fialku, ale opravdu jsem si uz nevedela rady. Dneska pouzival pampersky minimalne a ubrousky taky, spis jen na cestovani. A nemazu uz nicim separacni plinka drzi prdelku v suchu a plinky krasne dychaj. A pokud namazu tak jedine weledou, coz je dost drahe tak to jen pro upresneni. Tohle jedine proste zabralo.
@j.a.n.i1 neni proc ten zadecek matlat a ucpavat, kdyz neni treba
mame to uz mesic bez sebemensiho problemu ![]()
Ubrousky nepoužívám jen na cestování jinak myju vodou a mýdlem. Ničím nemazu když se mi zdá, že mu prdelka červena dam na noc sudokrem ted sem zkoušela i krem od Penatan.