Poradna o očkování dětí proti chřipce
MUDr. Daniela Verdánová
@edding400
myslis ty rousky, co sice funguji 2 hodiny a pritom je ma temer kazdy na obliceji cely den vcetne zdravotniku?
no nosit je musime, kdyz je to nakazane a pokud je maji vsichni, tak to fungovat muze aspon trochu.
uvedomte si, ze hur bude, ted sme na zacatku, za par tydnu tu mame nakazene ne ve stovkach, ale v tisicich a co pak?
@edding400 píše:
Na jednu stranu tu všichni hysterci s rouskama a na druhou stranu není situace vážná? Zajímavé
Nevim, kdo hysterci s rouskama. V mem okoli nastesti nikdo. Nosit je musime, tak je nosime. Ale do toho normalne pracujeme, nevalime si sunky doma, kdyz k tomu neni duvod ![]()
Manzel je dozorce ve veznici. Co kdyby si vsichni dozorci a strazni vzali OCR na deti?
To je dobry napad, ne? ![]()
Posleme na OCR i vsechny zdravotniky, prodavacky, ridice busu a vlaku, ridice kamionu. Pekare, rezniky, zemedelce. A muzu pokracovat dal.
Holky neblaznete. Zivot ma ted urcita omezeni, ale nezastavil se. Spolecnost musi fungovat dal i v omezenem rezimu
![]()
@cecetka píše:
Jake fabriky mas na mysli? Treba ty na zpracovani masa, mleka, vyrobu potravin? Nebo ty na vyrobu hygienickych potreb a zdravotnickeho materialu? Nebo ty, ktere vyrabeji lecivo? Nebo treba technicke sluzby ci vodovody a kanalizace? Elektrarny? Teplarny? To by se fakt nic nestalo![]()
A z ceho ty fabriky maji tem lidem platit nahradu mzdy, kdyz by nemeli produkci? Proc teda zamestnanci nezustanou doma zadarmo?
Nepotrebne obchody zavrene jsou. Ktere dalsi mas na mysli? Treba lekarny?
To ze se otevrely zahradnictvi kvituji. Blizi se jaro, je potreba nakoupit sadby a eliminovat tak skody
Nebo naše fabrika, která teď vyrábí 120 tisíc litrů dezinfekce…
@Lilith_S píše:
Nebo naše fabrika, která teď vyrábí 120 tisíc litrů dezinfekce…
Na co? Neni treba, vsechno je potreba zavrit, at se nikdo nenakazi, prece nebudete riskovat svoje zivoty kvuli nejaky desinfekci. Pche!
Ted vazne, tohle lidi nepochopi, lidi jsou extremne sobecti, zahledeni pouze do sebe. Staci precist par diskusi - nikomu se nechce makat, pred tim to bylo “rizikove” tehotenstvi, ted “astma” nebo “spatna imunita” by me zajimalo, kolik lidi na to ma papir, ze maji imunodeficit ![]()
@bobulka88 do práce se chodilo i za války, tady jde spíš o tu mentalitu, že lidi nezvládají překousnout, že práce je důležitější než courání po krámech nebo “zdravotní” vycházky, protože mají protivný děti.
Ona ta ekonomika není jenom nějaký příznačný slovo. Jestli vláda bude kompenzovat 70% nárůst OČR, a zároveň tvrdit, že se pořád budou zvedat platy a důchody, zatímco 2/3 firem jsou už po 14 dnech opatření ve ztrátě, tak kde se na to vezme? Schodek se už plánuje navýšit o 60 miliard, vláda za dopady korony ráda schová mnohem dřívější problémy. A platit to budeme my všichni. A nejvíc budou řvát ti, co si brali OČR a neschopenky, aby mohli být všichni doma pohromadě. Chápu, že někdo jinou možnost nemá, když má malé dítě ve škole, atd.
Ale máme v rodině osobu, co čeká na transplantaci jater a jeho partnerka taky pořád pracuje.
@Lilith_S
jasne, prizbuzna dela na infekci, ma starsi rodice, nedonosena dvojcata a taky chodi do prace. a na deti je sama, dvojcata chodi do nemocnicni skolky.
ona jako rodinu ohrozit muze? a na infekci je v mnohem vetsim riziku nez vetsiba obyvatel
Taky sem neslysela nic o tom, ze by se ted dali nejake priplatky sestram, lekarum, hasicum, policistum atp, kteri do prace chodit musi i kdyby trakare padali a jsou v nejvetsim riziku
pritom treba neter - zdr. sestra asi rok po skole ma plat 17 000 cisteho. Takze spousta lidi, co ted bude doma a platit je bude stat, protoze jejich firma je zavrena (restaurace, obchody atp) bude mit za nic podobne penez nebo vic. A to je neter astmaticka a alergicka s cukrovkou - takze u ni to onemocneni klidne muze mit horsi prubeh i kdyz je mlada
@Anonymní píše:
@Lilith_S
jasne, prizbuzna dela na infekci, ma starsi rodice, nedonosena dvojcata a taky chodi do prace. a na deti je sama, dvojcata chodi do nemocnicni skolky.
ona jako rodinu ohrozit muze? a na infekci je v mnohem vetsim riziku nez vetsiba obyvatel
Přesně tak a ještě to musí dělat s úsměvem, že.
Já včera byla u řezníka pro maso, všichni roušky. Říkám “šest kuřecích prsou.” Prodavačka “Kilo kuřecích prsou?!” Říkám “Nene ŠEST PRSOU, je mi přes to blbě rozumět co?” A paní spustila, že zákazníkům skoro nerozumí a nějaká babka na ní vyjela, proč na ní jako vříská.
Takže od zdravotníků se očekává oběť a ještě milý přístup a pak sledují, jak lidi, co se svévolně rozhodli nechodit do práce, jsou ještě kompenzováni navrch.
Ale je to přece poslání ![]()
Však jo, my neříkaly, že OČR nedostane, jasně že ho dostane, není to protiprávní je to „v pořádku“.
No užijte si to, hlavně choďte s dětma do parčíku, protože doma je udržet bude jistě problém, udělejte si krásnou dovolenou, tak jak to pojalo spousta lidí, však on to v tom obchodě odmaká nějakej blbec, co je nastavenej nějak jinak.
S rouškama se hysterčí, to je pravda, nechápu proč musím mít roušku, když jdu za barák se psem, nikoho jsem nepotkala, a když to hrozilo, tak lidi se dost vyhýbají. Já nebyla nikdy kontaktní pejskař, takže mi s nikým ani zastavování a pokec nehrozí. V obchodě, MHD, to je ok, i když o jejich funkčnosti víme svý, ale jsou místa, kde mají opodstatnění.
Rouškování taky trochu považuju za hysterii, v tom jediným se zakladatelkou souhlasím.
@Anik
hele my jsme si s kamaradkou rikali, ze prece musis nejak ty lidi zamestnat, aby to vypadalo, ze se neco dela. ted kazdej sije rousky a vlada ma od nich klid.
to je jak kdyz u porodu se poslou chlapi, at ohrivaji vodu ![]()
je to brano v nadsazce, myslim ze noseni na verejnosti nicemu neublizi, ale presne, kdyz jdu na pole ze psem a nepotkam tam zivou dusi
a predstav si, ze nejsi sama, jsem zdravotnik, delam 12, z naseho oddeleni bude oddeleni pro nemocne s covidem, rousku v praci nosim na smenach uz davno, jsem alergik, dite je oslabene po operaci. s manzelem se u ni stridame v nemocnici a vybiram dovolenou.do prace jsem chodila az do nastupu na RD. Maminka mi zemrela v unoru - sama v nemocnici, protoze byl zakaz navstev kvuli chripce. Do te doby jsme se o ni tez castecne starali. Druha dcerka mi zemrela v lete. A OCR nemam ani ja ani manzel
vis kolik rodin je v podobne ci horsi situaci nez jste vy. Napriklad alergiku a astmatiku je v CR hafo a spousta rodin se stara aspon castecne o sve seniory a k tomu maji deti. Ono kdyz se posunul vek rodicek a zaroven i vek odchodu do duchodu, tak to tak proste vychazi, ze mas najednou mensi deti a k tomu uz starsi rodine nebo prarodice