Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ado, já určitě taky ne. Jenomže mám pocit, že si můj muž se mnou pohrává, protože sám neví, jak na tom je a co vlastně chce. Stížností jsem si od něj vyslechla nespočet, nic krásného jsme snad spolu (dle něj) ani nezažili
(no tak po 11 letech, s krásnou 5tiletou dceru mi docela zlomil srdce jako těmahle kecama). Jak jsem už psala, oba bychom rádi zachovali rodinu, ale on jen na oko a ještě bude tak laskav, že se bude snažit šetřit mé pocity do doby, až se z toho taky vysekám… Teď miluje jinou, zrovna je s ní…Ja udělám maximum se od něj odporstit co nejdříve. Nicméně, jako zase na rovinu. Když chce dělat tatínka té nové rodině, kde tu ženu miluje, tak proč se tam neodstěhuje???
Tak proč se tam neodstěhuje??? protože si s ní ještě není jistý. jakmile bude, je u ní. nebo jakmile mu to ona navrhne - ONA zatím zvyšuje svou cenu a dělá drahunu. Netlačí - a tím získává toho pitomce. Možná ho dokonce posílá k rodině. To je folklór u těchto dam.
jinak to, že budeš pokračovat nadále stejně v péči o domácnost a rodinu - to není znak tvé férovosti… - ale tvé blbosti a doufání, že se vše vrátí. NEVRÁTÍ, VŠE JE V PRDELI!
On je nekvalitní jedinec kterému velí ten v trenclích.
Kdyby za něco stál, přileze po kolenou a bojuje o rodinu. Nehedal by se a situace by nekolísala - kolísá podle chování té dámy - proč dovolíš aby mávala i s tebou?
Kdyby ten poblouzněnec byl takový jak píšeš, nedělal by to, co dělá. je to normální vyjebanec - promiň ten výraz, ale od jisté doby ho normálně používám, přesně vystihuje
některé pány hrající si s ženami. Kdoví,
které z vás lže víc na cestě za uspokojením.
Samozřejmě, že by tvůj muž chtěl, abyste žili všichni spolu vycházeli, to je součást toho jeho nezměrného sobectví a neúcty. On by měl vše a nemusel se absolutně v ničem omezit (měl by chůvu, hospodyni, dítě, nemusel by nikomu nic vysvětlovat-rodině, přátelům atd.,lásku, užívání, a to vše bez jakéhokoli placení navíc) a že tys bys byla v prd.eli je mu úplně jedno.
Podle mě k ženské zatím nejde z těchto důvodů. Z jeho pohledu - on je ve svém a nechce opuštět svůj byt ve prospěch tebe (kdyby ho nechala, těžko by se mu stěhovalo zpátky k vám), podle mého čeká, že až se zmátoříš, půjdeš ty, on se svého bytu vzdávat nebude…a také by ti musel platit, což teď nemusí…čili důvody opět a zase čistě vypočítavé…
Aso bych se snažila mít co nejdříve podepsané výživné a dohodu majetku a zmizet. Ten pán mi jako charakter vůbec nepřipadá… ![]()
Markétko - děkuji. Ani jsem tomu nevěřila, že na té ubytovně skončí. Ale máš pravdu, kdo by ho chtěl: chlastá, nemakačenko - ale romantik ![]()
@eva76 Ona je taková šprýmařka… ráda si vymýšlí, ale to je jedno i v čistě teoretické rovině, takových příběhů je spousty… ženská si prostě kvůli zachování rodiny nechá sr..t na hlavu.
@eva76 píše:
Ado, já určitě taky ne. Jenomže mám pocit, že si můj muž se mnou pohrává, protože sám neví, jak na tom je a co vlastně chce. Stížností jsem si od něj vyslechla nespočet, nic krásného jsme snad spolu (dle něj) ani nezažili(no tak po 11 letech, s krásnou 5tiletou dceru mi docela zlomil srdce jako těmahle kecama). Jak jsem už psala, oba bychom rádi zachovali rodinu, ale on jen na oko a ještě bude tak laskav, že se bude snažit šetřit mé pocity do doby, až se z toho taky vysekám… Teď miluje jinou, zrovna je s ní…Ja udělám maximum se od něj odporstit co nejdříve. Nicméně, jako zase na rovinu. Když chce dělat tatínka té nové rodině, kde tu ženu miluje, tak proč se tam neodstěhuje???
muž si s tebou pohrává, protože ty to dovolíš, slyšíš na jeho řeči posloucháš ty jeho kecy o láááásce nebeské, jestli ti to nevyhovuje, v klidu mu to řekni, že na to nejsi zvědavá nejsi povinná jeho výlevy a vize poslouchat, naopak mu řekni co chceš ty!
To je oč tu běží…
A proč se tam neodstěhuje? no jestli je jako můj ex tak z alibismu.. prostě já byla nakonec ta „lá“ co řekla odejdi prosím…on nééé on sám nešel…ono to tak z 99% bývá, že se drží doma a neodejdou když je žena nevyhodí a ona obvykle vyhodí, protože to nejde už psychicky vydržet
Já, od tý doby, jsem jsem už schopna racionálně zase fungovat, tak mu to říkám pořád. Ano, je to tady jeho, ale taky si myslím, že se stydí tak trochu před svou rodinou, nějak se brání tomu, aby se to řešilo. Přeci jen má nálepku rozbíječe rodiny. Nicméně, kamarád mi pomohl sepsat úplně geniální motivační dopis, který dnes budu rozesílat. Až si najdu fajn práci, hodně se mi vrátí i sebevědomí. Říkám mu na rovinu, že se chová jako hajzl, a kdyby měl koule, tak ať za ní jde. Prošla jsem si zákon o manželství, z něj přímo vyplývá, že takto chovající se člověk nemá právo na žádnou střídavku. Já mu teď dost často opakuji, že si tu svou situaci řeším a on všemi nejvíc pomůže, když ho co nejméně uvidíme. Proto jedeme s dcerou příští víkend na Moravu… Dokonce přemýšlím, že bych s ní odjela na vánoce někam do teplých krajů s vysvětlením, že každý bude trávit vánoce s tím, koho miluje, nejsem zvědavá na nějakou přetvářku… Stejně si nedokážu představit, že budu sedět u vánočního stolu s člověkem, který mi zarazil kudlu do srdce… Včera tu byla tchýně, prý nic netuší, jsem mu volala, jak se mám chovat, abychom jakože něco nepodělali, nebo nevypustili nějakou informaci v té nejnevhodnější době. Myslím, že postřehla, že moc není doma, tak se ptala kde je, tak jsem jí řekla, že na vánočním večírku. Pak se naše pohledy sešly, ze kterých bylo jasné, co si obě o tom vánočním večírku myslíme ![]()
@Hanney píše:
Tak kdyby to bylo skutečně všechno jak si psala… těžko by si s ním mohla být kámoška, když s tebou zametl, leda bys byla úplně blbá.
Tady nemá cenu se k něčemu vyjadřovat, tady jsou smyšlený příběhy a lidi co se baví, když jim chce někdo upřímně pomoct. Smutný.
Pro někoho to může připapadat jako vymyšlené, protože toho sám v životě není schopen a jen trpí a trpí. Není to tvůj případ? Neustálý boj nevyřeší nic. Být nad věcí a neutápět se v pitomostech, je znak silné ženy. A tou @eva76 určitě je a ačkoliv je oslabená, nenechá se zničit. Říká se, že i kopanec do zadku, je cesta kupředu. Někdo je celoživotní trpitel a nikdy se z té země nezvedne. Jak jsi na tom ty?
@Kobliha51 píše:
Pro někoho to může připapadat jako vymyšlené, protože toho sám v životě není schopen a jen trpí a trpí. Není to tvůj případ? Neustálý boj nevyřeší nic. Být nad věcí a neutápět se v pitomostech, je znak silné ženy. A tou @eva76 určitě je a ačkoliv je oslabená, nenechá se zničit. Říká se, že i kopanec do zadku, je cesta kupředu. Někdo je celoživotní trpitel a nikdy se z té země nezvedne. Jak jsi na tom ty?
Na to, abych si podobné věci vymýšlela, nejsem dostatečná masochistka. Jooo, taky jsem před lety říkávala, že bych nikdy nic takového netolerovala, neodpustila, okamžitě bych odešla a bla bla bla. Jenomže by to nejvíce odneslo okolí a on bude za toho správňáka. Žijeme tady spolu a já odmítám žít v hádkách, naschválech a vzájemného se trápení. Tím by se celá agonie jen prohlubovala a skončilo by to asi špatně. Ten člověk skončil jako partner, ale rodinu rozdělíme tak, aby na tom nikdo neměl pokud možno žádnou újmu, takže pomalu a v klidu. A že si nenechám poradit? Naopak, hodně mi tyto diskuze pomohly. Byla to pro mě obrovská rána, o které jsem si myslela, že ji nikdy v životě nepřekonám, ale tyhle pocity jsou už naštěstí pryč…
@eva76 píše:
Já, od tý doby, jsem jsem už schopna racionálně zase fungovat, tak mu to říkám pořád. Ano, je to tady jeho, ale taky si myslím, že se stydí tak trochu před svou rodinou, nějak se brání tomu, aby se to řešilo. Přeci jen má nálepku rozbíječe rodiny. Nicméně, kamarád mi pomohl sepsat úplně geniální motivační dopis, který dnes budu rozesílat. Až si najdu fajn práci, hodně se mi vrátí i sebevědomí. Říkám mu na rovinu, že se chová jako hajzl, a kdyby měl koule, tak ať za ní jde. Prošla jsem si zákon o manželství, z něj přímo vyplývá, že takto chovající se člověk nemá právo na žádnou střídavku. Já mu teď dost často opakuji, že si tu svou situaci řeším a on všemi nejvíc pomůže, když ho co nejméně uvidíme. Proto jedeme s dcerou příští víkend na Moravu… Dokonce přemýšlím, že bych s ní odjela na vánoce někam do teplých krajů s vysvětlením, že každý bude trávit vánoce s tím, koho miluje, nejsem zvědavá na nějakou přetvářku… Stejně si nedokážu představit, že budu sedět u vánočního stolu s člověkem, který mi zarazil kudlu do srdce…Včera tu byla tchýně, prý nic netuší, jsem mu volala, jak se mám chovat, abychom jakože něco nepodělali, nebo nevypustili nějakou informaci v té nejnevhodnější době. Myslím, že postřehla, že moc není doma, tak se ptala kde je, tak jsem jí řekla, že na vánočním večírku. Pak se naše pohledy sešly, ze kterých bylo jasné, co si obě o tom vánočním večírku myslíme
Evi, pořád mu jdeš moc na ruku, on si zavařil a ty řešíš, jak se máš chovat před jehou matkou? kryješ ho? on si to musí pořešit sám… normálně bych řekla, že věci nejsou v pořádku a řekla tchyni, at se zpetá svého syna… pokud by byl i oficiální rozchod, nenech se vmanipulovat do toho, že to rodině, známým budeš říkat za něho…
neustále mu zhrabáváš cestičku, takže on moc nemá zájem něco řešit… co se týče domácnosti řešila bych výhradně sebe a dítě, jeho věci - jídlo, oblečení ne… pokud si někdo všimne, že to není o. k. prostě přiznat krizi a odkázat s detaily na manžela, taky bych víc (pokud je to možné) někam jezdila a nechávala mu děti… kdybys měla dobrý vztah s tchýni dalo by se domluvit, aby tě tchýně nenahrazovala a nechala v tom panáčka vykoupat…
milenka o něho bojuje, ty mu voláš, jak se máš chovat před jeho matkou… potřeboval by spadnout z lopatky haj. lík jeden ![]()
@eva76 píše:
Na to, abych si podobné věci vymýšlela, nejsem dostatečná masochistka. Jooo, taky jsem před lety říkávala, že bych nikdy nic takového netolerovala, neodpustila, okamžitě bych odešla a bla bla bla. Jenomže by to nejvíce odneslo okolí a on bude za toho správňáka. Žijeme tady spolu a já odmítám žít v hádkách, naschválech a vzájemného se trápení. Tím by se celá agonie jen prohlubovala a skončilo by to asi špatně. Ten člověk skončil jako partner, ale rodinu rozdělíme tak, aby na tom nikdo neměl pokud možno žádnou újmu, takže pomalu a v klidu. A že si nenechám poradit? Naopak, hodně mi tyto diskuze pomohly. Byla to pro mě obrovská rána, o které jsem si myslela, že ji nikdy v životě nepřekonám, ale tyhle pocity jsou už naštěstí pryč…
Ty jsi vážně třída Evičko ![]()
@Maria37 píše:
Evi, pořád mu jdeš moc na ruku, on si zavařil a ty řešíš, jak se máš chovat před jehou matkou? kryješ ho?on si to musí pořešit sám… normálně bych řekla, že věci nejsou v pořádku ařekla tchyni, at se zpetá svého syna... pokud by byl i oficiální rozchod, nenech se vmanipulovat do toho, že to rodině, známým budeš říkat za něho...
neustále mu zhrabáváš cestičku, takže on moc nemá zájem něco řešit… co se týče domácnosti řešila bych výhradně sebe a dítě, jeho věci - jídlo, oblečení ne… pokud si někdo všimne, že to není o. k. prostě přiznat krizi a odkázat s detaily na manžela, taky bych víc (pokud je to možné) někam jezdila a nechávala mu děti... kdybys měla dobrý vztah s tchýni dalo by se domluvit, aby tě tchýně nenahrazovala a nechala v tom panáčka vykoupat…
milenka o něho bojuje, ty mu voláš, jak se máš chovat před jeho matkou… potřeboval by spadnout z lopatky haj. lík jeden
Správně jsi to napsala. On spoléhá na slušnost všech okolo a sám si žije jak chce bez ohledu na ostatní. Je to jeho věc. Ale ať je tedy hrdina a seznámí s tím i svou rodinu a nese si sám následky. Oni většinou nechtějí nic řešit a čekají, až to někdo vyřeší za ně.
@Maria37 píše:
Evi, pořád mu jdeš moc na ruku, on si zavařil a ty řešíš, jak se máš chovat před jehou matkou? kryješ ho? on si to musí pořešit sám… normálně bych řekla, že věci nejsou v pořádku a řekla tchyni, at se zpetá svého syna… pokud by byl i oficiální rozchod, nenech se vmanipulovat do toho, že to rodině, známým budeš říkat za něho…
neustále mu zhrabáváš cestičku, takže on moc nemá zájem něco řešit… co se týče domácnosti řešila bych výhradně sebe a dítě, jeho věci - jídlo, oblečení ne… pokud si někdo všimne, že to není o. k. prostě přiznat krizi a odkázat s detaily na manžela, taky bych víc (pokud je to možné) někam jezdila a nechávala mu děti… kdybys měla dobrý vztah s tchýni dalo by se domluvit, aby tě tchýně nenahrazovala a nechala v tom panáčka vykoupat…
milenka o něho bojuje, ty mu voláš, jak se máš chovat před jeho matkou… potřeboval by spadnout z lopatky haj. lík jeden
To máš recht, ano jsem příliš shovívavá, nicméně to je malinko součást mého plánu taky. Jak už jsem říkala, priorita č. je, že se hodím do pohody, č. 2, že budu schopna se sama realizovat natolik, že budu schopna odchodu a dalšího života… Pro tohle potřebuju klid… Taky doufám, že z tý lopaty spadne a pořádně si nabije hubu
tchýni šetřím, sama to neměla v životě lehký, protože extchán je něco podobného, taky si žil svůj život, chlastal a ona ho celou dobu zachraňovala… Vše pro děti, ale děti dospěly, tchýně si řekla a dost, rozvedla se, znovu se vdala a teď je zase šťastná po dlouhé době. Tohle je spíš ohled vůči ní, ne vůči manželovi…
. Nicméně, jak jste mě včera samy dámy navnadily, začnu omezovat ten servis a začnu těmi košilemi. Peču na to, že ho budu něco učit. Počkám si až přijde dotaz „mám vyžehlenou košili?“, tak na to pouze zareaguji „promiň, teď jsem nerozuměla, to se ptáš mě? Ty žertuješ…
“
@eva76 píše:
To máš recht, ano jsem příliš shovívavá, nicméně to je malinko součást mého plánu taky. Jak už jsem říkala, priorita č. je, že se hodím do pohody, č. 2, že budu schopna se sama realizovat natolik, že budu schopna odchodu a dalšího života… Pro tohle potřebuju klid… Taky doufám, že z tý lopaty spadne a pořádně si nabije hubutchýni šetřím, sama to neměla v životě lehký, protože extchán je něco podobného, taky si žil svůj život, chlastal a ona ho celou dobu zachraňovala… Vše pro děti, ale děti dospěly, tchýně si řekla a dost, rozvedla se, znovu se vdala a teď je zase šťastná po dlouhé době. Tohle je spíš ohled vůči ní, ne vůči manželovi…
. Nicméně, jak jste mě včera samy dámy navnadily, začnu omezovat ten servis a začnu těmi košilemi. Peču na to, že ho budu něco učit. Počkám si až přijde dotaz „mám vyžehlenou košili?“, tak na to pouze zareaguji "promiň, teď jsem nerozuměla, to se ptáš mě? Ty žertuješ…
"
já tě chápu, byla jsem na tom totiž tak jako ty… a taky jsem všechny a všechno okolo sebe šetřila atd. atd. člověk čeká, že to ON ocení. To bohužel neudělá, budeš pro něho akorát ještě větší „blbka“ a bude dál zkoušet tvé hranice, kam až si bude moct dovolit zajít… Šetřit tchýni, taky pěkný, ale pokud se rozejdete uvidíš, jak rychle na to šetření tchyně zapomene…navíc pokud má tchyně něco za sebou, tak ji tahle věc nepoloží na lopatky
STAREJ SE A ŠETŘI SEBE, UKAŽ JIM TU SILNOU EVU, oni bohužel ve finále tyhle hezký věci neocení a hlavně jak zaznělo, dokud mu půjdeš na ruku bude s tebou orat dál a dál…
já jsem byla ve finále velmi razantní, přestala jsem ho šetřit a ejhle do 3 týdnů bylo po milence, ta mi přišla brečet na rameno… ono to jeho ego a sebevědomí, je z půlky tvořeno tím, že si to necháváš líbit, až to přestaneš dělat, on bude najednou jako děcko, kterému schováš hračku, protože ji ničí… on se teď nemusí snažit ani bát, protože ty jedeš podle jeho scénáře…
jsou lidi, kterym to takhle vyhovuje, ale tobe ne, nemuzes zit v necem, kde jeden je spokojeny a ty se trapis.. Takhle to proste nejde. Ja bych v takove " stastne trojce " nedokazala zit.