Poradna o očkování dětí proti chřipce
MUDr. Daniela Verdánová
@Gumidci píše:
Po OCR se tu začnou množit dotazy, jsem na RD, manžel byl na OCR se školním dítětem a nemáme z čeho platit nájem, nemáme co do huby,…
Ano, a nasledovat bude propustili me z prace, nemuzu najit jinou, co mam delat? Protoze zamestnanci zustali doma, zamestnavatel se dostal do ztrat a snizil stavy ![]()
Proboha, je to rozsahla viroza (nezlehcuji ani nepodcenuji), neni to valka nebo konec sveta. Ani to neni mor, na ktery by vetsina nakazenych umrela. ![]()
A proto za chvili sednu na kolo a jedu do prace… deti 2. A 3. trida budou par hodin samy doma nez dorazi z prace manzel. Jsem po chemoterapii kvuli autoimunitni nemoci. A stejne jdu. Dodrzuju vsechna hygienicka opatreni. Ja patrim do te ohrozene skupiny. A vymluvy na deti jsou dost liche. Deti na to neumiraji, ani kojenci. Az tohle skonci, poleti ceny vseho a dane raketove nahoru. Stat uz byl bohuzel v haji i pred virem. Nedivila bych se kdyby se zacaly snizovat duchody, rodicaky, vsechny mozne prispevky… nebude na to. A jak vime vlada si sama sobe nic nesebere, jen lidem. Dobre uz bylo, meli jsme si delat rezervy…
@Anonymní píše:
@cecetka
Ale já mluvila o 14 dnech. Kdyby se na tu dobu zavřeli obchody, omezil provoz. Tak se to projeví.
Z dlouhodobého hlediska je to nesmysl, ale 14 dní by lidi bez obchodů a lékáren přežili.
14 dnu je malo. To tady bude mesice, mozna roky ![]()
Predstavte si, ze doma zustanou vsichni. Kdo asi tu zadost o OCR zpracuje? Kdo ji posle na OSSZ? Kdo ji tam prijme? Kdo potom vypocte a posle penize? Pres jakou instituci se ty penize dostanou k lidem? Ani ty banky nefunguji bez lidi ![]()
Jako ano, zustanme vsichni zavreni doma a nikdo po nikom nic nechtejme.
@cecetka píše:
Ano, a nasledovat bude propustili me z prace, nemuzu najit jinou, co mam delat? Protoze zamestnanci zustali doma, zamestnavatel se dostal do ztrat a snizil stavyProboha, je to rozsahla viroza (nezlehcuji ani nepodcenuji), neni to valka nebo konec sveta. Ani to neni mor, na ktery by vetsina nakazenych umrela.
Víc než virus samotný, ohrožuje naší společnost hlavně lidské sobectví, pohodlnost a omezenost.
@Anonymní píše:
A proto za chvili sednu na kolo a jedu do prace… deti 2. A 3. trida budou par hodin samy doma nez dorazi z prace manzel. Jsem po chemoterapii kvuli autoimunitni nemoci. A stejne jdu. Dodrzuju vsechna hygienicka opatreni. Ja patrim do te ohrozene skupiny. A vymluvy na deti jsou dost liche. Deti na to neumiraji, ani kojenci. Az tohle skonci, poleti ceny vseho a dane raketove nahoru. Stat uz byl bohuzel v haji i pred virem. Nedivila bych se kdyby se zacaly snizovat duchody, rodicaky, vsechny mozne prispevky… nebude na to. A jak vime vlada si sama sobe nic nesebere, jen lidem. Dobre uz bylo, meli jsme si delat rezervy…
Taky cekam, ze na podzim zase zacnou vyskakovat odbory, ze chteji, aby se zvysily mzdy ![]()
Mimochodem… ja i manzel jsme zamestnanci (presto se dokazu vzit i do situace podnikatelu).
Já si půjdu nechat zvednout rodicak… Přišli jsme o 2/3 prijmu, oba podnikame a aktivity máme navazany na cestovní ruch, zatím nám nikdo nic nedá a musíme platit nájem, kde jsou momentálně příjmy nula nula nic, pokud to bude trvat pritel bude muset zavřít a jit na brigádu… Taky mám doma 1 školní dítě a 2 malé, v učení máme skluz, asi to budeme protahovat do soboty…
Ano je to opruz, ale čím víc tomu státu teď vezmete, firmám vezmete zamestnance, tím pak bude větší inflace, krize, ono fakt státní kasa není bezedná studna a ekonomika se z toho i za pomoci státu bude hrabat několik let…
Ano ty si řekneš jedno osetrovne je nic, ale když si to řekne dalších 100 tisíc lidí… Tak už to jde do milionů…
Je mi smutno z toho, kolik lidí by vše hodilo na ty ostatní, bez toho, aniž by se alespoň obtěžovali nad tím vším trochu zamyslet. Teď je naopak třeba víc než kdy dřív, aby pracoval každý kdo jen trochu může. Lidé by se měli naopak semknout vic, než kdy dřív. Ze stylu myšlení, ať to zařídí a postarají ti druzí, já nechci, je mi fakt na
![]()
Upřímně nechapu, ze nedohlednte dal. Pokud zůstaneme doma všichni, položí nás to.
Také chodim do práce, pracuji ve skolce. Aktuálně v te krizové, pro složky IZS. Ty lekari, hasiči proste někam ty děti dávat musejí. Fajn, zůstaneme doma a vy budete bez zakladi pece
![]()
@cecetka
naprosto s tebou souhlasim.
ja se obavam, ze ekonomicke dopady budou nakonec horsi nez cely virus. Az to skonci nebude na nic, ceny poleti nahoru a platy prinejlepsim zustanou, vek odchodu do duchodu se zas posune. mraky lidi budou bez prace a bez penez, protoze ted jsou na OCR s 60% platu
stat ted slibuje, jak vse vynahradi, prodluzuje OCR atp. jenze stat na to nema uz ted. A cim vic lidem bude kompenzovat ted, tim vic se pak vse uskrti.
a o tom, ze pojistovny zaplati novou biologickou lecbu se nam muze jen zdat. Zvednout se doplatky na leky, odvody atd, atd
me to ted prijde, je tu corona, udelame opatreni a po nas potopa. jenze my musime pokracovat i po te. A z korony se take muze klidne stat kazdorocni chripka, jen dalsi kmen, ktery u chronicky nemocnych ma horsi prubeh. Budem tato opatreni delat kazdorocne
kdyby clovek vedel, ze to bude trvat mesic a bude klid, jenze ono to spis bude trvat mesice.
@Lennynnel píše:
Kryby se radši každý staral o sebe
No to je hláška, teď jsi to všem nandala ![]()
Tak až ti nedej bože dojde jídlo, zlomíš si haksnu, praskne potrubí, nebo budeš nedej bože potřebovat časem dokonce ventilator, a nebude nikde nikdo, kdo by ti pomohl, tak si na tuhle větu vzpomeň, třeba tě zahřeje, že tě konečně poslechli ![]()
Zrušit možnost pobírat OČR na jedno dítě, když na druhé se pobírá RP, by nebylo moudré, ne každý kdo pobírá RP nepracuje.
@luci13
tak ale nebavime se o tech, co maji RP a pracuji, ale o tech co maji RP a jsou doma.
pokud s 2letakem chodim do prace, tak je snad jasne, ze s nim musi byt nekdo doma, ne.
@Anonymní píše:
Má to tak spoustu lidí. Není to nic nemorálního.
Děkuji. že jsi to napsala bez anonymu.
A protoze to ma spousta ludi, tak ja chciiiii takyyyyyy!!! ![]()