Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Maria37 píše:
já tě chápu, byla jsem na tom totiž tak jako ty… a taky jsem všechny a všechno okolo sebe šetřila atd. atd. člověk čeká, že to ON ocení. To bohužel neudělá, budeš pro něho akorát ještě větší „blbka“ a bude dál zkoušet tvé hranice, kam až si bude moct dovolit zajít… Šetřit tchýni, taky pěkný, ale pokud se rozejdete uvidíš, jak rychle na to šetření tchyně zapomene…navíc pokud má tchyně něco za sebou, tak ji tahle věc nepoloží na lopatky
STAREJ SE A ŠETŘI SEBE, UKAŽ JIM TU SILNOU EVU, oni bohužel ve finále tyhle hezký věci neocení a hlavně jak zaznělo, dokud mu půjdeš na ruku bude s tebou orat dál a dál…
já jsem byla ve finále velmi razantní, přestala jsem ho šetřit a ejhle do 3 týdnů bylo po milence, ta mi přišla brečet na rameno… ono to jeho ego a sebevědomí, je z půlky tvořeno tím, že si to necháváš líbit, až to přestaneš dělat, on bude najednou jako děcko, kterému schováš hračku, protože ji ničí… on se teď nemusí snažit ani bát, protože ty jedeš podle jeho scénáře…
Zase musím uznat, že souhlas s každým slovem! Já mám malinko problém, že jsem depkařka (ale to okolí nevidí, protože standardně navštěvuji lékaře) a vidím před sebou ty nejhorší scénáře vždycky.
. Když se to stalo, nebyla jsem schopna vůbec s nikým komunikovat, cokoli řešit, dělat… Nicméně pak mě malinko přepadla paranoia, že můj muž o mé nemoci ví a u rozvodu by díky tomu moh být na koni. Také jsem ho podezírala, že se snaží dělat maximum proto, aby mě viděl složenou a úplně na dně. Jsem se rozhodla, že to nikdy nedopustím! Takže, proto jsem přistoupila na to divadlo. Dává mi to větší prostor pro sebe samotnou, nejsem ve stresu, nejsem smutná, mám možnost to řešit, začala jsem tajně plánovat
a najednou začínám mít pocit, že život je vlastně hrozně fajn. Jak jsem se ze začátku ponižovala a prosila ho, ať je s námi doma, tak dnes ho spíše žádám, že tu doma máme sezení s kamarády, a kdyby to bylo možné, tak ať domů raději nejezdí a zajistí si nějaký svůj program… Když kamarádi, tak kamarádi…! ![]()
@eva76 píše:
Zase musím uznat, že souhlas s každým slovem! Já mám malinko problém, že jsem depkařka (ale to okolí nevidí, protože standardně navštěvuji lékaře) a vidím před sebou ty nejhorší scénáře vždycky.. Když se to stalo, nebyla jsem schopna vůbec s nikým komunikovat, cokoli řešit, dělat… Nicméně pak mě malinko přepadla paranoia, že můj muž o mé nemoci ví a u rozvodu by díky tomu moh být na koni. Také jsem ho podezírala, že se snaží dělat maximum proto, aby mě viděl složenou a úplně na dně. Jsem se rozhodla, že to nikdy nedopustím! Takže, proto jsem přistoupila na to divadlo. Dává mi to větší prostor pro sebe samotnou, nejsem ve stresu, nejsem smutná, mám možnost to řešit, začala jsem tajně plánovat
a najednou začínám mít pocit, že život je vlastně hrozně fajn. Jak jsem se ze začátku ponižovala a prosila ho, ať je s námi doma, tak dnes ho spíše žádám, že tu doma máme sezení s kamarády, a kdyby to bylo možné, tak ať domů raději nejezdí a zajistí si nějaký svůj program… Když kamarádi, tak kamarádi…!
super, jasně člověk musí pomalu a tak aby ho to nezahltilo, zvládáš to dobře a dokážeš to ![]()
@Maria37 Děkuju, taky na tom tady máte všechny obrovský podíl ![]()
Nejdůležitější je to, abys ty byla v pohodě. A on se vlastně pohoupává a neví, že je to v podstatě oprátka. Až se probere, nebude to lehké, bude ti chtít nějak ublížit. Jestli s ním něco potřebuješ projednat, udělej to teď a nasměruj ho, kam budeš potřebovat. Až zjistí, že si žiješ svůj život a nepláčeš za ním, bude se vztekat a nevyhoví ti už v ničem. Jedině kdyby byl tak zamilovaný, že by odplul na obláčku.
![]()
@Kobliha51 píše:
@eva76Nejdůležitější je to, abys ty byla v pohodě. A on se vlastně pohoupává a neví, že je to v podstatě oprátka. Až se probere, nebude to lehké, bude ti chtít nějak ublížit. Jestli s ním něco potřebuješ projednat, udělej to teď a nasměruj ho, kam budeš potřebovat. Až zjistí, že si žiješ svůj život a nepláčeš za ním, bude se vztekat a nevyhoví ti už v ničem. Jedině kdyby byl tak zamilovaný, že by odplul na obláčku.![]()
![]()
@Maria37 píše:ano je čas myslet hlavně na sebe a „pojistit“ si budoucnost
To je teď má priorita
. Dokonce jsem ho požádala, jestli by třeba vánoční čas a silvestr moh trávit u ní, jakože jim to přeju, jsem smířená se situací a shovívavá. A navíc je tedy na čase, aby se zachoval, jako chlap a vyřešil to už jednou pro vždy. No a že my se tady taky pochopitelně zařídíme, a že to bude tak lepší pro všechny. Vždyť je zamilován, tak by přeci mělo být normální, že může trávit čas s milovanou osobou, ne? A my si zařídíme taky nějaký fajn program, najednou nechce o něčem podobném ani slyšet, protože vánoce a silvestr máme být spolu jako rodina???
Nás je tady poměrně dost, takže děti žádnou újmu mít nebudou, dceru zatím k ničemu očkovat nebudu, ale co se mě týče, tak takový člověk nemá právo s námi sdílet místo u vánočního stolu a stromečku. A ani nikde jinde…
Jo a po letech jsem sebrala odvahu a domluvila si rande…sic s kamarádem, ke kterým jsme prožívali krásnou, romantickou, studentskou lásku před cca 20ti lety a oba už jsme dávno někde jinde. Ale směřuji to tak, že by mi třeba taky moh usnadnit situaci. Vždycky to byl děsnej fešák a všechny holky po něm letěly, ale teď po těch letech se nechal hodně zanedbat. V každém případě, jsme si slíbili, že se potkáme ve společenském oblečení, on se oholí, ostříhá a já se taky pokusím se malinko omladit…no hele holky, normálně se na to těším! ![]()
Mě opustila před týdnem manželka
,nechala tu 3 děti. Sbalila kufr a šla.
@Anonymní píše:
Mě opustila před týdnem manželka,nechala tu 3 děti. Sbalila kufr a šla.
Co dodat
![]()
@Anonymní píše:
Ze dokáže opustit chlap deti (ještě snad pochopim),ale jak matka muze opustit dítě, ktery 9mesicu roste pod jejím srdickem to nepochopím. Neumim si představit, ze bych mela toho mýho miláčka nechat doma a odejít..hnus.. Tak se drž a posílám hodnee sil a podpory
![]()
@Anonymní píše:
To je hustý, to nepochopím…můžu opustit domov, chlapa, ale děti??
A za jakých okolností se to odehrálo? Proč zdrhla?
@Anonymní píše:
ahoj, to je mi líto, jak máte staré děti?
@Anonymní píše:
Tyto matky nikdy nepochopím. V mém okolí takhle opustily děti a manžela dvě maminky. Musím přiznat, že před oběma tatínky smekám. Oba to výborně zvládli. K jednomu se žena vrátila za půl roku a druhý už vychovává syna sám již sedm let. Moc ti přeji, aby i u tebe vše dobře dopadlo a posílám mnoho sil! ![]()
@Anonymní píše:
to máš fuk, zda baba nebo chlap.. kdo opustí dítě je prostě pitomec
že nevyjde vztah dospělým je celkem běžné, ale že zapomenou, že mají děti, to je otřes
Snad jí jenom ujely nervy a vrátí se brzy. Děti miluje.
Hodně je z mojí viny, jsem cholerik. vadilo mi, jak se změnila a už mě nemá ráda.