Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj Marino, to co prožíváš ty, mám za sebou. U nás to dopadlo dobře a dopomohla tomu i milenka. Jen chci napsat k chování manžela. Na mě taky viděl jen to špatný, i když to nebylo ani tak moc kvůli vzhledu. Ale asi vlastně taky, po porodu se mi nedařilo zhubnout a díky jeho „pomoci“ mám dole za 4 měsíce 18 kilo. Tím chováním si podle mě v sobě ospravedlňují to, co udělali. Prostě si hledají důvod, že my jsme je k tomu dohnaly.
Jinak ti chci napsat, zkus být před ním klidná a v pohodě. Jde to těžko, ale já byla a naopak milenka a začala hysterčit, posílat mi anonymně hnusný sms a manžel nakonec pochopil, že udělal chybu. Teď je to mezi námi jak na začátku vztahu, je strašně zamilovaný a milý. Jen ve mě se to všechno strašně mele a asi bude trvat, než se s tím vyrovnám. Vztah do pořádku dát jde, ale musí chtít oba. A nemysli, si, taky jsem dlouho chtěla jen já, ale pak se to obrátilo. Jen po tom všem zůstanou strašný rány a bolest a trvá než se to zahojí.
Ještě chci napsat, to že mám být klidná, mi taky každý radil a měla jsem strach, aby si nemyslel, že je mi to jedno, že jsem se s tím vyrovnala. Občas jsem vylítla a pěkně od plic i s brekem jsem mu řekla, jak mi je hrozně, jak se cítím…ale nebylo to plánovaný, spíš to vyplynulo ze situace, že už jsem nevěděla, kudy kam. A ještě, co mi radil psycholog: nevyčítat, neútočit, prostě to podat formou já, popsat svoje pocity.
jandule, já právě klidná jsem začla být a to on nečekal, možná proto se mě snaží vyprovokovat, abych začla hysterčit…
víš, že mě to taky napadlo, když budu v klidu, možná že ta hysterie přijde z její strany…
protože on nás opustit nechce a bude s námi žít… teda alespoň to říkal… kvůli dětem..
i když ono z jeho strany je to stejně každou chvíli jinak…
je to trošku naprášky, ale když jeho slova nebudu brát vážně, nevemu je k srdci, tak to ve finále zvládnu dobře já. ![]()
Marino 80, to co popisuješ ty, tak to je přesně chování chlapa, který neví kudy kam a nemá jasno. Chtěl by všechno. Měla jsem přítele, byly komplikace, začal se chovat hnusně, nadávat mi a já jsem mu to oplácela.Pak jsme to slepili ale sejně to začlo nanovo.Když jsem přišla na to, že si dává schůzku s jinou, tvrdil že to on né atd.Pak to šlo z kopce. Platila jsem i za něj úvěr na náš byt, i když jsem měla opravdu málo peněz - a to jen z toho důvodu, že kdyby se to neplatilo, tak by ten byt sebraly.A ejhle, v momentě, kdy jsem se s tím smířila - ovšem to byla jen taková hra před ním - jelikož jsem ho strašně milovala - vyrukovala jsem, že když mi nedá ty peníze co dluží a nebude si dále platit svůj 1/2 podíl,tak příjde exekučna nejdříve k jeho máti - jelikož ta na jeho 1/2 ručila.Řekla jsem mu to v klidu a s chladným srdcem. A o to víc začly nadávky, facky, ponižování i před společnými známými, naschvály. Prostě O co víc jsi v klidu o to víc se tě bude snažit vyprovokovat. Bude to ještě hodně těžké tohle ustát a tvářit se že je vše o.k., ale nedej se a buď taky tak chladná. Nevyčítej, pouze mu s klidnou hlavou řekni co si o tom všem myslíš.No a pak si to on urovná v hlavě, co vlastně chce.
Ahoj Jandule,zdravím tě a jsem ráda,že je to u vás pořád tak krásný…
Marino,tebe je mi líto,on se chová teda dost hloupě,on snad prostě jen zkouší,co všechno vydržíš..Ti chlapi jsou fakt prevíti..Co si myslí,že jsme? Jen kusy hadru?A to si jako představuje,že bude bydlet u vás,ale bude ti nadávat?
Neboj,rozhodně nejsi tlustá a ani hnusná..Ať se zkusí podívat na sebe,pan chytrý!!!!
A co dět? Ty jsou asi ještě dost malé,aby to vnímaly,viď..A co ty jinak,jak jsi na tom psychicky?
Zaplosko,a ty jsi pořád s tím svým - kterého jsi popisovala? Nebo jste se rozešli?
Marino, možná bys mohla navštívit nějakého odborníka. To myslím opravdu v dobrém. Ten člověk s tebou mává a má tě tam, kde tě chce mít. On si bude užívat, nebude ho to nic stát a ty budeš neustále doma doufat, že se jednou vrátí. Měla by si se ho přestat doprošovat, odejít od něj, vytřískat z něj soudně alimenty a udělat za vším tlustou čáru, jinak se v tom budeš utápět do nekonečna. Přiznej si, pořád v duchu doufáš, že se k tobě vrátí, viď ? Možná to jednou udělá, ale jen dočasně, než si najde jinou, nechce ztratit děti, o tebe mu nejde, a ty alimenty by taky možná mohly být trošku přítěž. Na nějaký nadávky a výhrůžky se vykašli, to používaj akorát ti, co jim dojdou argumenty, na víc se nezmůžou.
Marino no teda ten tvůj je pěknej hulvát sprostej fakt, vyprdni se na něj zklidni se a zkus se s ním nějak domluvit , já už bych ho po tom všem nechtěla , a vyhrožovat že ti sebere děti no to je ubohýýý
U nás je ted relativní klid prý se chce starat a z bytu nás nad nevyhodí tak snad už mi bude líp, ten první týden to opravdu bylo nejhorší ale mám štěstí že mi ten můj bývalej aspon nenadával tak jako tobě
Jo určitě nejsi tlustá a škaredá to říkají všichni aby si to ospravedlnili
Přeju pevné nervy a hlavně před ním zkus být klidná
Marino, po rozchodu probíhá to, čemu já osobně říkám 3fáze:
1.lítost (pláč, depky,ptaní se Proč, atd)
2. vztek (vztek na partnera, totální vzdor, nevidět, neslyšet)
3. svoboda (projdeš si dvěmi fázemi předtím a cítíš se najednou v pohodě, ex máš na háku,..)
Ještě jsem nezažila po rozchodu někoho, kdo by si tím neprošel.
Nechci tady dělat psycho analýzu, ale tak to v životě chodí.
co píšeš, že Ti říká, že jsi tlustá, a uvedla si míry, tak to bych byla ve vzteku okamžitě.
Marin vykašli se na něj, je to primitiv.
Jo, a co hodně pomáhá,a to doporučji i Tobě, zbavit se jeho věcí z bytu, prostě ho vygumovat i materiálně (tak to řeším já a hodně to pomáhá). Jak se říká od ponožek po příbor.
Já bych mu ani neodepisovala na nějaké smsky, prostě bych ho ignorovala (to většinou chlapům spadne čelist). Je to hodně těžké, ale vymazala bych ho i z mobilu, emailu, atd. (sejde z očí, sejde z mysli). Napsala bych mu, ať už mě nepíše, nevolá, nekontaktuje vůbec, že už o něj nemáš zájem.To by koukal, jako sůva z nudlí.
Prostě mu narostlo ego (to je asi odpověď na otázku, kde se v něm vzala ta nenávist k Tobě) a je potřeba ho nějak srazit dolů a tím, že ho budeš ignorovat je super krok k tomu, abys ho zmáčkla, jako masařku. Co hlavně před ním ukazuj a tvař se, že ho máš na háku, i když Ti zrovna bude silně ouvej. Prostě v tomhle budeš muset být asi herečka, ale neboj se, přinese to pro Tebe své ovoce.
Přeji hodně sil, a neboj, bude dobře, jen to chce čas a hodně sebevzepření i té přetvářky před ním.
Yvonne, po necelých 14 dnech, možná přesně týdnu, jsem se ocitla ve fázi č. 3. je mi volnej, resp. se do této fáze začínám dostávát, začíná mi být volný… mám znovu chuť žít a hlavně, a co je důležitý nebojím se co bude dál… ani bych netušila, že tím projdu tak rychle.. každopádně a to je velký průser, bohužel nemůžu ho vymazat totálně, neboť nadále spolu bydlíme a pravděpodobně bydlet budeme, nemám totiž kam jít a k rodičům se mi teda FAKT nechce… takže on si dělá co chce, což doposud dělal a komunikujeme spolu normálně, resp. já s ním, on když má náladičku, udeří na mou psychiku, ale já se držím… zkouší pořád mě nějak dostat… koupila jsem si SEDATIF homeopatika na zklidnění, a můžu říct že tablety jsou super…
Teda holky poraďte mi, jestli nedělám blbost… chovám se jakoby se nic nestalo, takže když vařím oběd, večeře teplé… řízečky, nebo peču pro kluky maso, nabídnu mu taky, ale nevím jestli bych se na něj spíše neměla vyprdnout… comyslíte ?
Víte holky k čemu jsem dospěla, že jsem vlastně teď už ráda, že tu ženskou má, a to jenom protože, když bude spokojenej, dá mi pokoj a nechá mě v klidu
bude si to s tou pipinkou užívat a na mě snad v dobrém zapomene… rozumíte ![]()
ale co já ho znám, spokojenej nebude nikdy… no tak snad se ji to povede chichi ![]()
Marino- mám z tebe radost ![]()
Jen tak dál, jen s tím vyvářením bych se já osobně na něj vyprdla- ať mu uvaří ta jeho , ne ? Já bych vařila, prala, atd..jen sobě a dětem. A taky bych se asi snažila vyřešit tu otázku bydlení. Prostě bych se snažila bydlet s dětmi sama.
Podala bych si na soud žádost o svěření dětí do mé péče a výživné (k tomu ho nepotřebuješ) a on ti bude muset platit na děti alimenty a když budeš bydlet s dětmi sama, tak budeš kromě alimentů mít nárok i na příspěvky od státu (ny bydlení atd.), takže si myslím, že bys to finančně zvládla i se samostatným bydlením. Bydlet s chlapem, který běhá za milenkou, uráží tě a vyhrožuje ti, musí být pěkný opruz, i když ty se zatím držíš moc statečně. ![]()
andrejka4 píše:
Zaplosko,a ty jsi pořád s tím svým - kterého jsi popisovala? Nebo jste se rozešli?
Naštěstí jsme se rozešli, i když z počátku jsem to vnímala jako zhroucení světa. Asi po půl roce jsem narazila na mého nynějšího manžela a jsem nastávající maminkou.
no tak možná jsem asi bláznivá, když chci za každou cenu udržet neudržitelné
ale víte holky, to je všechno semleté tak prapodivně, dnes ráno my řekl, že s milenkou zase jsou. Tohle už mi je úplně jedno. Ale co spíš nechápu je, kde se v něm vzalo tolik nenávisti ke mě, klidně mi řekne, že jsem hnusná a tlustá, ale holky to je prostě divný, měřím 176 a vážím 60 kg. tlustá FAKT nejsem a hnusná, ty bláho, nechci si lichotit, ale hnusná teda FAKT nejsem… vo co mu jde ? proč prostě nevybalí pravdu… ráno dobrý a během dne opět sms, typu nedělej si na mě nároky, nikdy už stebou nechci být… já mu napsala, dělej si co chceš,podepiš mi svěření dětí a dělej dál co umíš… no to spustil… nechce mi to podepsat… že prej mi nevěří, že jsem fízl, svině… nechápu jeho chování absolutně…ne…
když jsem mu volala, abychom tyto věci neřešili přes sms, nezvedal mi telefon..
fakt nevím co čekat.. další podpásovku… tohle dlouho nevydržím…