Ošetřovné na manžela, když já jsem na RD

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
20.3.20 06:43
@Terez001 píše:
@Janli já jsem na rodičáku a manžel ocr na starsího syna má :nevim:

Má to tak spoustu lidí. Není to nic nemorálního.
Děkuji. že jsi to napsala bez anonymu.

• Citovat
  • Upravit
26928
20.3.20 06:49
@Anonymní píše:
@Ms.Ragdoll
Víš, dle mého by to bylo opravdu nejlepší.
Kdyby lidi na čtrnáct dní zalezli domů. A v práci by byli jen ti opravdu potřební (což jsou teď bohužel zdravotníci). Ostatní zákaz vycházek. Myslím, že pak by se lépe bojovalo s c19.

Ano, takze zvirata se v zemedelstvi samy nakrmi, kravy se samy podoji, mleko se samo zpracuje, vejce se od slepic samo posbira, protridi a nabali, pecivo se samo upece, potraviny se samy rozvezou a pak se budou samy prodavat lidem. Odpadky se od lidi taky odvezou samy. Energie se k lidem taky dostanou bez pracovniku.
Zdravotnikum material a vse potrebne se taky nejak sam dostane, stejne jako kontaminovany odpad z nemocnic se zlikviduje sam.
Atd atd.

Kdyby aspon ti lidi byli zalezli doma, kde se virozou nenakazi, a necourali porad venku :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1005

Mám doma tři děti 0, 3 a 4 roky, partner podniká. Kdyby zůstal doma, finančně je to úplně jedno. Firmu by zas otevřel až to skončí. Jsme obor, který se nepoloží. Ale co by teď bylo s dvěma desítkama lidí, co by přišlo o práci 8o. Přestaňte být sobečtí a myslete trochu v širším měřítku :zed:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26928
@Anonymní píše:
Má to tak spoustu lidí. Není to nic nemorálního.
Děkuji. že jsi to napsala bez anonymu.

Proto se k tomu vyjadrujes jako anonym :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5640
20.3.20 06:50
@Anonymní píše:
@Ms.Ragdoll
Víš, dle mého by to bylo opravdu nejlepší.
Kdyby lidi na čtrnáct dní zalezli domů. A v práci by byli jen ti opravdu potřební (což jsou teď bohužel zdravotníci). Ostatní zákaz vycházek. Myslím, že pak by se lépe bojovalo s c19.

Kdyby všichni zalezli na 14 dní, nevyřeší se nic. COVID tady bude měsíce. I kdyby to ustupovalo, tak dokud to bude mít na e
koho skákat ( a dokud se to nevypaří, nebo to nezkrotime vakcínou), tak máme smůlu. Je to totiž úplně všude. Když společnost rezignuje a nebudeme fungovat, tak to můžeme zabalit s tímhle přístupem rovnou;) A nejen zdravotníci jsou potreba a ano, i ti zdravotníci se potřebují najist a koupit léky, potřebují pomucky, přístroje a jejich servis (nevyrábí, neudrzuje ani nedováží se nic samo) nějak se dostat do práce, svítit světlem, koupit si boty, pomoci před zloději atd. atd…PREKVAPENI!

Příspěvek upraven 20.03.20 v 07:05

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.3.20 06:52

@cecetka
Myslím, že kdyby se zavřeli obchody, fabriky, mhd, pošta. Tak se nic nestane.

Ostatní pro život důležité, se dá dělat chvíli v omezeném počtu lidí.

• Citovat
  • Upravit
5418
20.3.20 06:54
@Ms.Ragdoll píše:
Já chapu, že se bojíš, já se taky bojím, ale kdy lidi pochopí, že opravu nemůže být celá republika na OCR??? Víš, že tohle může trvat měsíce? Máte tři děti, OCR není bůhví co. Z čeho si lidi myslíte, že se to OCR lidem bude asi tak platit…

A jen tak k zamyšlení, kdyby si OCR vzali všichni zdravotníci, policisti, hasiči, řidiči, pracovnici v potravinářství, lékárníci, skladníci, řídiči, prodavaci, urednici, popeláři, a mnoho, mnoho dalších, co jsou potřeba, protože se boji jako všichni, kam si zajdeš nakoupit jídlo atd., kdo tě ošetří když si zlomíš nohu, nebo nedej bože něco horšího, atd. atd. Jak to tady bude vypadat, řekni? Sakra lidi myslete trochu! Už mi to nepřijde normální. Všechno zavřeme, doma budeme chcipat hlady, doktor nikde, policajt nikde, odpadky všude, dávky za chvíli taky nikde…no krása to bude, fakt. :zed:

Kvůli takovým jako vy (chlap/žena půjde na OCR přestože je doma někdo jiný, kdo už pečovat může), to budou muset urychleně osekat, nebo se celý systém a společnost, začne hroutit…

Po OCR se tu začnou množit dotazy, jsem na RD, manžel byl na OCR se školním dítětem a nemáme z čeho platit nájem, nemáme co do huby,…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.3.20 06:57
@cecetka píše:
Proto se k tomu vyjadrujes jako anonym :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Vyjadřuji se tak, kvůli financím. Uváděla jsem tu manželův plat.

• Citovat
  • Upravit
1005
20.3.20 06:57
@Anonymní píše:
@cecetka
Myslím, že kdyby se zavřeli obchody, fabriky, mhd, pošta. Tak se nic nestane.Ostatní pro život důležité, se dá dělat chvíli v omezeném počtu lidí.

A z čeho se bude všem to ošetŕovné platit? Až na něj za dva měsíce nebude, máš našetřeno dost? A ty fabriky myslíš třeba ty, co vyrábí potraviny?
No ty bláho, teď se ukáží charaktery lidí… Musím jít odsud pryč nebo se zbleju z vás, co si myslíte, že teď je ten pravý čas vysávat stát, protože jste mu odvedli za život dost😳 😳 😳

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.3.20 06:59

@Gumidci
To je zas druhá stránka věci. Říká se jí fin. gramotnost - Já vím, že my bez příjmu vydržíme rok. Takže mne to nestresuje.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
20.3.20 07:00
@Anonymní píše:
@cecetka
Myslím, že kdyby se zavřeli obchody, fabriky, mhd, pošta. Tak se nic nestane.Ostatní pro život důležité, se dá dělat chvíli v omezeném počtu lidí.

Řeknu ti to z pohledu sociálních služeb, poptávka v posledních dnech vzrostla neskutečně, takže máme omezit péči i u stávajících klientů?

• Citovat
  • Upravit
26928
20.3.20 07:00
@Anonymní píše:
@cecetka

Jake fabriky mas na mysli? Treba ty na zpracovani masa, mleka, vyrobu potravin? Nebo ty na vyrobu hygienickych potreb a zdravotnickeho materialu? Nebo ty, ktere vyrabeji lecivo? Nebo treba technicke sluzby ci vodovody a kanalizace? Elektrarny? Teplarny? To by se fakt nic nestalo :zed:

A z ceho ty fabriky maji tem lidem platit nahradu mzdy, kdyz by nemeli produkci? Proc teda zamestnanci nezustanou doma zadarmo?

Nepotrebne obchody zavrene jsou. Ktere dalsi mas na mysli? Treba lekarny?
To ze se otevrely zahradnictvi kvituji. Blizi se jaro, je potreba nakoupit sadby a eliminovat tak skody :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5640
20.3.20 07:01
@Anonymní píše:
@cecetka

Já už nemůžu, vzdávám to.🤦

Nerozumíš, protože to bud nedokážeš, nebo
ve svém sobectví prostě nechceš rozumět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7486
20.3.20 07:04

@lucka_mac
urcite to jde na dobu, kdy budes v porodnici, tak to bylo vzdy. O deti se nekdo postarat musi. Al ejak budes zas doma, tak uz ne, leda by u tebe nebyla moznost se o deti starat se zdravotnich duvodu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.3.20 07:04

@cecetka
Ale já mluvila o 14 dnech. Kdyby se na tu dobu zavřeli obchody, omezil provoz. Tak se to projeví.
Z dlouhodobého hlediska je to nesmysl, ale 14 dní by lidi bez obchodů a lékáren přežili.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí

GS Mamavit Prefolin + DHA