Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Marino - vím, že na nic jiného teď nemyslíš, jak ho dostat zpátky, ale zkus se zamyslet. Vážně bys to chtěla? Vážně si myslíš, že bys dokázala odpustit? že pokud by se kdykoliv zdržel, nepřemýšlela bys, že je u ní nebo u některé jiné? že by to nebyly věčné hádky a podezřívání? že by ses netrápila? Víš, on se člověk dost těžko mění…a takovému chlapovi už nikdy nebudeš věřit. Začni přemýšlet trošku jinak. Tak, že Ti takový chlap za to nestojí. S tím pocitem se Ti to bude zvládat mnohem líp. Začni se věnovat dětem, sobě, někam si vyraž…
Bobule,tys asi ale měla 100% jistotu, že tě podvádí a ským tě podvádí,viď. V tom jsi to „měla lepší“…Já to totiž nevím. Sice teď „seká“ jakoby dobrotu,ale…Stejně tě obdivuju za tu sílu…
No Marino, chápu tě, že ho chceš zpátky. Přeci jenom,ty roky tu jsou, co jste polu, máte děti a třeba to bořit jen kvůli jednomu uklouznutí..Asi jsem v tomhle jiná a nemám tu potřebnou dávku kopanců..Holky,neberte to jako útok,jen tím chci říct,že prostě tu sílu v sobě asi my dvě-já a MArina- nemáme,abysme ty chlapy hned vyhodily…Já si totiž hned vybavím vzpomínky a bulím a bulím…
Třeba se Marino ještě vzpamatuje,pokud je to čerstvý a pozná,kde by měl být…Achjo,je to ale příšerná situace…
přesně tak Marino, Bobule má pravdu! Udělal to jednou, bude to dělat i nadále, nehledě na to, že budeš neustále v nejistotě, jestli to nedělá znovu. Buď silná a věř, že si najdeš někoho, kdo se takto chovat nebude, bude si Tě vážit a ty budeš klidná, budeš mít mnohem lepší život, věř tomu, nechtěj aby se vrátil, pardon, ale je to hajzl a tím také zůstane ![]()
To samé platí i pro Andrejku, když sebereš síly, zvládneš to ![]()
Já vím, ono se to radí, sama bych se asi sesypala
, ale pokud máme děti, máme velkou šanci, že bolest přejde rychleji a šance na šťastnější život je vysoká, pokud už jednou začne chlap podvádět, opravdu to s ním nemá cenu, myslím, že milující chlap nemá podobné chování zapotřebí, možná se pletu, ale doufám, že ne
Holky,radíte asi dobře…jen pořád nevím,kde se případný budoucí chlap dá sehnat…Teda takovej,aby nepodvedl..Navíc je fakt,že mám kolem sebe dost kamarádek,co je manžel-partner-podvedl a teď jim to klape…Ale to jsou asi výjimky..Holky a házely byste flintu do žita,i když byste tu jistotu neměly?Já jsem nepřišla na žádný maily,do mobilu se nedostanu..vlastně na nic..Jen jsem měla jistý podezření, který mi v afektu potvrdil…Ale jestli z toho se dá usuzovat,nevím…
Jinak Marino - mám kámošku,co má RS a mě dvě děti..Ale sama říká,že by v žádným případě nešla do třetího. Je to šílený hazard - a to je oproti té čůze hooodně mladá.Takže je to od ní blbost si nechat mimčo. bude tím trpět celá rodina…
Andrejko - poprvé jsem vůbec nevěděla, že někoho má. Jen skoro nebyl doma. Přišel večer z práce, pobyl doma max hodinku a zase odcházel. Pak jsem toho měla dost a řekla jsem, že jestli jde, tak ať se rovnou sbalí. Neudělal to, tak jsem mu tu tašku sbalila sama. A když odešel, vůbec jsem netušila, že jen o pár pater níž. To jsem se dozvěděla až o pár týdnu později,kdy jsem dostala horečky a sháněla ho, až přijde ke staršímu klukovi, že musím do špitálu. Pak to tedy bouchlo. Ale stejně chtěl za měsíc zpátky. A jak já byla šťastná. Ale k ničemu to nebylo. Neustále jsem se trápila, nevěřila jsem, podezřívala ho a měla jsem nakonec pravdu. To už jsem ale věděla, kam s těma taškama.
Vím dobře, jak vám je, vím, že jediné, co chcete je dostat ho zpátky..vím, jak je těžké uvěřit, že bez něho bude nakonec líp. Chce to čas…
Super, že dnes je i tato možnost internetu /to za mé situace ještě ta možnost nebyla/ a tak máte možnost se navzájem podržet.
Hlavně ze sebe holky nedělejte „blbky“, važte si samy sebe, nenechejte sebou orat a vláčet víc, než je nutné. papá a držte se ![]()
v pondělí se má něco důležitého odehrát, možná jde na to vyšetření… sám přítel mi řekl, že v pondělí mi dá stanovisko jestli se vrátí nebo ne,, jak o tom tak přemýšlím začíná mi to šrotovat…jak je to to blb.. se mnou má rodinu zdravý krásný kluky… a opustil by nás pro měsíční známost kterou nabouchal pardon.. 42 let a navíc RS…může jít na potrat, měla by se chovat zodpovědně…
některá jsme tu psala, že máte kolem sebe kamarády kde se podváděli a stejně jsou spolu a funguje to,… já to můžu potvrdit já taky a proto si myslím, nebo jsem si myslela že to udělá i on… ale všichni kamarádi jsou na něj nasraní a nechápou
Marino,to jsem psala já - s těma kamarádama-dokonce to mám i jednu fakt dobrou kámošku. Ta chodila strašně dlouho s klukem,pak se rozešli,ale dali se zas dohromady..Nakonec se vzali a chtěli mít děti. Jenže to nešlo a trvalo dlopuhou dobu,než otěhotněla. A než se jim narodilo druhý dítě,tak jí podvedl. Vzala ho zpátky,mají dvě děti a jsou relativně šťastní. A pak mám další kámošku,co žije s přítelem,který jí podvádí,ale vždycky se k sobě vrátí. Teď jsem jí potkala po delší dopbě a vypadali opravdu spokojeně..Asi je to jen o povaze a lidech..Nevím..A nakonec třetí případ - z rodiny. Je to už teda staršího data…manželé spolu měli dvě děti, jedno postižený. Manžel si v tý době našel milenku, ke který se chtěl odstěhovat a trval na rozvodu. Manželka na to ale nepřistoupla a ,on se „vycukal“ - výraz tý manželky a teď jsou spolu a jsou si neskutečnou oporou. Dítě jim mezitím zemřelo
.Takže to jsou příklady z mýho blízkýho okolí…Vímže z toho nejde vycházet,ale i tohle mě drží na d vodou..Asi jsem hloupá,ale říkám si, že jednou ten dotyčný uklouznout může. pokudby se to mělo opakovat,tak pak už je to jiný..sama za sebe taky nemůžu dát ruku do ohně a pokud bych ujela,chtěla bych,aby mě manžel vzal zpátky.
Jo a ještě jeden příklad - z mýho sousedství. kámoška chodila děsně dlouho s klukem,pak se vzali a je veřejným tajemstvím,že on jí podváděl ještě i před svatbou. Mají spolu mimčo a vypadá to, že jsou spokojení.
A aby to nebylo jen na chlapi,že jsopu to kurevníci, tak mám kámošku,co se nedávno vdala za skvělýho chlapa a podváděla ho už před svatbou…a podvádí dodnes…
samozřejmě tím nechci ty podvodníky omlouvat, to v žádným případě neeee.
Holky, vím,že vám asi připadám naivní a divná,ale fakt jsem asi nedospěla zatím na to dno..abych ho kopla do prd…a vyhodila ho…a jsem ráda,že to můžu ventilovat aspoň takhle…
Marina80 píše:
v pondělí se má něco důležitého odehrát, možná jde na to vyšetření… sám přítel mi řekl, že v pondělí mi dá stanovisko jestli se vrátí nebo ne
to se jako rozhodne na základě čeho? jestli je zdravá? jestli je těhotná? nebo něčeho jinýho? Teda promiň, ale je to bezpáteřní šmejd a sobec, co neví, co chce a jde si za svým pohodlím akorát, nemyslí na ostatní, pryč od něj!
evo ano, je ta tak… je sobeckej a chladnokrevnej… myslí na své ego…aby jemu bylo dobře…když jsem se ho zeptala, jaký je mezi ní a mnou rozdíl, v čem je jako lepší, tak řekl… já nevím, to je těžký… blabla… nakonec z něj vypadlo, že má prostě o něj zájem, a já ho prý neměla… tak jasně, že se po porodu žena změní a pozornost je věnována malým dětem, ale to jsem se mu snažila vysvětlit, že děti pořád malé nebudou…ale asi zbytečně
ale na druhou stranu já odpouštět umím a nevím proč ale pořád mě přitahuje…nevím proč fakt nevím…
Marino,víš proč tě přitahuje? Protože se ti prostě vzdaluje. Tak to aspoň vidím já u toho svýho…Pokud se mu začneš vzdalovat i ty - a pokud on k tobě ještě nejaký city chová - začneš ho taky přitahovat…
Já ho právě paradoxně šíleně miluju. A v době, kdy on mi dával najevo svoje city - a že to dělal opravdu hodně, tak jsem ho od sebe odstrkovala..no a teď je mi to strašně líto a dala bych nevím co zato, kdyby mě objal a řekl mi, že mě má rád..sice mi to říká,ale já to chci slyšet častěji..Jsem hrozná, nevím co chci a to je na tom to nejhorší…
andrejko
je to tak, na to aby žena začla žárlit je třeba další žena a opačně. Chci napsat, že já bych asi nikdy nežárlila na jednonocovku, žárlí se na to, když si dva lidi rozumí ale na to že se vyspí s někým, to je mi tak nějak fuk. O té jednonocovce se nemusíš vůbec dozvědět a i tak se k tobě chlap chová dobře a zůstává, nedělá scény že odchází k jiné a neplánuje rodinu s jinou..... co budeme s těma chlapama dělat ? neznám holky snad žádný vztah který by nebyl bez prolémů…
No právě Marino, v žádným vztahu to není ideální a pokud někdo tvrdí opak, tak kecá…Všude se něco najde. Já jsem už taky ve stadiu,že na jednu nocovku bych nežárlila, je fakt, že se o tom nemusíš nikdy dozvědět. A ruku na srdce - neznám chlapa, kterej by aspoň jednou v životěnezahnul..fakt ne.A potvrdí ti to i chlapi. Ale vztah, to už je něco jinýho..I když se z toho taky dá poučit - chlap třeba zjistí,že to byla blbost a je mu doma líp a vrátí se funguje pak ještě líp než předtím..Potvrdí ti to i psychologové nebo sexuologové, že se občas tohle stane…Je to sice hnus,když to zjistíš,ale jak jsem psala výš,tak každý může uklouznout..a je potřeba mu dát šanci,pokud chceš…A navíc,když jsou v tom děti a on je má rád a oni jeho..
Možná je to blbost,ale já to takhle zatím cítím..
Holky, máte v něčem pravdu, ale pokud by to od chlapa byl jen úlet a uklouznutí, které by mu mělo „pomoci“ si uvědomit své opravdové city k manželce, pak bych od toho chlapa očekávala, že se bude sakramentsky snažit, aby si důvěru svojí partnerky vybojoval zpátky. Že jí bude obrazně řečeno nosit na rukou, hýčkat, omlouvat se, sekat latinu, aby si znovu získal svojí náklonost.
Ale bohužel ve většině případů se setkávám spíše s tím, že chlap, ač nevěrný a „viník“, je ještě podrážděný z toho, že mu na to žena vůbec přišla, je nepříjemný, stále odmítá svůj paralelní vztah ukončit a partnerka, ve strachu, aby o něj nepřišla, mu dál podstrojuje a ochotně dává další a další šance, jeho chování podvědomě omlouvá (i když ví, že by mělo vypadat kdyby mu na ní záleželo úplně jinak)a co hůř, ještě hledá chyby sama na sobě a na místo partnera nenávidí jeho milenku.
Andrejko, máš pravdu- pokud je v těch vašich chlapech ještě nějaký cit k vám, tak vám pomůže jedině udělat se jim vzácnější a nezávislejší na nich , možná trochu zabrnkat na strunu žárlivosti, aby o vás museli bojovat- a ne že budete sedět ubrečené v koutě a čekat, až si milostpán vybere. ![]()
přesně tak, něco jiného je uklouznout a něco jiného budovat si nový vztah, plánovat budoucnost s jinou ženou…